کد خبر: 191001116103
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۰ دی ۱۴۰۱ /سکه از دلار پیروی کرد

امروز قیمت در بازار فلز زرد پرنوسان بود. با وجود افزایش قیمت طلای جهانی اما کاهش محدود قیمت دلار، قیمت طلا و سکه را بر مدار کاهش قرار داد. هر چند نیم سکه و سکه گرمی تغییر قیمتی نداشتند.

به گزارش تجارت‌نیوز، امروز قیمت طلا و سکه در بازار معاملات روند پرنوسانی داشت. در نخستین ساعات معاملاتی امروز ۱۹ دی ماه، سکه با روند صعودی آغاز به کار کرد و این روند تا میانه روز نیز ادامه داشت.

هر چند افزایش قیمت در بازار فلز زرد محدود بود اما به نظر می‌رسید افزایش انس جهانی طلا از روند حمایت می‌کند و کاهش محدود قیمت دلار در نزول قیمت طلا و سکه اثر ندارد.

اما در لحظه نگارش این گزارش، قیمت طلا و سکه روند کاهشی داشت و حباب سکه نیز نزولی بود.

انس جهانی طلا در نخستین روز معاملاتی بازارهای جهانی با روند صعودی همراه شد و اکنون با قیمت ۱.۸۷۵.۰۳ دلار معامله می‌شود.

قیمت طلا و سکه از ابتدای هفته جاری روند افزایشی داشت و این صعود به گونه‌ای بود که قیمت سکه امامی از محدوده ۱۹ میلیون تومانی به ۲۱ میلیون تومانی رسید.

برخی فعالان بازار معتقدند عامل اصلی رشد سکه در روزهای گذشته، افزایش بهای دلار در بازار داخلی بود؛ رشد اسکناس آمریکایی موجب شد برخی از افراد نسبت به حفظ ارزش پول خود حساس شوند و وارد بازار کم‌ریسک‌تر سکه امامی شوند.

تا پیش از این فعالان بازار به دلیل  برخوردهای بازار ارز تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار طلا و سکه داشتند و کاهش عرضه سکه نیز عاملی برای گرانی آن در بازار و افزایش حباب سکه بود.

روز گذشته ارزش فلز گرانبهای داخلی بالای محدوده ۲۱ میلیون تومانی قرار داشت. برخی تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که ارزش ذاتی سکه بالای محدوده ۲۰ میلیون تومانی بماند سکه به سوی کانال بالاتر خواهد شتافت.

در این میان، اگر رشد دلار متوقف شود، سکه امامی به سرعت در مسیر نزولی قرار خواهد گرفت.

ثبات قیمت نیم‌سکه و سکه گرمی

امروز ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱ قیمت سکه امامی با نوسان زیادی همراه بود و در لحظه نگارش این گزارش با کاهش ۲۵۰ هزار تومانی، به قیمت ۲۰ میلیون و ۹۴۵ هزار تومان رسید.

سکه بهار نیز نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان ارزان شد و با قیمت ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در حال معامله است.

نیم سکه برخلاف سایر روزها بدون تغییر قیمت نسبت به روز گذشته با نرخ ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در حال معامله است.

ربع سکه امروز ۲۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت و به قیمت ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه گرمی نیز تغییری نداشت و همچنان با نرخ ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در حال معامله است.

حباب سکه امروز روند نامتوازنی در میان قطعات سکه دارد. در لحظه نگارش این گزارش حباب سکه امامی، بهار و ربع کاهشی بوده و نیم و ربع سکه اندکی گران شدند.

بیشترین سهم نیز مربوط به حباب ربع سکه با بیش از ۲۰۰ هزار تومان کاهش بوده است.

هر مثقال طلا امروز نیز مانند دیروز روند کاهشی داشت اما این روند نتوانست این مقدار طلا را از محدوده ۸ میلیون تومانی خارج کند.

در حال حاضر هر مثقال طلا با کاهش ۱۲۰ هزار تومانی قیمت با نرخ ۸ میلیون و ۱۰۵ هزار تومان معامله می‌شود.

قیمت هر گرم طلا امروز ۲۸ هزار تومان کاهش داشت و به قیمت یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومان رسید. قیمت طلای دست دوم اکنون یک میلیون و ۸۴۴ هزار تومان است و اختلاف قیمتی معادل ۲۶ هزار تومان با طلای نو دارد.

طلای جهانی کاهشی نیست

در همین راستا محمد کشتی‌آرا کارشناس طلا و جواهر درباره روند قیمت طلا و سکه طی روزهای آینده به تجارت‌نیوز گفت: به دلیل افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی روند طلا افزایشی بوده.

انس جهانی طلا در نیمه بالای ۱۸۰۰ دلاری قرار دارد و دلار هم افزایش داشت .نرخ صعودی قیمت ارز نیز باعث شد قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

او افزود: با توجه به شرایط و شاخص‌های اقتصادی کشور باعث شد قیمت ارز بالا برود. ولی مجددا از روزی که قیمت ارز افزایش پیدا کرد دخالت بانک مرکزی و مدیریت بانک مرکزی باعث شد که ارز به بازار تزریق شود و شرایط سخت برای خرید و فروش ارز در صرافی های مجاز ایجاد کردند باعث شد قیمت‌ها شکسته شود.

این کارشناس طلا و جواهر پیش بینی کرد: روند جهانی طلا در روزهای پیش رو به نظر کاهشی نمی‌آید و علت هم این است که بازارهای نفتی دستخوش تغییراتی است، نرخ تورم جهانی  رو به افزایش است و بالا رفتن تورم در جهان و کاهش ارزش دلار باعث خواهد شد که قیمت جهانی طلا افزایش پیدا کند.

او گفت: ابتدای سال ۲۰۲۲ در اوایل سال قیمت انس جهانی در محدود دو هزار دلار و ۱۹۰۰ دلار بود و به مرور شرایط بهتر و با کاهش همراه شد، اما این روزها  به نظر می‌آید با توجه به معادلات نفتی و بالا رفتن ارزش سهام در بازارهای جهانی کاهشی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا