همکاری ۱۴۷ شرکت دانش بنیان با فولاد خوزستان
عطا تفضلی، معاون خرید فولاد خوزستان در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه ملی فولاد ایران برگزار شد، گفت: ۱۴۷ شرکت دانشبنیان با فولاد خوزستان همکاری دارند که از این تعداد ۱۰۰ شرکت نوپا، ۴۰ شرکت نوآور و ۷ شرکت فناور حضور دارند.
به گزارش عصر اقتصاد، معاون خرید شرکت فولاد خوزستان بیان کرد: طی سالهای متعدد تلاش بر این بود که ارتباط جدی بین صنعت و دانشگاه شکل بگیرد اما با توجه به اینکه این جریان آنگونه که مورد انتظار بود شکل نگرفت، از سوی معاونت علمی و فناوری، مفهوم شرکتهای دانشبنیان به عنوان پلی برای شکلگیری این ارتباط موثر ایجاد شد.
تفضلی بیان کرد: بیش از ۹ هزار شرکت دانشبنیان در سطح کشور وجود دارد که از این تعداد حدوداً هشتهزار شرکت نوپا، حدود هزار شرکت نوآور و کمتر از هزار شرکت فناور هستند.
وی افزود: طبق آماری که در دست من است، طی سالهای گذشته حدود ۱۰ میلیون دلار درآمد این شرکتها بوده که از این مقدار ۵ میلیون دلار آن از طریق صادرات حاصل شده است.
تفضلی ادامه داد: یکی از دلایل اقبال به شرکتهای دانش بنیان تحریمهای گسترده علیه ایران بوده که ما را بر آن داشت به بومیسازی و خودکفایی روی بیاوریم.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه طی سالهای گذشته واردات جداً با مشکل مواجه بوده و هیچ گونه تضمینی برای تامین کالاها وجود نداشت، بهترین راه حل خودکفایی و بومیسازی بود؛ چرا که در حال حاضر ما دغدغهای برای تامین به موقع کالاهای مورد نیازمان نداریم و هزینه تمامشده نیز برای ما به میزان چشمگیری کاهش یافتهاست.
تفضلی بیان کرد: این فرایند برای شرکت فولاد خوزستان دو خروجی عمده داشت؛ علاوه بر بومیسازی محصولات وارداتی، ما به سمت تولید کالاهایی روی آوردیم که هرچند مورد نیاز شرکت بود، وارد نمیشد.
تفضلی افزود: در روند بومیسازیای که طی سالهای گذشته ایجاد شده، نخبگان کشور این فرصت را پیدا کردهاند که ایدهها و توانمندیهای خود را ارائه دهند؛ همچنین واردات نیز به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
معاون خرید فولاد خوزستان ادامه داد: از دیگر نتایج قابل توجه بومیسازی و همکاری با شرکتهای دانشبنیان این بوده که سرانه مصرف فلز در کشور بالا رفته است؛ چرا که برای تولید همین قطعات بومیسازی شده، از مواد اولیه معادن و نیز محصولات تولیدی کارخانههای فولادسازی و سایر کارخانههای داخل کشور استفاده میشود.
فولاد خوزستان در سالهای ۴۰۰ و ۴۰۱ مجموعاً حدود ۳۶ میلیون یورو صرفهجویی ارزی داشته است؛ همچنین طی این دو سال ۶۳۴۰ قطعه، به ارزش ۱۱۰۰ میلیارد تومان، در گروه فولاد خوزستان و به دست سازندگان داخلی بومیسازی شده است.
تفضلی در پایان مطرح کرد: طی سالهای گذشته بیش از ۲۵ هزار قطعه در گروه فولاد خوزستان بومیسازی شده است و میتوان گفت که به طور متوسط، سالانه ۱۰ الی ۲۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی در شرکت فولاد خوزستان صورت میگیرد و پیشبینی میشود که در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی داشته باشیم.