کد خبر: 130803178592
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیصنعت و معدنرییس کمیسیون انرژی اتاق تهران تاکید کرد؛

اثر مستقیم صرفه‌جویی گاز خانگی و تجاری روی تولید و صادرات پتروشیمی‌ها

سعید تاجیک گفت: اگر فقط ۵ درصد صرفه‌جویی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری داشته باشیم، تولید و صادرات پتروشیمی ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

سعید تاجیک، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در سفر کوتاهی به ماهشهر از چند مجتمع پتروشیمی در این منطقه از جمله پتروشیمی بندر امام بازدید کرد.

این بازدید، علاوه بر معاون بازرسی کالا و تجهیزات ISQI، با حضور تعدادی از نمایندگان و روسای کمیسیون‌های مجلس، مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی، مدیر عامل منطقه ویژه و مدیر عامل پتروشیمی بندر امام همراه بود.

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران، در این بازدید گفت: “صنعت پتروشیمی ایران با حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، ظرفیت سالانه ۹۶ میلیون تن تولید را دارد. اما تولید واقعی این صنعت در سال ۱۴۰۲، معادل ۷۴ میلیون تن بود که حدود ۲.۷ درصد تولید پتروشیمی جهان و ۲۹ درصد تولید منطقه خاورمیانه را دربردارد. تقریبا ۲۲ میلیون تن هم ظرفیت از دست رفته بود که عمدتا به خاطر عدم تامین گاز و خوراک پتروشیمی بوده است.”

او ایران را دارای دومین ذخایر گازی جهان خواند و افزود: “چنین کشوری به علت کمبود گاز، توان استفاده از ۲۳ درصد ظرفیت پتروشیمی را ندارد و همین امر موجب ناکارآمدی سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری در این صنعت شده است.”

تاجیک در ادامه سرانه مصرف ایران را ۱۱ برابر متوسط جهانی برشمرد و گفت: “طی ده سال گذشته با افزایش ۶۰ درصدی مصرف گاز در ایران مواجه بودیم که از ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز به بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است. ۴۶ درصد کل مصرف گاز ایران مصرف خانگی تجاری و صنایع غیرعمده است (با مصرف غیر بهینه). علاوه بر آن، ۳۱ درصد نیز صرف تولید برق می‌شود (با راندمان بسیار کم). به‌طوری که بیش از ۸۰ درصد تولید برق ایران وابسته به گاز است.”

رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران، همچنین با تاکید بر صرفه‌جویی مصرف گاز، ادامه داد: “صنعت پتروشیمی ۹ درصد گاز ایران را مصرف می‌کند که تقریبا نصف آن خوراک تولید و نصف دیگر صرف تامین انرژی همین صنعت می‌شود. این یعنی اگر فقط ۵ درصد صرفه‌جویی در بخش خانگی و تجاری داشته باشیم برای کل ظرفیت خالی صنعت پتروشیمی کشور، گاز موردنیاز تامین شده و تولید و صادرات پتروشیمی ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد که حداقل ۷ میلیارد دلار بر درآمد صادراتی آن می‌افزاید.”

تاجیک در پایان اعلام کرد: “صنعت پتروشیمی ناچارا آماده استفاده از فرصت‌های قانونی طرح‌های بهینه‌سازی مصرف، به‌ویژه در بخش خانگی و تجاری است منوط به اینکه روال درست بهینه‌سازی و فرصت استفاده از گاز صرفه‌جویی شده برای پتروشیمی‌ها فراهم شود. ”

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا