کد خبر: 140901111596
بانک و بیمهروزنامه

آمارهای خوشایند در یک همایش ناخوشایند

حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در هفت ماه نخست سال جاری با رشد ۶۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۹۷ هزار میلیارد تومان گذشته است

مریم ابونیا

طبق آمارهای جدید بیمه مرکزی، در سال ۱۴۰۱ضریب نفوذ بیمه در ایران به ۲ درصد و سرانه حق بیمه در کشور به ۳۲۳ دلار رسیده است.

البته این رقم در حالی اعلام شد که طبق آمارهای رسمی بیمه مرکزی، در سال۱۴۰۰ضریب نفود بیمه در کشور عدد ۱.۹ درصد بوده و در مقایسه با ضریب نفوذ ۲.۲ درصدی در سال قبل از آن ۰.۳ درصد کاهش داشته است.

مجید بهزادپور رییس کل بیمه مرکزی در جریان برگزاری بیست و نهمین همایش ملی و دهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه، خبر از رشد صنعت بیمه داد.

وی به این نکته اذعان کرد که  حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در هفت ماه نخست سال جاری با رشد ۶۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۹۷ هزار میلیارد تومان گذشته است.

ضریب نفوذ ۲ درصدی و حق بیمه ۳۲۳ دلاری در کشور در شرایطی مطرح است که به گفته این مقام مسئول در بیمه مرکزی، سرانه حق بیمه در دنیا ۸۷۵ دلار بوده است.

همچنین صنعت بیمه در جهان هفت هزار میلیارد دلار ارزش دارد که ۷ درصد از تولید ناخالص جهانی را تشکیل می‌دهد.

همچنین در آمارهای خوشایند رئیس کل بیمه مرکزی این نکته نیز حائز اهمیت است که در سال گذشته ۱۱۵ هزار میلیارد تومان حق بیمه تولید شد که از این میزان ۶۵ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت شده و مابقی این مبلغ به عنوان ذخیره اقتصاد و سرمایه‌گذاری توسط صنعت بیمه هزینه شد.

به گفته بهزادپور میزان فروش بیمه‌نامه نسبت به تولید ناخالص داخلی و رشد ضریب نفوذ ارتباط زیادی به فعالیت اقتصادی دارد و چنانچه رشد اقتصادی بالایی داشته باشیم بر ضریب نفوذ بیمه نیز تاثیر خواهد داشت.

رییس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه در نظر داریم عدد فنی‌تری را به عنوان هدف تعریف کنیم. این سخنان در شرایطی گفته شد که همواره از سوی مدیران صنعت بیمه، ضریب نفوذ ۷ درصدی به عنوان هدف رشد اعلام می‌شود.

وی همچنین در پیامی به مناسبت  ۱۳آذر و روز بیمه اعلام کرده بود امروز بر خود می‌بالیم که با درخشش درعرصه پژوهش‌های بیمه‌ای و دستیابی به استانداردهای بین المللی، جایگاه مستحکمی را در سطح منطقه به خود اختصاص داده‌ایم و سرفصل‌های جدیدی نیز در بخش‌های فناوری و آموزشی گشوده شده که می‌تواند ضریب نفوذ بیمه را به شکل محسوسی ارتقا بخشد.

امروز مراکز مدیریت ریسک، مدیریت نوآوری، سامانه‌های شتاب دهنده خدمات بیمه و نظایر آن در راستای رشد ضریب نفوذ صنعت بیمه و همگانی سازی آن در سطح جامعه راه اندازی شده است.

از دیگر آمارهای مثبت رئیس کل می‌توان به رشد ۶۲ درصدی حق بیمه‌های دریافتی در هفت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل و تحقق ۹۷ هزار میلیارد تومان بود.

دورهمی سالیانه برای توسعه صنعت بیمه

همایش ملی و بین‌المللی بیمه و توسعه امسال نیز همانند سال‌های گذشته برگزارشد. این همایش در حالی برگزار شد که خلاف سبک و سیاق پیشین خبری از حضور وزیر اقتصاد نبود. در حقیقت احسان خاندوزی در مراسم افتتاحیه این همایش صرفا به یک پیام ویدیویی کوتاه بسنده کرد.

وی در پیام خود به این نکته اشاره کرد که هوشمند شدن صنعت بیمه باید شتاب بیشتری گرفته و سرعت تحولات آن با برنامه‌های دولت متناسب شود. بنابراین یکی از جهت‌گیری‌های عمده صنعت بیمه این است که خود را برای تحول دانش بنیان آماده کند.

خاندوزی در این پیام همچنین اعلام کرد اقداماتی برای ایجاد تحول دیجیتال در صنعت بیمه ایجاد شده ولیکن در تحقق این برنامه‌ها کاستی‌های قابل توجهی وجود دارد و این اقدامات باید متناسب و هم‌جهت با مطالبات به حق سیاست‌گذاران و اسناد بالادستی اجرا شود تا بخشی از عقب‌ماندگی‌های بیمه‌ای جبران شود.

وی در گذشته نیز به این مساله اذعان داشته بود که هم اکنون درخصوص ضریب نفوذ بیمه وضعیت قابل دفاعی نداشته و از هدف‌گذاری‌های قانون برنامه و سایر اسناد بالادستی نیز عقب هستیم. بنابراین لازم است عملکرد بهتری در این زمینه داشته باشیم.

اما نکته قابل توجه این است که در کنار تمام آمارهای مثبت بیمه مرکزی، چرا وزیر اقتصاد از به اصطلاح عقب‌ماندگی صنعت بیمه یاد کرده و توصیه‌های خود را منحصر به تذکر درخصوص کاستی‌های صنعت بیمه کرد؟ آیا می‌توان عدم حضور احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این همایش خلاف سبک و سیاق پیشین را عدم رضایت وی از این بخش مالی کشور دانست؟

در همین رابطه مصطفی کیایی مدیرعامل اسبق بیمه اتکایی امین در توئیتی با یاد کردن از برگزاری همایش سالیانه بیمه و توسعه به عنوان “سیزده بدر بیمه‌ای” نوشت: این همایش بدون اعلام نتایج اهداف اعلامی در همایش سال گذشته که توسط وزیر اقتصاد اعلام شد، به پایان رسید.

این کارشناس صنعت بیمه همچنین در این توئیت عنوان کرد که شاید یکی از دلایل عدم حضور وزیر اقتصاد در این همایش، عدم توفیق شعارهای اعلامی بوده است. وی در پایان افزود: صنعت بیمه از پای بست نیاز به اصلاح اساسی دارد.

با توجه به همین نکات باید این سوال را مطرح کرد که صرف ارائه آمارهای مثبت و یک دورهمی اهالی صنعت بیمه‌ در کریدورهای شلوغ برج میلاد می‌تواند صنعت بیمه را به سرمنزل مقصود برساند؟

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا