وزارت صمت خواستار ثبت عرضه ماسک، داروخانهها منکر توزیع
دبیر کارگروه مقابله با کرونا وزارت صمت اعلام کرد تمامی واحدهای تولید مواد اولیه ماسک، تولیدکنندگان ماسک صنعتی و کارگاهی، شرکت های پخش، فروشگاههای زنجیرهای و مجازی، داروخانه ها، خردهفروشان موظفند فرآیندهای مرتبط با تولید یا عرضه ماسک را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند این درحالی است که نایب رئیس انجمن داروسازان میگوید از تاریخی توزیع ماسک بر عهده وزارت صمت گذاشته شده، تاکنون هیچ ماسکی در داروخانه ها توزیع نشده است.
داروخانهها عرضه ماسک با نرخ مصوب را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند
دبیر کارگروه مقابله با کرونا وزارت صمت روز گذشته اعلام کرد طبق بخشنامه به سازمان های صمت استانها، کلیه واحدهای تولید مواد اولیه ماسک، تولیدکنندگان ماسک صنعتی و کارگاهی، شرکت های پخش، فروشگاه های زنجیره ای و مجازی، داروخانه ها، خرده فروشان موظفند فرآیندهای مرتبط با تولید یا عرضه ماسک را در سامانه جامع تجارت یا سامانه ussd ثبت نمایند.
به گزارش وزارت صمت، جمشید گلپور با اشاره به تولید گسترده روزانه ماسک در کشور و نظارتهای ویژه در این حوزه افزود: عدم درج اطلاعات تولید و فروش منجر به قطع سهمیه واحد متخلف و به منزله عرضه خارج از شبکه و قاچاق تلقی میشود.
وی رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت با بیان اینکه سیستمی شدن فرایند تولید و توزیع در زمینه مواد ضدعفونی هم نتیجه خوبی داشت و هر کسی نخواهد وارد این سیستم شود از دور شبکه توزیع خارج میشود و کالا به او تحویل داده نمیشود، درباره ادعای داروخانهها مبنی بر خرید ماسک به قیمت بالاتر از نرخ مصوب در بازار آزاد، تصریح کرد: ما ادعای داروخانهها مبنی بر اینکه کالا را از تولیدکننده گران میخرند را رد نمیکنیم، اما مطالبه ما از وزارت بهداشت این است که در این رابطه سند ارائه دهند یا اصلاً محصول گرانتر از نرخ مصوب را خریداری نکنند.
نظارتی بر توزیع ماسک نیست
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران از نبود ماسک سه لایه پرستاری صنعتی با قیمت مصوب دولتی در داروخانه ها خبر داد و گفت برندهایی که ماسک صنعتی تولید میکنند، اقلام شان در بازار آزاد به وفور یافت می شود که این ماسک ها را بدون فاکتور و با قیمت بالای ۲۰۰۰ تومان به داروخانه ارائه می کنند.
بهمن صبور در گفت و گو با ایسنا، درباره وضع توزیع ماسک در داروخانه ها از سوی وزارت صمت، گفت: از تاریخی که اعلام شد بحث توزیع ماسک بر عهده وزارت صمت گذاشته شده، تاکنون هیچ ماسکی در داروخانه ها توزیع نشده است.
وی افزود: باید توجه کرد که روش تولید ماسک سه لایه پرستاری به دو شکل انجام می شود؛ یکی روش مکانیزه و کاملا صنعتی است که به صورت تمام پِرِس است که قیمت تمام شده این نوع ماسک برای مصرف کننده در داروخانه ۱۳۰۰ تومان اعلام شده بود. روش دیگر تولید ماسک نیمه صنعتی است که در این روش ماسک بجای پرس، دوخت می شود، اما استانداردهای وزارت بهداشت را دارد و لایه وسط آن از همان پارچه ملت بلون است، استریل می شود و در بستههای ۵۰ تایی عرضه می شود. از آنجایی که در تولید این نوع ماسک بحث کارگر بیشتر دخیل است، قیمت بالاتری دارد و قیمت آن برای تولیدکننده ۱۲۶۰ تومان، برای پخش ۱۳۶۵ تومان و برای مصرف کننده در داروخانه ۱۵۰۰ تومان است.
صبور با بیان اینکه طی چند ماه اخیر حدود دو میلیون ماسک نیمه صنعتی را در میان داروخانه های استان تهران توزیع کرده ایم، گفت: با توجه به اینکه شهر تهران دارای ۱۷۰۰ داروخانه است که با حومه استان حدود ۳۰۰۰ داروخانه داریم، میزان این ماسک ها کم بوده و حتی برای مصرف شخصی داروخانه ها هم کفاف نمی دهد. البته بسیج اصناف کمک زیادی در این زمینه انجام داده است.
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که حتی یک عدد از ماسک نوع اول که تمام پرس است هم در داروخانه ها توزیع نشده است. چندی قبل اعلام شد که ۱۸ میلیون عدد ماسک تمام پرس مازاد داریم که برای تولید کننده ۱۰۰۰ تومان، برای پخش ۱۱۵۰ تومان و برای مصرف کننده ۱۳۰۰ تومان قیمت گذاری شده و در داروخانه ها توزیع خواهد شد، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: متاسفانه می بینیم که این ماسک ها در سوپرمارکت ها، فروشگاه های زنجیره ای و جاهایی به غیر از داروخانه ها با قیمت های بالا عرضه می شود که ممکن است فاقد کیفیت هم باشند، اما به هیچ عنوان نظارتی بر روی این موضوع وجود ندارد و کسی هم با این موضوع برخورد نمی کند.
صبور با بیان اینکه هیچ ماسک صنعتی را با قیمت مصوب دولتی به داروخانه ها ارائه ندادند که داروخانه بتواند آن را با قیمت مصوب دولتی عرضه کند، اظهار کرد: از طرفی تعزیرات به داروخانه ها می گوید که چرا ماسک را با قیمت ۱۳۰۰ تومان عرضه نمی کنید. در پاسخ باید گفت که باید ماسک را با قیمت ۱۱۵۰ به داروخانه عرضه کرد تا داروخانه بتواند آن را با قیمت ۱۳۰۰ تومان به مصرف کننده ارائه دهد. در غیر این صورت عملا داروخانه مجبور است ماسک را از بازار آزاد تهیه کند که به وفور با قیمت های بالای ۲۰۰۰ تومان یافت می شود
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه طی چند روز اخیر ۷۰ هزار ماسک نیمه صنعتی برای توزیع در میان داروخانه ها در اختیار ما قرار داده شده است، گفت: با این حال تعداد آن ها کم است. اگر این میزان را فقط بین ۱۷۰۰ داروخانه شهر تهران تقسیم کنم، به هر داروخانه ۴۱ عدد ماسک می رسد. این میزان کم است و کفاف میزان مصرف را نمی کند.
وی با بیان اینکه داروخانه اگر ماسک نیمه صنعتی داشته باشند آن را با قیمت ۱۵۰۰ تومان عرضه می کنند، اظهار کرد: در عینحال وزارت صمت اعلام کرده بود که ۱۸ میلیون ماسک تمام صنعتی پرستاری دپو دارد. نمی دانم چه زمانی می خواهد این ها را توزیع کند. متاسفانه نظارتی بر روی توزیع ماسک سه لایه پرستاری صنعتی با قیمت مصوب دولتی نیست. این ماسک را در داروخانه ها با قیمت مصوب پیدا نمی کنید، اما همان برندهایی که ماسک صنعتی تولید می کنند، اقلام شان در بازار آزاد به وفور یافت می شود که این ماسک ها را بدون فاکتور و با قیمت بالای ۲۰۰۰ تومان به داروخانه ارائه می کنند و داروخانه هم مجبور است ماسک را از بازار آزاد به قیمت ۲۳۰۰ تومان خریداری کرده و به قیمت ۲۵۰۰ بفروشد.
وی تاکید کرد: تعزیرات یک فاکتور پیدا کند که به داروخانه ای ماسک با قیمت مصوب داده شده و سپس اگر داروخانه تخلف کرده بود، با داروخانه برخورد کند. به هر حال باید تکلیف داروخانه ها را مشخص کنند.