کد خبر: 121102150860
اخبار شرکت هااقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

آغاز عملیات اجرایی چهار طرح بزرگ توسعه ای شرکت فولاد هرمزگان با حضور وزیر صنعت معدن تجارت

در ادامه روند توسعه‌ای شرکت فولاد هرمزگان، عملیات اجرایی چهار طرح بزرگ توسعه‌ای شرکت شامل افزایش ظرفیت فولادسازی از ۱.۵ میلیون تن به ۳.۲ میلیون تن، نورد گرم به ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن، واحد سوم گازهای صنعتی به ظرفیت ۱۰ هزار نرمال مترمعکب بر ساعت و مگامدول احیا مستقیم یک میلیون ۶۰۰ هزار تنی آغاز شد.

به گزارش عصر اقتصاد، ارزش این پروژه‌ها هم‌اکنون به دو میلیارد و ۳۵۰ میلیون یورو می‌رسد و با بهره‌برداری از آن‌ها در آینده‌ای نزدیک، شاهد اشتغالزایی بیش از سه هزار نفر از هموطنانمان در این طرح‌ها خواهیم بود. همچنین در این مراسم، بهره‌برداری از آهک کلسینه شرکت سنگ و فولاد هرمزگان از شرکت‌های زیرمجموعه فولاد هرمزگان انجام شد.

در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح‌ها عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، خلیل قاسمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان، فرشاد مقیمی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران ، محمدرضا پیرحسینلو مدیرعامل منطقه ویژه خلیج فارس، عطااله معروفخانی مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت فولاد هرمزگان حضور داشتند.

اجرای ده‌ها طرح توسعه‌ای به ارزش ۲.۳۵ میلیارد یورو و اشتغال‌زایی ۳ هزار نفری

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان با رویکرد توسعه‌ای خود اجرای ده‌ها پروژه را به ارزش ۲.۳۵ میلیارد یورو به صورت عملیاتی در دست اقدام دارد و حرکت به سمت تولید فولاد سبز را آغاز کرده است.

عطااله معروفخانی ضمن تبریک ایام دهه فجر، در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های توسعه‌ای شرکت اظهار کرد: در طول ۱۵ سال گذشته تا سال ۱۴۰۰ در فولاد هرمزگان هیچ طرح توسعه‌ای آغاز نشده بود، اما در بهمن ماه ۱۴۰۰ و در دولت سیزدهم، اجرای پنج طرح مهم در دستور کار قرار گرفت و کلنگ‌زنی آن‌ها انجام شد که در حال حاضر از پیشرفت خوبی برخوردار است.

وی افزود: امروز افتخار داریم که با حضور وزیر صمت ۴ طرح دیگر را آغاز کنیم که طرح افزایش ظرفیت تولید از ۱.۵ میلیون تن به ۳.۲ میلیون تن، مگامدول آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن است که برای هر دو مورد در سال ۹۵ با یک شرکت ایتالیایی قرارداد بسته شد اما به دلیل تحریم این پروژه‌ها ناتمام ماند تا اینکه به همت نخبگان فولاد هرمزگان و نخبگان دانشگاهی عملیات احداث این پروژه‌ها توسط شرکت‌های داخلی آغاز شد؛ طرح احیا مستقیم اولین مگامدولی است که همزمان ۳ محصول تولید می‌کند و در مقایسه با نمونه خارجی یک محصول بیشتر تولید خواهد کرد.

وی افزود: پروژه‌های دیگر شامل تولید گازهای صنعتی و پروژه نورد گرم خواهند بود که منجر به تولید ورق خاص در کشور خواهد شد. ارزش سرمایه‌گذاری کل پروژه‌های فولاد هرمزگان ۲ میلیارد و ۳۵۰میلیون یورو است و با افتتاح این طرح‌ها شاهد اشتغال‌زایی برای بیش از سه هزار نفر از هموطنانمان خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین کارخانه آهک‌سازی کشور در جنوب ایران و در دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسید و با بهره‌برداری از آن ضمن تامین نیاز فولاد هرمزگان به آهک، شاهد تامین آهک فولادسازان استان‌های جنوبی کشور نیز خواهیم بود.

به گفته وی در اسفند سال آینده مگامدول سوم به بهره‌برداری میرسد و ۲ طرح دیگر نیز طی سال‌های آینده به سرانجام خواهند رسید که ۳ هزار نفر اشتغال‌زایی خواهیم داشت.

معروفخانی به رویکرد دانش‌محور فولاد هرمزگان اشاره کرد و گفت: امروز فولاد هرمزگان از بومی‌سازی عبور کرده و در بین همه فولادی‌های کشور تبدیل به یک مرجع در نوآوری شده است.

وی در ادامه تولید فولاد سبز را از دیگر رویکردهای فولاد هرمزگان عنوان کرد و افزود: فولاد هرمزگان به عنوان نخستین فولادساز ایرانی، حرکت به سمت تولید فولاد سبز را آغاز نموده و اقدام به انعقاد تفاهم‌نامه تامین هیدروژن مازاد از شرکت نفت ستاره خلیج فارس کرده است تا با به کارگیری آن در خط تولید خود، به یاری خداوند، رویای تولید فولاد سبز را در کشور محقق سازد. موضوعی که رهبر معظم انقلاب و همچنین رییس جمهوری بر تولید آن تاکید داشتند به سرانجام خواهد رسید و بخشی از نیاز به گاز را کاهش خواهیم داد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان اضافه کرد: فولاد هرمزگان طی دو سال گذضته به همت کارگران جهادگر و سختکوش خود در حوزه تولید ده‌ها رکورد کمی و کیفی را به ثبت رساند. به طوری که در سال ۱۴۰۱ توانستیم علی‌رغم کمبود برق و گاز ۳۶ رکورد تولیدی و در پایان سال با عبور از ظرفیت اسمی رکورد تولید سالیانه را به ثبت برسانیم. این رکوردها در سال ۱۴۰۲ با ثبت ۲۸ رکورد در حوزه تولید ادامه دارد.

معروفخانی در رابطه با کیفیت محصولات فولاد هرمزگان عنوان کرد: فولاد هرمزگان هم‌اکنون باکیفیت‌ترین تختال فولادی را در کشور تولید می‌کند و محصولات این شرکت سفارش‌محور بوده و خریداران همواره برای خرید تختال فولاد هرمزگان صف می‌کشند. ضمن اینکه صادرات فولاد هرمزگان به سایر کشورها انجام می‌شود و مصرف‌کنندگان زیادی خواهان تختال فولاد هرمزگان هستند.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در پایان با اشاره به انجام مسئولیت‌های اجتماعی توسط این شرکت، تصریح کرد: در بحث مسئولیت اجتماعی اقداماتی همچون ۲۰هزار یتیم تحت پوشش فولاد هرمزگان، اختصاص بسته‌های مناسبتی و معیشتی به صورت ماهیانه برای تمامی کارکنان اعم از امانی و پیمانی، آبرسانی به ۱۴۸ روستای استان هرمزگان با تامین ورق‌های مورد نیاز، حمایت از نخبگان استان و اعزام آن‌ها به بهترین آموزشگاه‌های کشور، احداث هنرستان جوار فولاد هرمزگان و تجهیز آن به به‌روزترین تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز صنعت فولاد، حمایت از نخبگان استان و اعزام آن‌ها به بهترین آموزشگاه‌های کشور، تاسیس شرکت نگین فولاد هرمزگان و اختصاص ۳۰ درصد از سهام آن به کارکنان انجام شده است. در بخش ورزشی نیز مقام‌های بسیاری کسب کرده که از جمله قهرمانی جهان در رشته فوتبال ساحلی کارگری بوده است.

عملکرد فولاد هرمزگان در اجرای طرح‌های توسعه‌ای افتخارآفرین است

وزیر صمت در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های توسعه‌‌ای فولاد هرمزگان گفت: عملکرد فولاد هرمزگان در اجرای طرح‌های توسعه‌ای، حرکت به سمت تولید فولاد سبز و بهره‌وری افتخارآفرین است.

عباس علی آبادی در آیین کلنگ‌زنی طرح‌های توسعه‌ای فولاد هرمزگان ضمن تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: افتخارآمیز است در مراسمی دعوت شویم که حاصل زحمت دیگران را افتتاح کنیم و از سویی نیز به اندا‌زه‌ای سعادت داشته باشیم که آغازگر عملیات اجرایی ۲ پروژه مهم باشیم.

وی با بیان اینکه اخیر در همایش صد شرکت برتر آیتم‌هایی را در خصوص شاخص‌های موردنیاز برای توسعه صنایع را اعلام کردم، گفت: همه این شاخص‌ها بر اساس مطالب علمی بیان شده و باید در دستور کار همه صنایع قرار گیرد.

وزیر صمت ادامه داد: مهم‌ترین آیتم‌ها برای توسعه صنایع افزایش بهره‌وری است، اگر امروز در فولاد هرمزگان از تولید فولاد سبز صحبت می‌کنیم ارزش آن به شاخص بهره‌‌وری است به گونه‌ای که برای تحقق آن از هیدروژنی استفاده می‌شود که هدر می‌رفته و این دیدگاه برای برای ما افتخارآمیز است.

وی تاکید کرد: کاهش مصرف انرژی و مصرف آب افتخارآمیز است و امروز شاهد روندی در بهره‌برداری در فولاد هرمزگان شاهد هستیم که برای ما افتخارآمیز است.

علی آبادی در پایان با بیان اینکه مهاجرت فولاد مبارکه به کنار دریا برای ما افتخار‌آفرین است، تصریح کرد: ما باید به سمت ایجاد صنایع پایین‌دست با ارزش افزوده بالاتر برویم و این مهم‌ترین کاری است که باید دنبال شود.

با تمام قوا از فولاد هرمزگان حمایت می‌کنیم

در ادامه برنامه عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران درخصوص اقدامات صورت گرفته فولاد هرمزگان و بومی سازی دو طرح توسعه ای این مجموعه اظهار کرد:

ما با تمام قوا از فولادهرمزگان حمایت می‌کنیم و هرچه این طرحها، بهره وری بیشتری داشته باشند در اولویت پشتیباتی‌های وزارت صمت و دولت محترم خواهد بود‌‌.

وی تصریح کرد: امروز گزارش خیلی خوبی را در حوزه فولاد دریافت کردیم و روز افتخار آمیزی را سپری کردیم.

وزیر صمت افزود: فولاد، صنعت انرژی بر و آب بر است مشروط بر اینکه همان انداره که انرژی مصرف می‌کند ثروت آفرینی داشته باشد. اولین کار خوبی که در فولاد هرمزگان انجام شده این است که تولید فولاد در کنار دریا در حال انجام است و در تامین آب مشکلی ندارد.

این موضوع افزایش بهره وری و کاهش شدت مصرف انرژی را به دنبال دارد و از جمله کارهای بسیار خوبی است که توسط فولاد هرمزگان در حال انجام است.

همچنین در این مجموعه به سمت تکمیل زنجیره پایین دست و تولید فولاد با اهداف معینی که توسط دکتر معروفخانی مدیرعامل این مجموعه باید برنامه ریزی شوند و درجلسات آتی به آنها خواهیم پرداخت.

به گفته علی آبادی، نکته مهم تولید فولاد سبز است که مورر تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهوری است. البته فولاد سبز را باید از طریق انرژیهای تجدیدپذیر هیدروژن تولید کنیم و آن را در تولید فولاد سبز بکار ببریم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button