کد خبر: 08060044082
اقتصاد

از دست رفتن ۷۰۰ درصدی ارزش افزوده فرآوری گوهرسنگ‌ها به دلیل نبود برنامه!

مدیر موزه علوم زمین سازمان زمین‌شناسی با تاکید بر اینکه در سطوح بالای مدیریتی هیچ برنامه مدون و منسجمی در زمینه توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها تدوین نشده است، گفت: این در حالی است که فرآوری این سنگ‌ها تا ۷۰۰ درصد ارزش‌ افزوده به دنبال دارد که ما سال‌هاست از این مقوله غافل مانده‌ایم.

به گزارش ایسنا، بهرام صادقی با تشریح وضعیت “گوهرسنگ‌ها” در کشور، با تاکید بر اینکه تنوع سنگ‌های قیمتی در کشور زیاد است ولی متاسفانه در بحث کلان و سطوح بالای مدیریتی هیچ برنامه مدون و منسجمی در این خصوص وجود ندارد، افزود: درنتیجه به علت نداشتن پشتوانه کارشناسی و علمی و هماهنگ بین ارگان‌ها و سازمان‌های متولی، گوهرسنگ‌ها سرانجام خوشی پیدا نمی‌کنند و برنامه‌ها هم روی کاغذ باقی می‌مانند.

وی خاطر نشان کرد: ورود بخش خصوصی با توجه به قوانین ناقص و مبهم موجود و عدم حمایت دولتی در خیلی مواقع سرانجام خوشی ندارد.

تعریف نشدن اهمیت جایگاه سنگ‌های قیمتی در کشور ما

متاسفانه هنوز اهمیت و جایگاه سنگ‌های قیمتی در کشور ما و در مدیریت کلان کشور تعریف نشده است و تا زمانی که بازار داخلی به بازار خارجی و بین‌المللی وصل نشود، چرخ سنگ‌های قیمتی هم به خوبی نخواهد چرخید.

با نگاهی به کشورهای همسایه همچون ترکیه، هند و تایلند و برنامه‌های توسعه‌ای آنها در زمینه سنگ‌های قیمتی بیش از پیش توسعه این کشورها و عدم توسعه کشور خودمان در این حیث را می‌توان دید.

صادقی با اشاره به اهمیت فرآوری گوهرسنگ‌ها در کشور بیان کرد: فرآوری تا ۷۰۰ درصد ارزش‌افزوده دارد که ما سال‌هاست از این مقوله غافل مانده‌ایم. امروزه تولید سنگ‌های قیمتی صنعتی که علاوه بر زیورآلات، مصارف گسترده‌ای در علوم پزشکی و علوم نظامی و صنعتی دارد، یک صنعت سودآور است که ما هیچ‌گاه به این علوم و صنایع ورود نکرده‌ایم.

خام‌فروشی سنگ قیمتی

با اینکه بسیاری از کشورها در زمینه تولید سنگ قیمتی مصنوعی و همچنین بهسازی سنگ‌ها ورود کرده‌اند، ولی ما همچنان به‌دنبال خام‌فروشی سنگ قیمتی هستیم.

صادقی، تهیه نقشه سراسری پراکندگی و پتانسیل سنگ‌های قیمتی، بومی‌سازی، یکسان‌سازی و همسان‌سازی آموزش‌های خصوصی و نظارت بر کیفیت آموزش، حضور در همایش‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی و برندسازی، آموزش‌های تخصصی و آکادمیک دانشگاهی و تعریف استانداردها، تعیین متولی اصلی سنگ‌های قیمتی و سازمان‌ها و ارگان‌های وابسته، تعریف جامع و برنامه جامعی در خصوص سنگ‌های قیمتی و تعریف چشم‌اندازهای کوتاه‌مدت و بلندمدت، حمایت دولت و تکمیل زنجیره تولید شامل اکتشاف، بهره‌برداری، فرآوری و آموزش را از جمله مواردی ذکر کرد که به توسعه صنعت سنگ‌های قیمتی کمک خواهد کرد.

به نقل از روابط عمومی سازمان زمین‌شناسی، مدیر موزه علوم زمین سازمان زمین‌شناسی با بیان اینکه جایگاه گوهرسنگ‌های ایران در جهان می‌تواند قابل ‌توجه باشد، اظهار کرد: اگر درایت نشان دهیم، می‌توانیم حرفی در دنیا داشته باشیم.

در این بین نقش سازمان‌های دولتی بیش از پیش مهم می‌شود. امید است که با بهره از مطالعات صورت گرفته در این حوزه کارشناسان و مسوولان بتوانند تصمیمی آگاهانه گرفته و در راستای توسعه اقتصادی کشور پیش بروند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا