ترجمه: محمود نواب مطلق
مقامات نیجریه در توجیه کمبود بنزین در این کشور خبر از وجود ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت تقلبی در بازار داده اند. کارشناسان در پذیرش این توجیه مقامات از خود بسیار مقاومت نشان می دهند.
درخیابان های لاگوس، پایتخت نیجریه موجی از ناآرامی حکمفرماست. از اولین ساعات روز ده ها دستگاه خودرو در ورودی های جایگاه های عرضه سوخت به چشم می خورند.
تجمع آنها عبور و مرور را به کلی مختل کرده است. این وضع بیش از یکماه است که علاوه بر پایتخت ۲۰ میلیون نفری نیجریه، کم وبیش در اغلب شهرهای کلیدی ازجمله در «ابوجا» پایتخت فدرال و نیز «کانو» کلانشهری در شمال نیجریه مشاهده میشود.
کمبود شدید مواد سوختی در همه جا مشهود است. مردم نیجریه برای دستیابی به سوخت برای خودرویشان و یا برای موتور برقیشان ناچارند ساعتها در صف های طولانی در انتظار بمانند. در این کشور که به زحمت فقط چند ساعت در روز جریان برق وجود دارد؛ مردم برای تأمین برق خود ناچارند از موتورهای برق استفاده کنند که نیازمند بنزین است. تأمین بنزین این موتورها نیز مدتیست بسیار دشوار شده است.
زیرا برای جلوگیری از بروز بازار سیاه جایگاه های بنزین از فروش سوخت در ظرف امتناع می کنند. در عوض برخی موتورسواران با دور زدن مقررات؛ باک بنزین خود را پر می کنند و سپس با قیمتی بیشتر به کسانی که بنزین آنرا برای موتور برقیشان نیاز دارند، میفروشند.
برای نیجریه اولین تولیدکننده نفت در آفریقا این وضع بسیار ناهنجاراست. اغلب مردم که در این صف های طولانی و شلوغ طاقت خود را ازدست میدهند و با پرخاشگری و فریاد با هم رفتار می کنند و می گویند: « یعنی واقعا مسئولان ما نمی فهمند ما تا چه اندازه در رنج و عذابیم؟ به دروغ به ما میگویند ماجرا برسر ورود سوخت های تقلبی به بازار است. پس کی این ماجرا به پایان می رسد؟»
حدود یکماه پیش مقامات مسئول اعلام کردند ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت تقلبی وارد بازار شده است که به ده ها خودرو آسیب زده است و باید آنرا جمعآوری کنند.
هر روز مطالب متناقضی در این خصوص می گویند و کارشناسان نمی توانند آنها را باور کنند. هیچ زمان مشخصی هم برای رفع کامل این مشکل بیان نمی شود.
منبع: لوموند