کد خبر: 04129916707
روزنامهصنعت و معدن

اتحادیه مرغ تخم‌گذار تهران مطرح کرد: سود کلان شرکت‌های بسته بندی از قیمت‌گذاری ‌دستوری تخم مرغ

سخنگوی اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار میهن اعلام کرد اکنون با توجه به قیمت گذاری دستوری، شرکت‌های بسته بندی ۸۰ درصد سود می برند، زیرا ماه گذشته برخی از این شرکت‌ها هر کیلوگرم تخم مرغ را بالا خریداری و بسته بندی می‌کردند و می فروختند.

به گزارش ایرنا ناصر نبی‌پور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران، گفت: بررسی ها نشان می دهد که شرکت های بسته بندی و فله ای روزانه ۱۶ میلیارد تومان سود می برند، در حالی که تولید کنندگان و مصرف کنندگان متضرر هستند.

او با بیان اینکه راهکار متعادل‌سازی نرخ تخم مرغ حذف نرخ‌گذاری دستوری است، افزود: علت افزایش قیمت تخم مرغ در ماه های اخیر به دلیل کمبود نهاده ها، حذف گله‌های مرغ تخم‌گذار و نرخ گذاری دستوری بوده است، در حقیقت نرخ تخم مرغ باید با عرضه و تقاضا متعادل شود تا عده‌ای سود جو از این شرایط بهره مند نشوند.

وی با بیان این که اگر ۱۰ درصد بازار در دست کسی یا شرکتی باشد می‌تواند روی قیمت تاثیر بسزایی داشته باشد، ادامه‌داد: اکنون ۱۰ درصد تولید صادر می‌شود و با وجود ممنوعیت صادرات باز هم ما با مشکل قیمت تخم مرغ در بازار روبه‌رو هستیم.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران گفت: حذف نرخ‌گذاری دستوری راهکاری برای متعادل‌سازی قیمت تخم مرغ است، زیرا اکنون سود کلانی به جیب شرکت‌های بسته بندی و دلالان می‌رود.

ناصر نبی‌پور، درباره تعیین نرخ یک‌هزار و ۱۰۰ تومانی هر عدد تخم‌مرغ، افزود: این اقدام دولت و نرخ‌گذاری دستوری، باعث ایجاد رانت و سو استفاده برخی دلالان و شرکت‌های بسته بندی می‌شود و به نفع مصرف‌کنندگان نخواهد بود.

وی با بیان این ‌که قیمت تخم مرغ به دلیل وزن های مختلف در همه جای جهان به صورت کیلویی محاسبه می شود، اظهار کرد: هر عدد تخم مرغ می‌تواند از ۴۵ گرم تا ۷۰ گرم وزن داشته باشد یا به دلیل نوع تغذیه دارای زرده طلایی باشد که به طور حتم گران‌تر است.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار تهران تصریح‌کرد: با توجه به تعیین نرخ یک‌هزار و ۱۰۰ تومانی برای هر عدد تخم مرغ، اکنون برخی شرکت‌های بسته بندی از نرخ‌گذاری دستوری سود برده و تخم مرغ های ریز، کم وزن و بی کیفیت در بسته بندی ها استفاده می‌کنند که همین امر به ضرر مصرف کنندگان است.

نبی پور گفت: این در حالی است که برخی واحدهای تولیدی امکان برچسب گذاری نرخ‌گذاری دستوری را ندارند.

وی، بر این باور است که چنین نرخ‌گذاری کمک به شرکت های بسته بندی است و افزود: اکنون قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب واحدهای تولیدی ۱۴ هزار تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است، بنابراین دیگر شرکت پشتیبانی امور دام این محصول را از تولیدکنندگان تحویل نمی‌گیرد، زیرا قیمت ها درب واحدهای تولیدی و شرکت مذکور یکی شده است.

این مقام صنفی درباره کاهش قیمت تخم مرغ با گرم شدن هوا، گفت: با نزدیک شدن به فصل گرما و همچنین شروع ماه مبارک رمضان، مصرف تخم مرغ کاهش می یابد که همین موضوع در افت قیمت این محصول اثرگذار است.

کاهش ۳۰۰۰ تومانی قیمت هر شانه تخم مرغ

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران گفت که قیمت هر شانه تخم مرغ نسبت به هفته گذشته به طور متوسط ۳۰۰۰ تومان کاهش قیمت یافته است.

به گزارش ایسنا،  سعید محمدی پور در یک برنامه رادیویی با اشاره به آغاز نظارت‌ها بر بازار شب عید یک ماه زودتر از سال‌های قبل، اظهار کرد: این نظارت‌ها تا ۱۵ فروردین ادامه دارد.  منظور از تشدید نظارت‌ها بر بازار شب عید یعنی  نظارت‌های قبلی سریع‌تر می‌شود و تعداد عملیات‌ها روی چند کالای خاص چند برابر می‌شود.

وی با اشاره به افزایش قیمت تخم مرغ در ماه‌های اخیر گفت: طی یک هفته گذشته در شهر تهران روزانه از ۶۰۰ واحد فروش تخم مرغ بازرسی شده که از بین آن‌ها اوایل هفته ۸۵ درصد واحدها متخلف اعلام شدند، اما با تشدید نظارت‌ها در روزهای اخیر کمتر از ۳۰ درصد این واحدها متخلف بودند.  تخلفات بیشتر در حوزه گران‌فروشی، تقلب و کم فروشی است.  ما جو را برای متخلفان نا امن کردیم و بعد از شناسایی به سازمان تعزیرات صدور و اجرای حکم‌شان صورت می‌گیرد. همچنین امروز نسبت به هفته گذشته به طور متوسط روی هر شانه تخم مرغ، ۳۰۰۰ تومان کاهش قیمت را شاهد بودیم.  وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مدت روزانه ۱۵۰ تن تخم مرغ به قیمت تنظیم بازار عرضه کرد که در قیمت تاثیرگذار بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی عرضه مرغ را در میدان بهمن دو برابر افزایش داده و به ۶۰۰ تن رسانده، تصریح کرد: با این افزایش،  قیمت‌ها تاحدودی کنترل شده است. طی یک ماه گذشته حدود ۱۰ هزار بازرسی از بازار مرغ انجام شده که که ۱۸۰۰ مورد تخلف به ارزش ۷ میلیارد ریال کشف و به تعزیرات ارسال شد.

کمبود عرضه عامل گرانی مرغ و تخم مرغ

وی با بیان اینکه شهروندان می‌توانند تخلفات احتمالی را به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند، تصریح کرد: قیمت مصوب مرغ اکنون ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای مصرف کننده است.  در تهران روزانه ۱۲۰۰ تن مصرف روزانه می‌شود و وقتی کالایی قیمت مصوب تنظیم بازار دارد،  دستگاه مربوطه که در رابطه با این کالا وزارت جهاد کشاورزی است، باید این مقدار را تهیه و توزیع کند. در غیر این صورت با کمبود عرضه نسبت به تقاضا قیمت‌ها گران تر از نرخ مصوب خواهد شد. مسولیت ما بازرسی است که با متخلفان برخورد شده است.

این در حالی است که تولیدکنندگان معتقدند تولید به اندازه کافی صورت می‌گیرد، اما شرایط برای عرضه فراهم نیست و اگر وزارت صمت محلی برای عرضه، نه فقط میادین میوه و تره بار، مثل غرفه ایجاد کند قیمت‌ها متعادل خواهند شد. محمدی‌پور در پاسخ به این موضوع گفت: مسئله یاد شده در برج هشت حل و فصل شده و ادعای مرغداران مردود است. در اصل در آبان ماه به مرغداران اعلام شد محصول خود را به کدام کشتارگاه‌ها و میادین عرضه کنند.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی ادعا می‌کند تمام نهاده دامی مورد نیاز مرغداران تامین شده است و برای این ادعا مستند دارند. مرغداری که نهاده به قیمت دولتی دریافت کرده باید مرغ خود را به قیمت ۱۹ هزار و ۱۰۰ تومان تحویل دهد، اما مرغداران کمی کم‌لطفی می‌کنند که می‌گویند نمی‌دانند کجا عرضه کنند.

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه مصرف روزانه تخم مرغ در تهران ۴۰۰ تن است، اما سازمان پشتیبانی امور دام ۱۵۰ تن توزیع می‌کند و مابقی از بازار آزاد تامین می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت مصوب هر شانه دو کیلویی یا ۳۰ عددی تخم مرغ باید حدود ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان باشد و با فروش بیش از ۳۵ هزار تومان در بازار برخورد خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد که به معاونت نظارت و بازرسی سازمان صمت اعلام می‌شود که چه میزان مرغ در چه بخش‌های توزیع شده تا این معاونت تقسیم‌بندی را کنترل کنند تا مرغی که نهاده دولتی گرفته گران عرضه نشود و در صورت گران فروشی برخورد شود. اینکه چرا مرغ و تخم مرغ کم عرضه می‌شود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید باید پاسخ دهد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا