کد خبر: 180803179173
اقتصادانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنآیا مدیران جدید پالایش و پخش شرمنده مردم خواهند شد؟

پاپوش برای تامین کننده سوخت نیروگاهی!

فرزین سوادکوهی

خبرها حکایت می کنند که وضعیت ذخایر نیروگاهی اصلا مطلوب نیست طوری که گفته شده دولت چهاردهم در حالی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی را از دولت سیزدهم تحویل گرفته که این شرکت در دوره قبل نتوانسته سوخت مورد نیاز نیروگاه ها برای فصل زمستان را تامین کند. در واقع شرکت تامین کننده سوخت نیروگاهی اینک با چالش بزرگی روبروست که مدیران پیشین برای آن رقم زده اند.

حالا مقدار ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی کشور ۴۳ درصد در مقایسه با سال گذشته (۱۴۰۲) کاهش دارد و این در شرایطیست که همه می دانند وضعیت گاز کشور به عنوان خوراک نیروگاهی در چه حال و احوال است و در حقیقت مدیران جدید باید هرچه زودتر برای این مشکل فکری بکنند.

سایت ها و کانال های رسانه ای رقیبان دولت و حامی مدیرعامل قبلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تلاش می کنند در فضای مجازی شانتاژ ایجاد کنند و با عدد سازی ها و نمودار آوردن های غیر واقعی در جامعه التهاب و نگرانی ایجاد کنند و مدیران تازه تامین کننده سوخت نیروگاهی را ضعیف جلوه بدهند.

آنها نوشته اند: وزیر جدید نفت “به جای برنامه‌ریزی برای پُر کردن ذخایر نیروگاه‌ها در حال برنامه‌ریزی رسانه‌ای با هدف تبرئه کردن عملکرد ضعیف خود” بوده است چون “با روی کار آمدن وزارت نفت جدید، سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها به جای افزایش، به میزان ۱۵ درصد کاهش یافته که نشان دهنده عملکرد ضعیف در پُر کردن مخازن است.

بر اساس آمارهای رسمی و معتبر ، مجموع ذخایر نیروگاهی و پخش سوخت مایع (نفت گاز و نفت کوره)در ابتدای دولت چهاردهم ۵۷۸۳ میلیون لیتر بوده در حالیکه در شهریور سال ۱۴۰۲ این میزان به مقدار ۸۳۲۳ میلیون لیتر ثبت شده است یعنی در حقیقت ذخایر نیروگاهی با کاهش ۲.۵ میلیارد لیتر، حدود ۳۰ درصد نسبت به ابتدای شهریور ۱۴۰۲ کاهش داشته است و این دسته گلی بوده که مدیریت پریشان فکر پیشین به آب داده است.

این رسانه ها ادعا می کنند “تا موعد دولت سیزدهم سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در حال افزایش بود و در دولت چهاردهم این روند نزولی شده و به صورت مداوم میزان ذخایر در حال کاهش است. “

البته این موضوع تا حدی درست است زیرا وزیر پروژه بگیران خود را فعال نکرده تا مانند ادوار گذشته این جمله تکراری را جا بیندازند که : « ویرانه ای را تحویل گرفتیم».

کاهش ۲.۵ میلیارد لیتری سوخت نیروگاهی

اما واقعیت چیز دیگری است چرا که بر اساس آمارهای رسمی و معتبر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، مجموع ذخایر نیروگاهی و پخش سوخت مایع (نفتگاز و نفت کوره) در ابتدای دولت چهاردهم ۵۷۸۳ میلیون لیتر بوده در حالی که در شهریور سال ۱۴۰۲ این میزان به مقدار ۸۳۲۳ میلیون لیتر ثبت شده است یعنی در حقیقت ذخایر نیروگاهی با کاهش ۲.۵ میلیارد لیتر، حدود ۳۰ درصد نسبت به ابتدای شهریور ۱۴۰۲ کاهش داشته است و این دسته گلی بوده که مدیریت پریشان فکر پیشین به آب داده و معلوم نیست نمودارهای دست ساز رسانه های استخدامی مذکور این ارقام من درآوردی که ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور امسال با حدود ۴۳ درصد کاهش نسبت به سال قبل، تحویل دولت چهاردهم شده را از کجا آورده اند و چرا قصد دارند برای مدیران جدید تامین کننده سوخت نیروگاهی پاپوش درست کنند؟

بر اساس همان آمارهای رسمی (و نه عدد بازی ها و نمودار کشی های دروغ پردازان) نفت گاز ذخیره نیروگاهی در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ نسبت به بازه زمانی سال قبل خود ۴۳ درصد کاهش داشته چون نفت گاز نیروگاهی در ابتدای شهریور سال جاری ۱۸۱۰ میلیون لیتر بوده و در دوره مشابه سال قبل خود که مدیریت در دست آن حضرات بود این عدد معادل ۳۱۷۴ میلیون لیتر بوده است.

آمار منتشره که از دید رسانه های حقیقت جو پنهان نیست نشان می دهد در حوزه “پخش” در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ مقدار نفت گاز ۱۹۱۰ میلیون لیتر و در زمان مشابه سال قبلش ۲۵۸۴ میلیون لیتر بوده و این یعنی آنچه آقایان تحویل دولت چهاردهم داده اند ۲۶ درصد کاهش و به زبان خودمانی، خالی بندی بوده است.

کافیست به آمارهای ارائه شده پالایش و پخش توجه کنیم و ببینیم که در عین حال نفت کوره نیروگاهی نیز در ابتدای شهریور ۱۴۰۳، ۱۴۰۸ میلیون لیتر بوده در حالیکه در همان بازه زمانی در سال ۱۴۰۲ این ذخیره ۱۸۵۶ میلیون لیتر بوده است.

همچنین قابل توجه است که ذخائر نیروگاهی در ابتدای شهریور امسال ۳۲۱۸ میلیون لیتر بوده، حال آن که در آغاز شهریور سال ۱۴۰۲ میزان مذکور ۵۰۲۳ میلیون لیتر بوده است و این یعنی ۳۶ درصد کاهش و این کاهش به مفهوم آنست که نیروگاه ها با چالشی جدی روبرو شده اند که میراث کذایی مدیران پیشین است.میراثی که با هیچ آب زمزمی پاک نمی شود و محصولی جز بی برقی و یا استفاده از سوختهای آلاینده جایگزین ندارد.

احتمالا بی برقی در زمستان دامان مردم را خواهد گرفت

پاپوش سازان مدعی اند “در دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کشور دچار قطعی برق در زمستان نشد و حال نیز بهانه‌ای برای قطعی احتمالی برق در زمستان امسال مورد پذیرش نیست.”در حالیکه باید از آنها پرسید چگونه ممکن است در زمستان امسال که نیروگاه ها در سوخت ذخیره خود ۳۶ درصد جای خالی را احساس می کنند بی برقی دامان مردم را نگیرد و آیا بی برقی و یا افزایش ظرفیت تولید برق و تامین سوخت نیروگاهی یک شبه محقق می شود و فکر کرده اند که نیروگاه ها هم گرد سوز خانه مادر بزرگ است که با کمی از نفت دادن باکش را پر کرد؟

آمار منتشره که از دید رسانه های حقیقت جو پنهان نیست و نشان می دهد در حوزه “پخش” در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ مقدار نفت گاز ۱۹۱۰ میلیون لیتر و در زمان مشابه سال قبلش ۲۵۸۴ میلیون لیتر بوده و این یعنی آنچه آقایان تحویل دولت چهاردهم داده اند ۲۶ درصد کاهش و به زبان خودمانی، خالی بندی بوده است.

البته که شانتاژ نمودار کشان چیزی جز کذب تحویل مخاطب نداده چون در حوزه “پخش” نیز برای نفت کوره در همان ماه آخر فصل تابستان امسال ما با عدد ۶۵۵ میلیون لیتر روبرو بوده ایم در حالیکه در دوره زعامت خالی بندان در همان شهریور ۱۴۰۲، ۷۱۶ میلیون لیتر ذخیره نفت کوره داشته ایم.

سایت ها و کانال های رسانه ای منتسب به جلیل سالاری مدیرعامل قبلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تلاش می کنند در فضای مجازی شانتاژ ایجاد کنند و با عدد سازی ها و نمودار آوردن های غیر واقعی در جامعه التهاب و نگرانی ایجاد کنند و مدیران تازه تامین کننده سوخت نیروگاهی را ضعیف جلوه بدهند.

این عدد در بخش “پخش” با ۲۵۶۵ میلیون لیتر در ابتدای شهریور امسال و ۳۳۰۰ میلیون لیتر در زمان مشابه سال قبل کاهشی ۲۲ درصدی را نشان می دهد.

چنین عملکرد فاجعه باری که تعویق در تعمیرات پالایشگاه های گازی و کاهش عرضه گاز را به این شکل به ارمغان آورده و برای صنایع پالایشی مکافات درست کرده بی تردید ترکش هایی در پی دارد که در نهایت به پیکر صنایع و بخش خانگی خواهد نشست.

مصیبت تعویق برنامه های تعمیراتی از تابستان ۱۴۰۳ که منجر به انتقال تعمیرات به دوره سرد سال شد کم بود که کاهش تولید گاز سبک نسبت به برنامه مصوب سال جاری در ۵ ماهه نخست سال جاری (بیش از ۶ م.م.ر (را هم به ریش پالایشگاه ها بستند؟

مدیران قبلی ادعا می کنند اسب زین کرده عملکرد خود را به دولت جدید تحویل داده اند در حالیکه اسناد چیز دیگری می گویند.

فاجعه دیگر آنجاست که طی ماه‌های تیر و مرداد که می‌بایست حداکثر ذخیره‌سازی گازوئیل در مخازن نیروگاه‌ها برای فصول سرد سال انجام می شد افزون بر ۱.۳ میلیارد لیتر گازوئیل تولیدی پالایشگاه آبادان را در رینگ بین‌الملل بورس انرژی فروختند و مخازن نیروگاهی را برای زمستان سرد مردم خالی گذاشتند.

این کارنامه سیاه در حالی تحویل دولت جدید شده که مطمئنا آثار منفی اش در رزومه دولت جدید نیز خواهد نشست و بی گازی و بی سوختی برای نیروگاه ها حاصلی جز بی برقی در زمستاندر پی نخواهد داشت.

بدنام کردن و پاپوش درست کردن برای مجموعه ای که خوب و بدش به مردم می رسد هیچ گاه از یاد افکار عمومی نخواهد رفت و تنها مردم را به مدیران بی اعتمادتر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا