کد خبر: 220204205314
استان هااصفهان

آب محور خلقت و حیات طیبه در نگاه فرهنگی و شعر پارسی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: آب محور خلقت و حیات طیبه در نگاه فرهنگی و شعر پارسی است.

سید مهدی سیدین‌نیا در در آیین پایانی دوم شب شعر سراسری زمزم رضوی که شامگاه یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه به میزبانی آبفای استان اصفهان برگزار شد  با اشاره به اهمیت واژه آب در سیر تاریخی انبیا و اولیای الهی گفت: مفهوم آب در زندگی شخصیت‌هایی چون حضرت ابراهیم، حضرت اسماعیل، حضرت مریم، امام حسین وحضرت ابوالفضل عباس (علیهم السلام) به روشنی وجود داشته و از این رو آب، نشانه‌ای الهی و شایسته توجه ویژه است.

وی در ادامه با استناد به آیه‌ای از سوره الرحمن، به موضوع «بیان» به‌عنوان عطیه‌ای الهی اشاره کرد و گفت: خداوند انسان را آفرید و بیان را به او آموخت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان شعر را یکی از بهترین ابزارهای «بیان» دانست که با بهره‌گیری از خلاقیت، بهترین واژه‌ها را در کنار هم قرار می‌دهد تا معنا و زیبایی را به مخاطب عرضه کند.

به گفته سیدین‌نیا، شاعران پارسی‌گو از گذشته تا امروز، از حکیم فردوسی، مولوی، حافظ و سعدی گرفته تا شاعران معاصر، با تکیه بر حکمت و خلاقیت، مفاهیم عمیق را به بهترین شکل منتقل کرده‌اند.

وی افزود: شعر پارسی در دوران پس از انقلاب نیز درخشش چشمگیری داشته و برخلاف برخی هنرها مانند داستان‌نویسی و رمان که هنوز نیازمند کار و پیشرفت است،  شاعران در این حوزه تمام‌قد به میدان آمده‌اند و هنر شعر و خوشنویسی از جمله هنرهایی هستند که همواره در اوج بوده‌اند.

سیدین‌نیا ضمن قدردانی از تلاش‌های شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در زمینه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب، تأکید کرد: این مجموعه، با وجود ماهیت عمرانی و آبرسانی، نگاهی ویژه به مسائل فرهنگی دارد و در سال‌های گذشته نیز اقدامات مؤثری در این حوزه انجام داده است که از جمله می‌توان به برگزاری موفقیت‌آمیز دو دوره از جشنواره ملی فیلم و عکس جلوه‌های آب در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۴ اشاره کرد.

اضافه می‌شود دومین فراخوان شب شعر سراسری زمزم رضوی را شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه آموزش عالی دانش‌پژوهان پیشرو با هدف استفاده از ابزار شعر در توسعه فرهنگ مصرف بهینه آب برگزار کرد.

در این فراخوان ۲۳۴ اثر از ۱۴۶ شاعر از سراسر کشور شامل ۸۲ شاعر مرد و ۶۴ شاعر زن مورد داوری قرار گرفت که در پایان از چهار نفر به عنوان رتبه برتر و چهار نفر به عنوان شایسته تقدیر، تجلیل به عمل آمد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا