کد خبر: 160703175380
اقتصادانرژیبازارها و خدمات مالیروزنامه

آمادگی نفتی‌ها برای مواجهه با هرگونه چالش و تهدید احتمالی

در بحبوحه تهدیدهای رژیم صهیونیستی، وزیر نفت با سفر به منطقه ویژه انرژی پارس و نیز بازدید از تاسیسات نفتی جزیره خارک، از نزدیک در جریان اقدامات شرکت های نفتی مستقر در این مراکز برای مواجهه با هرگونه چالش و تهدید احتمالی قرار گرفت.

به گزارش عصراقتصاد، پاک‌نژاد ظهر یکشنبه به همراه جمعی از مسئولان محلی و مدیران نفتی منطقه عملیاتی خارک در برنامه‌ای از پیش اعلام‌نشده به‌منظور بازدید از تأسیسات دریایی میدان مشترک فروزان و دیدار با کارکنان عازم سکوی این میدان نفتی شد.

وزیر نفت پس از ورود به سکوی میدان نفتی فروزان از بخش‌های مختلف آن بازدید کرد و ضمن حضور در اتاق کنترل طی دیداری صمیمی با کارکنان پرتلاش این سکو از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار گرفت.

در حاشیه بازدید از پایانه خارک، وزیر نفت ضمن قدردانی از زحمات کارکنان این صنعت تأکید کرد: همکاران در شرایط گوناگون بدون اینکه ذره‌ای کم‌کاری کنند یا نگران باشند، مردانه پای کار ایستاده‌اند و کشور را از انرژی‌ای که تولید می‌شود، بهره‌مند می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه از گذشته با دغدغه‌های نیروهای عملیاتی آشنا بودم و دوباره در این سفر از زبان خودشان همه را شنیدم، اظهار کرد: مسئولیت و وظیفه من این است که همه تلاشم را برای رفع دغدغه‌های نیروی انسانی تا جایی که شدنی است، به‌کار گیرم.

سفر دو روزه وزیر نفت به مناطقی که این روزها از سوی رژیم صهیونیستی تهدید به حمله شده است به شکل گسترده‌ای مورد توجه رسانه‌های جهان قرار گرفت.

خبرگزاری «رویترز» خبر سفر وزیر نفت به جزیره خارک را با تیتر «بازدید وزیر نفت ایران از پایانه صادرات نفت با وجود تهدیدهای اسرائیل» پوشش داد.

روزنامه «تایمز آو اسرائیل» هم در گزارش خود به سفر روز دوم پاک‌نژاد به تأسیسات مهم نفتی ایران در جزیره خارک و دیدار وی با کارکنان با وجود احتمال حمله هوایی رژیم صهیونیستی اشاره کرده است.

روزنامه «جروزالم پست» در خبری به نقل از رویترز، سفر وزیر نفت ایران به جزیره خارک و بازدید از تأسیسات نفتی این منطقه را گزارش داد.

روزنامه «هندوستان تایمز» (Hindustan Times) در گزارش خود با تیتر «تهران ترسی ندارد؟ وزیر نفت ایران با به‌ سخره گرفتن بنیامین نتیانیاهو، آشکارا از مناطقی بازدید کرد که رژیم صهیونیستی تهدید به حمله کرده بود» به سفر دو روزه پاک‌نژاد به مناطق عملیاتی نفت و گاز پرداخت.

رسانه‌های هند از جمله پایگاه خبری «دودیسکورس» (Devdiscourse)، روزنامه‌های «اکونومیک تایمز» (The Economic Times)، «هندو» (The Hindu)، «نیو ایندین اکسپرس» (New Indian Express) و شبکه «ریپابلیک ورلد» (Republic World) هم با انتشار گزارشی به بازدید وزیر نفت ایران از پایانه نفتی، تأسیسات و میدان نفتی در این جزیره پرداختند.

شبکه خبری «العربیه انگلیسی»، وب‌سایت خبری «نیو عرب» (New Arab) قطر، «الشرق الاوسط» (Asharq Aawsat) عربستان، پایگاه خبری اتریشی «باها بریکینگ نیوز» (Baha Breaking News)، وب‌سایت «تریبون آنلاین» (Tribune Online) نیجریه، وب‌سایت خبری «چنل نیوز آسیا» (Channel News Asia)، روزنامه پاکستانی «مینت میرر» (Minute Mirror)، روزنامه «جاکارتا پست» (Jakarta Post) اندونزی و پایگاه خبری «یواس نیوز» (US News) آمریکا هم اخبار سفر وزیر نفت به جزیره خارک را به‌طور جداگانه پوشش دادند.

رفع برخی از تنگناها

عضو موظف و نماینده هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین(تاپیکو) به همراه عباس کریمی، مدیر عامل پتروشیمی خارک در جریان بازدید محسن پاک نژاد، وزیر نفت از تاسیسات نفتی جزیره خارگ از نزدیک آخرین وضعیت و شرایط تولیدی واحدهای مختلف مجتمع پتروشیمی خارک و مخازن این شرکت را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی تاپیکو، علی سیفیان، سیفیان در بازدید از واحدهای عملیاتی و اتاق کنترل در جریان برنامه‌های جاری و آتی و همچنین اقدامات مدیران و کارکنان پتروشیمی خارک در مواجهه با هرگونه چالش و تهدید احتمالی قرار گرفت و از خدمات مدیران مجتمع و پرسنل خدوم این شرکت در این برهه حساس تقدیر و تشکر کرد.

در حاشیه این سفر که با حضور وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران انجام شد، علاوه بر اینکه مذاکراتی با هدف ایجاد ثبات در تامین خوراک پایدار این مجتمع صورت گرفت، تصمیمات مناسبی نیز در راستای مدیریت بهتر شرایط جاری و هماهنگی بهتر با شرکت فلات قاره و همچنین رفع برخی از تنگناها اتخاذ شد.

گفتنی است، مجتمع پتروشیمی خارک در ابتدا به منظور بازیافت خروجی گازهای استحصالی چاه‌های حوزه نفتی فلات قاره ایران تاسیس و در ادامه در سال ۱۳۷۸ به منظور جلوگیری از سوختن گازهای سبک و تبدیل آن به فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا، طرح واحد متانول به بهره برداری رسیده است و در حال حاضر متانول، گوگرد، پروپان، بوتان و نفتا (گسولین) در این مجتمع تولید می‌شود.

در میان ۲۰ پایانه بزرگ نفتی جهان، خارک از نظر حجم و دقت در عملیات بارگیری و ذخیره‌سازی در طول سال از همه پایانه‌ها فعال‌تر است.

خارک هم‌اکنون توان پهلودهی همزمان به ۹ نفتکش با ظرفیت‌های گوناگون را داراست، همچنین پایانه نفتی خارک امکان ذخیره‌سازی بیش از ۲۳ میلیون بشکه نفت خام و تحویل روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت خام به مشتریان را دارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا