از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد؛ جزییات تکالیف بودجه ای نظام بانکی در سال ۱۴۰۰
توثیق سهام شرکتهای دولتی مشمول واگذاری نزد مؤسسات مالی و اعتباری جهت اخذ تسهیلات، جز با تأیید کتبی وزیر امور اقتصادی و دارایی در سال ۱۴۰۰ ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی در بخشنامهای اهم تکالیف شبکه بانکی کشور مقرر در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور را به شرح زیر ابلاغ کرد:
جز (۳-۲) بند الف تبصره ۲: بانکهای دولتی مکلفند همکاریهای لازم در اخذ سفارشهای خرید و فروش واحدهای سرمایهگذاری صندوق و یا سهام موضوع این جز را از طریق شعب خود انجام دهند.
بند (ح) تبصره ۲: هرگونه توثیق سهام شرکتهای دولتی مشمول واگذاری نزد مؤسسات مالی و اعتباری جهت اخذ تسهیلات، جز با تأیید کتبی وزیر امور اقتصادی و دارایی ممنوع میباشد.
بند (ز) تبصره ۱۸: به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی اجازه داده میشود از محل منابع خود از جمله منابع حاصل از واگذاریداراییهای مازاد در هر یک از طرح (پروژه) های بزرگ زیربنایی و طرحهای تملک داراییهای سرمایهای نظیر طرحهای آزادراهی و بزرگراهی و راههای اصلی، صنعتی و تولیدی در قالب تأمین مالی و تملک و ایجاد شرکت و صندوق طرح (پروژه) و حداکثر تا سقف ۴۰ درصد از سرمایه پایه خود (با احتساب سهم سرمایهگذاری در شرکتهای مرتبط با فعالیت بانکداری) مشارکت نمایند.
بانکها و مؤسسات اعتباری موظفند حداکثر ظرف مدت پنج سال پس از بهرهبرداری از طرحهای صنعت و تولیدی مذکور نسبت به واگذاری آنها اقدام نمایند.
در غیر این صورت با گذشت پنج سال از تاریخ بهرهبردای مشمول جریمههای ماده (۱۷) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور میشوند.