کد خبر: 210204204663
استان هاشهرکرد

اختصاص ۳۶۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری به کشت گل محمدی

حسین عسکرزاده: یزدان احمدزاده، معاون مدیریت باغبانی و مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، از اختصاص ۳۶۰ هکتار از اراضی این استان به کشت گل محمدی خبر داد و بر مزایایِ کشت این گیاه کم‌آب‌بر و مقاوم به خشکی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، یزدان احمدزاده با اعلام این خبر افزود: از این میزان، ۷۰ هکتار به صورت دیم و ۲۹۰ هکتار به صورت آبی کشت شده است. شهرستان بروجن با ۱۲۰ هکتار، بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی را در بین شهرستان‌های استان به خود اختصاص داده و پس از آن، شهرکرد با ۶۰ هکتار در رتبه دوم قرار دارد. احمدزاده با اشاره به برداشت میانگین ۴ تن گل محمدی از اراضی دیم و آبی، افزود: “به طور میانگین، چیزی در حدود بیش از هزار و چهارصد تن برداشت گل محمدی در استان داریم.

” وی یکی از شاخص‌ترین صفات گل محمدی را بقا و سازگاری آن با خشکی دانست و گفت: “در مناطقی که بارش سالیانه آن نزدیک به سیصد میلی متر و بیشتر است، امکان کشت گل محمدی به صورت دیم وجود دارد و در صورت نیاز به آبیاری نیز، حتی با دو تا سه بار آبیاری در سال، این گیاه به ثمر می‌نشیند.” معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به ارتفاع بالای این استان از سطح دریا و تأثیر آن بر کیفیت اسانس گل محمدی، تصریح کرد: با توجه به کم آب بر بودن و مقاومت به خشکی، توسعه کشت این گیاه در دستور کار سازمان و وزارتخانه قرار گرفته و هر ساله اعتباراتی برای این منظور تخصیص داده می‌شود احمدزاده در ادامه به خواص درمانی گل محمدی اشاره کرد و گفت: از این گیاه برای برطرف کردن سرفه‌های مزمن، درمان دردهای شکمی و مشکلات گوارشی، کاهش التهاب و حساسیت در بدن، و نیز درمان دردهای روماتیسمی، تقویت اعصاب و درمان افسردگی استفاده می‌شود.

همچنین از گلاب آن به عنوان یک محلول طبی شستشو دهنده و برای کاهش التهاب و درد چشم استفاده می‌شود. او در پایان افزود: گل محمدی در صنایع دارویی، عطرسازی، غذایی، آشامیدنی و گل‌آرایی نیز کاربرد دارد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا