کد خبر: 2907994981
جهاندولتروزنامهسیاستشخصیت ها

روحانی: اتصال راه آهن ‌های ایران و افغانستان موجب تقویت همکاری‌های اقتصادی است

رئیس‌جمهوری با  اشاره به افتتاح راه آهن خواف – هرات طی روزهای آینده، اتصال راه آهن‌های ایران و افغانستان  را موجب تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، با بیان اینکه در طول دوره ای که افغانستان در برابر تجاوزات بیگانه قرار داشته، ملت و دولت ایران در کنار دولت و مردم این کشور بوده اند، گفت: امیدواریم صلح و امنیت پایدار در این کشور برقرار باشد و مردم افغانستان در آرامش زندگی کنند.

رئیس‌جمهوری با حمایت از تلاش‌های انجام شده برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در افغانستان از سوی شورای عالی مصالحه در این کشور، گفت: صلح، ثبات و امنیت پایدار در افغانستان به عنوان یک کشور همسایه و برادر برای جمهوری اسلامی‌ایران اهمیت ویژه دارد.

وی با ابراز امیدواری به موفقیت تلاش‌های شورای عالی مصالحه برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان، اظهار داشت: مهم این است که مردم این کشور بعد از سال‌ها جنگ و درگیری به یک صلح واقعی برای حفظ دستاوردهای خود دست یابند و راه حل این مشکل نیز گفت‌وگوهای سیاسی و مذاکره بین الافغانی است.

روحانی با بیان اینکه دخالت و حضور آمریکا به عنوان یک کشور متجاوز در افغانستان با خواست و نظر مردم این کشور همسو نبوده است، تصریح کرد: دولت آمریکا که در سیاست‌های خود در منطقه و جهان شکست خورده و موفقیتی نداشته است، به دنبال بهره‌برداری انتخاباتی از مذاکرات صلح در افغانستان است.

راه آهن خواف – هرات طی روزهای آینده افتتاح می‌شود

روحانی با اشاره به روابط خوب ایران و افغانستان به عنوان دو کشور دوست و همسایه، بر توسعه و تعمیق روابط تهران – کابل تاکید کرد و اظهار داشت: توافق بلند مدت بین دو کشور می‌تواند به توسعه و تعمیق روابط در همه زمینه‌ها  منجر شود.

رئیس‌جمهوری با  اشاره به افتتاح راه آهن خواف – هرات طی روزهای آینده، اتصال راه آهن‌های ایران و افغانستان  را موجب تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور دانست و افزود: ایران آمادگی دارد که با اتصال خط لوله گاز و فراورده‌های نفتی به افغانستان امکان استفاده مردم این کشور از این انرژی‌ها را فراهم کند.

روحانی در پایان تاکید کرد: همانطور که همیشه در کنار مردم افغانستان بوده ایم، در آینده هم حمایت خود را از این کشور و همه جهات و اقوام و گروه‌های صلح‌طلب ادامه خواهیم داد و امیدواریم شاهد برقراری امنیت پایدار در این کشور باشیم.

پیام حمایت ایران را به کابل خواهم برد

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز در این دیدار، از حمایت‌ها و مواضع جمهوری اسلامی‌ایران درخصوص تحولات و تلاش‌ها برای برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی‌ایران دوست و همسایه خوب افغانستان است.

عبدالله عبدالله از میزبانی ایران از مهاجران افغانستانی طی سال‌های متمادی جنگ و درگیری در این کشور قدردانی کرد و گفت: در سفرم به تهران با مقامات جمهوری اسلامی‌دیدارهای خوبی داشتم و پیام حمایت ایران را به کابل خواهم برد و توافقات دو کشور را پیگیری خواهم کرد.

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان ابراز امیدواری کرد که با حمایت و مواضع ایران شاهد به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح افغانستان و برقراری امنیت و آرامش پایدار در کشورش باشد.

همکاری‌های ایران و افغانستان در بخش حمل و نقل و انرژی توسعه می‌یابد

همچنین پیش از این نیز عبدالله عبدالله با وزیر نیرو دیدار کرد رضا اردکانیان در این دیدار با تاکید بر برگزاری اجلاس ششم کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین ایران و افغانستان در آینده نزدیک، گفت: مسایل مربوط به راه‌اندازی راه‌آهن هرات- خواف، همکاری‌های گمرکی، بازارچه‌های مرزی و مسایل مربوط به انرژی در این اجلاس بررسی خواهد شد.

وی افزود: مسوولیت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و افغانستان در هفته‌های اخیر به پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب هیات وزیران به وزارت نیرو محول شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: بر این اساس فعالیت‌هایی آغاز شده که از جمله آن برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی برق و مخابرات بود که با حضور بیش از ۷۰ شرکت ایرانی در کابل برگزار شد و استقبال خوبی هم از آن شد.

اردکانیان گفت: اجلاس ششم کمیسیون مشترک هم به زودی در کابل برگزار می‌شود و تلاش خواهد شد در آن زمینه‌های مختلف همکاری را هم در بخش برق و انرژی و هم انرژی تجدیدپذیر به واسطه تونل مشترک باد که بین ایران  و افغانستان وجود دارد و مستلزم سرمایه گذاری‌های مشترک است، پیگیری شود.

وزیر نیرو ادامه داد: همچنین در این اجلاس مسایل مربوط به برقراری راه آهن هرات- خواف و بحث‌های مربوط به همکاری‌های گمرکی، موضوع بازارچه‌های مرزی و نیز زنجیره اتفاقات خوب اقتصادی بین ایران و افغانستان پیگیری خواهد شد.

وی افزود: تلاش خواهد شد در این اجلاس بتوان به نقطه توافق نهایی دست یافته تا کارهای اجرایی سرعت گیرد .

اردکانیان گفت: موضوع سنکرون سازی شبکه برق ایران و افغانستان نیز از بحث‌هایی است که می‌توان در باره آن در این اجلاس به گفت و گو پرداخت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا