کد خبر: 221101120349
اخبار شرکت ها

یک سال پربار با خطیبی در ایران خودرو؛ ایران خودرو به روزهای اوج باز می گردد

تحریم‌های سنگین و ظالمانه غرب در قبال ایران، شرایط دشواری را پیش‌روی اقتصاد ایران و صنایع و تولیدکنندگان قرار داد؛ با وجود این، گروه صنعتی ایران خودرو در این سال‌های سخت، با اتکا به توان داخلی و نیروهای متخصص، تمام تلاش خود را برای دور زدن تحریم‌ها و حل مصائب مرتبط با آن را به کار برد و در قبال شرکای خارجی در موضع برتر قرار گرفت.

به گزارش عصراقتصاد، در بهمن سال۱۴۰۰ مهدی خطیبی در شرایطی بر کرسی مدیرعاملی بزرگترین خودروساز منطقه تکیه زد که به دلیل تحریم‌های خارجی و چالش‌هایی همچون قیمت‌گذاری دستوری که در داخل برای صنعت خودرو ایجاد شده بود، انباشت خودروهای ناقص، تعهدات معوق مشتریان، میزان و کیفیت پایین تولید، کاهش خدمات پس از فروش، کمبود تنوع محصول و عدم تولید محصولات جدید، انتقادات بسیاری را روانه جاده مخصوص کرده بود اما؛ با همه مشکلات چیده شده در مسیر خودروسازان، در مدت یک ساله ریاست مهدی خطیبی بر آبی پوشان جاده مخصوص، بسیاری از چالش‌ها بهبود یافته و شاخص‌ها و آمارها نشانه‌های مثبت را مخابره می‌کنند.

عبور مستقیم، رفع نقص کرد

تا پیش از این، تولید ناقص محصولات به یک معضل اساسی برای شرکت تبدیل شده بود و آشفتگی بازار را بیش از پیش کرده بود؛ اما با روی کار آمدن مدیریت جدید و اجرای سیاست تولید عبور مستقیم، بساط تولید ناقص برچیده شد و به تولید کامل محصول دست یافت.

رفع معضل نقدینگی

مشکلات و چالش‌هایی که پیش‌تر گفته شد موجب کمبود نقدینگی شدید و متمایل شدن خودروسازان به وام‌های بانکی شد و در نتیجه آن، زیان خودروسازان شتاب بیشتری گرفت. اعمال سیاست تولید عبور مستقیم سبب افزایش سرعت گردش پول و نقدینگی و روان سازی در زنجیره ارزش شرکت اعم از چرخه تامین، تولید، فروش، خدمات پس از فروش و… شد و از زمان اجرای آن، مشکلات و کمبودهای مربوط به نقدینگی ایران خودرو کاهش یافت و در طرف دیگر، آمارها از افزایش میزان رضایت مشتریان حکایت می‌کند.

فروش محصول در بورس کالا

با قاطعیت می‌توان گفت که یکی از مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای اخیر ایران خودرو، عرضه خودرو در بورس کالا بود که ثمره این حرکت انقلابی به جیب خودروساز، سهامداران و مصرف‌کنندگان نهایی بازگشت و از رانت شدیدی که عاید دلالان می‌شد کاسته شد.

شفافیت معاملات، کشف و تعادل قیمت‌ها، از میان رفتن تقاضای کاذب، از بین رفتن بازار سیاه، امکان خرید برای مصرف‌کننده واقعی، حمایت از خودروسازان و سهامداران، رفع مشکلات نقدینگی، رشد و توسعه این صنعت و… از جمله دستاوردهایی است که عرضه خودرو در بورس کالا به ارمغان آورده است.

عرضه خودرو در بورس کالا به نوعی خروج خودرو از نظام قیمت‌گذاری است و بازار، روند قیمت محصولات را مشخص خواهد کرد. اکنون خودروهایی که در بازار بورس کالا عرضه می‌شوند، از یک قیمت متعادلی برخوردارند و کشف قیمت واقعی صورت گرفته است و این کشف قیمت صحیح، نقدینگی در دسترس تولیدکنندگان را افزایش خواهد داد و بخشی از بار مالی سنگینی که سالیان اخیر به شرکت‌ها تحمیل شده بود را می‌کاهد.

طرح جهش کیفی در گروه صنعتی ایران خودرو

تدوین و اجرای طرح جهش کیفیت محصولات ایران خودرو در زنجیره ارزش اعم از تامین، مهندسی و طراحی، تولید، فروش، خدمات پس از فروش، با هدف طراحی و عرضه خودروهای جدید، توقف تولید خودروهای قدیمی‌و رفع عیوب و کیفی سازی محصولات کنونی از آغاز سال ۱۴۰۱ در دستور کار مدیریت جدید گروه ایران خودرو قرار گرفت.

به منظور اجرای اهداف مدنظر، ۷ پروژه توسعه محصول جدید، ۷۳ پروژه بهبود کیفی محصولات کنونی و ۱۹۹ برنامه زیرساختی ارتقای کیفیت در زنجیره ارزش این شرکت تعریف و به اجرا گذاشته شد.

ارتقای شبکه نمایندگی‌ها و جاری‌سازی استانداردهای نوین تحویل و فروش محصول در نمایندگی‌ها و کسب رتبه یک خدمات پس از فروش، افزایش گارانتی تمامی‌محصولات از ۲ سال یا ۴۰ هزار کیلومتر پیمایش به ۳ سال یا ۶۰ هزار کیلومتر پیمایش، تولید بدون کسری محصولات و افزایش ۵۰ درصدی نسبی کیفیت خودروها در مقایسه با سال قبل از جمله دستاوردهای حاصله در حوزه کیفیت محصولات ایران خودرو در یک سال اخیر است.

گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) از کیفیت محصولات و خدمات گروه صنعتی ایران خودرو طی دوره ۱۰ ماهه منتهی به بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ حاکی از بهبود ۱۰ نمره‌ای کیفیت محصولات و خدمات این گروه صنعتی است.

همچنین در شاخص میزان رضایتمندی مشتریان شرکت ایران خودرو با ۲۴ نمره ارتقا موفق به کسب امتیاز ۶۸۷ در مرداد سال جاری شد و در شاخص (IQS) که بیانگر تعداد عیوب اظهار شده مشتریان است، موفق به بهبود ۴۰ امتیازی در این شاخص نسبت به بهمن سال گذشته شد.

آمارها از کاهش میزان مراجعه مشتریان به شبکه خدمات پس از فروش این گروه خودروسازی حکایت دارد، به نحوی که طی ماه‌های گذشته میانگین کیفیت محصولات این گروه صنعتی در مقایسه با سال گذشته ۴۰ درصد رشد داشته است.

ایران خودرو با انجام سرمایه‌گذاری‌ کلان، اجرای طرحی ویژه جهت نوسازی تجهیزات خطوط تولید، بخش‌های فنی خودرو اعم از موتور و گیربکس، طراحی و توسعه موتورهایی بهینه‌سازی شده با تکنولوژی جدید و بهبود زنجیره تامین و فرآیندهای قطعه‌سازی را در دستور کار خود قرار داده است.

مقایسه بخش خدمات پس از فروش (ایساکو) ایران خودرو طی دوره زمانی ۱۰ ماهه منتهی به بهمن سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حاکی از آن است که تعداد ناوگان خدمات با رشد ۱۰ درصدی از ۱۱۶۵ دستگاه به ۱۲۸۵ دستگاه رسید.

میزان رضایت مشتریان از خدمات پس از فروش نیز با رشد ۴ امتیازی به ۷۹۵ رسیده و میانگین زمان رسیدگی به شکایت مشتریان با بهبود ۲۲درصدی به ۵.۹ روز کاهش یافت. همچنین میانگین زمان انجام تعمیرات با بهبود یک درصدی به ۱.۵۶ روز رسید و نسبت شکایت مشتریان از تعمیرات ارائه شده با بهبود ۳۶ درصدی به ۰.۰۷ درصد و میزان رضایت مشتریان از خدمات امدادی با رشد ۱۹ امتیازی به ۸۶۸ امتیاز افزایش یافت.

همچنین بر اساس نتایج ارزیابی وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ شرکت ایساکو برای نخستین بار در تاریخ صنعت خودرو کشور موفق به کسب رتبه نخست خدمات پس از فروش خودرو شده است.

رکورد زنی تولید و عرضه، بزرگ ترین دستاورد

نکته قابل تامل دیگر در دوران مدیریت مهدی خطیبی، رکوردشکنی میزان تولید است؛ هم‌زمان با شب یلدا این خودروساز بزرگ خاورمیانه با تولید بیش از ۴۶۰ هزار دستگاه، جشن رکورد تولید و عرضه محصولات را برپا کرد و رکورد تولید کل سال گذشته را پشت سر گذاشت و فارغ از تولیدات ۹ ماهه، برنامه تولید حداقل ۲۰۰ هزار دستگاه برای فصل پایانی سال را طرح‌ریزی کرده است.

در تولید موتور نیز رکوردشکنی صورت گرفت و در روز دوم بهمن ماه، گروه صنعتی ایران خودرو موفق به تولید ۳۶۵۸ موتور سواری و دیزل شد که رکوردی تاریخی در این گروه به شمار می‌رود.

مقایسه آمار تولید محصولات در گروه صنعتی ایران خودرو طی ۱۰ ماهه منتهی به بهمن سال ۱۴۰۱ با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که شرکت ایران خودرو ۵۰۱ هزار و ۱۴۱ دستگاه خودرو و ایران خودرو دیزل نیز ۱۴ هزار و ۲۹۶ دستگاه خودرو تولید کردند و با رساندن مجموع تولیدات به رقم ۵۱۵ هزار و ۴۳۷ دستگاه، رشد ۳۸ درصدی را به ثبت رساندند.

لازم به ذکر است که این شرکت طی دوره یک ساله منتهی به بهمن ۱۴۰۱ موفق به تولید ۵۸۶ هزار دستگاه خودرو شده که در مقایسه با یک سال پیش از آن ۲۷ درصد رشد داشته است.

در مدت مذکور تعداد خودروهای کف این گروه از ۸۰ هزار دستگاه در سال گذشته به صفر دستگاه در بهمن ۱۴۰۱، سهم عبور مستقیم از تولید از ۱۲ به ۱۰۰ درصد، متوسط تجاری‌سازی روزانه محصولات از ۱۴۰۰ دستگاه به ۲۱۵۰ دستگاه رسیده است. همچنین مانده تعهدات ایران خودرو با کاهش ۱۸ درصدی از ۲۷۳ هزار دستگاه به ۲۲۴ هزار دستگاه کاهش یافت.

مقایسه مقدار فروش محصولات نیز حاکی از رشد ۴۵درصدی است

کلام آخر

گروه صنعتی ایران خودرو در طول یک سال اخیر با مدیریت مهدی خطیبی بنیان کارهایی را گذاشت که ثمره آن را به خوبی می‌توان در آمار و ارقامی‌که ذکر شد، مشاهده کرد.

این مجموعه بزرگ صنعتی می‌کوشد در طول اجرای طرح‌های مرتبط، با دریافت بازخوردها، نقاط قابل بهبود را پیوسته شناسایی کند و بسترهای لازم برای افزایش بهره‌وری را فراهم ساخته و رضایتمندی پایدار مشتریان را دنبال کند.

این ارقام و آمارها حاکی از آن است که شرکت ایران خودرو از موانع و کاستی‌ها عبور کرده و در مسیر روزهای اوج خود قرار گرفته است و آینده روشنی پیش‌رو دارد. تولید محصولات جدید، افزایش کیفیت هم‌زمان با توسعه محصولات موجود، افزایش تولید و عرضه محصولات، حجم عظیم سرمایه گذاری‌ها، اصلاح زیر ساخت‌ها، سازماندهی نیروی انسانی خلاق و کارآمد، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و… از دیگر نقاط قوت این خودروساز بزرگ به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا