کد خبر: 190903183816
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدنناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق عنوان کرد؛

استفاده ۳۶.۳ درصد از کل برق مصرفی کشور در بخش صنایع

ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو با بیان اینکه امکان صرفه‌جویی مصرف برق در بخش صنایع انرژی بر کشور تا ۳۰ درصد وجود دارد، اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲ صنایع با ۳۶.۳ درصد، بیشترین مصرف برق کشور را به خود اختصاص دادند.

به گزارش وزارت نیرو، نادر اشرف پور، درباره وضعیت مصرف برق صنایع در کشور گفت: در سال ۱۴۰۲، در مجموع ۳۳۳ هزار و ۱۷ میلیون کیلووات ساعت برق به بخش‌های مختلف کشور تحویل داده شد که نسبت به سال گذشته افزایش ۵.۲ درصدی داشته است.

وی افزود: بخش صنایع عنوان پرمصرف‌ترین بخش را در سال ۱۴۰۲به خود اختصاص دادند و در حالی که در سال ۱۴۰۱، ۱۱۵ هزار و ۳۵۷ میلیون کیلووات ساعت برق مصرف کرده بودند، در سال گذشته این رقم به ۱۲۰ هزار و ۷۹۲ میلیون کیلووات ساعت رسید.

وی با بیان اینکه میزان مصرف برق صنایع در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۴.۷ درصدی داشته است، اظهار داشت: در مجموع بخش صنایع با مصرف ۳۶.۳ درصد از کل برق مصرفی در سال گذشته، رتبه نخست مصرف برق کشور را به خود اختصاص داد و بخش خانگی نیز با ۳۱.۴ درصد در رتبه دوم مصرف قرار دارد.

ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق کشور اضافه کرد: بر اساس آمار موجود میانگین سهم مصرف برق صنایع در جهان ۴۲ درصد و سهم خانگی ۲۶ درصد در سال گذشته بوده است که این نشان می‌دهد در ایران نیز باید با صرفه‌جویی در مصرف برق خانگی سهم مصرف صنایع را افزایش دهیم.

وی با انتقاد از شدت بالای مصرف انرژی در ایران به ویژه در بخش صنایع افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد شدت مصرف در ایران چند برابر سایر کشور‌ها است و در کنار آن مصرف ویژه انرژی( (SECکه حاصل تقسیم مصرف انرژی به محصول خروجی است نیز مورد کم توجهی قرار می‌گیرد.

ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در ادامه بر ضرورت افزایش راندمان مصرف برق در بخش صنایع کشور تاکید کرد و گفت: در چند سال گذشته رشد مصرف صنایع در ایران علی رغم اعمال محدودیت‌های مقطعی افزایشی بوده است، با این وجود تا رسیدن ایران به سهم مصرف صنایع سایر کشور‌ها چند سالی زمان نیاز داریم و لازم است هم‌زمان کیفیت محصولات نیز به منظور رقابت منطقه‌ای و جهانی مدنظر قرارگیرد.

اشرف پور در خصوص راهکار‌های صرفه‌جویی مصرف برق در بخش صنایع ادامه داد: در صنایع بزرگ و انرژی‌بر اگر برنامه‌های بهره‌وری انرژی از قبیل، انجام ممیزی انرژی (گرما یا سرمای تولیدی نباید هدر برود و این یک اصل است)، نصب تجهیزات اندازه‌گیری دما و رطوبت برای کنترل دما و رطوبت سالن وحفظ آن‌ها در مقداری مشخص، استفاده از سیستم‌های کنترلی و تکنولوژی به روز با بازده بالا از جمله استفاده از اینورتر‌ها و تابلو‌های کنترلی کم مصرف (بجای تجهیزات تله مکانیکی)، لامپ‌های ال‌ای دی و اس‌ام دی، استفاده حداکثری از نور خورشید و استفاده از ساعت نجومی بجای فتوسل در کنترل و خاموش کردن روشنایی محوطه، استفاده از پنجره‌های دو جداره، جبران‌سازی جریان راکتیو و کاهش بار راکتیو( و جلوگیری از تزریق هارمونی‌های مخرب به جریان ذوب مواد در تولید فولاد بخصوص) با نصب تابلو‌های بانک خازنی در محل سالن‌ها و مصارف اصلی جهت بهبود ضریب قدرت مورد استفاده قرار گیرد، به شکل معناداری می‌توان مصرف برق صنایع را کاهش داد.

وی استفاده از سیستم کنترل دور فرکانسی در تغییر دور فن‌ها برای کنترل فلوی فن بجای استفاده از دریچه در صنعت سیمان به خصوص عایق کاری دستگاه‌ها و لوله‌های بخار و مخازن بار‌های سرمایشی با هدف کاستن از تلفات حرارتی، شناسایی کنترل و رفع نشتی‌های سیستم هوای فشرده برای جلوگیری از زیر بار رفتن مازاد کمپرسور‌ها، سرویس به موقع کابل‌ها و الکتروموتور‌ها و خطوط تولید، استفاده از موتور‌های با دور متغیر و راندمان بالا و جابجایی بار‌های بزرگ به ساعات کم باری را دیگر اقداماتی عنوان کرد که می‌توان با اجرای آن به کاهش مصرف برق صنایع انرژی بر کمک کرد.

ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو با بیان اینکه در صورت اجرای برنامه‌های کاهش و مدیریت مصرف می‌توان تا ۳۰ درصد از مصرف برق صنایع انرژی بر کم کرد، افزود: در صور اجرای اقدامات کاهش مصرف به همراه سیاست‌های تشویقی برای کارکنان و مدیران صنایع، قطعاً اسراف و مصرف بی‌رویه در برق و انرژی به حداقل می‌رسد و راندمان و بهره کاری صنایع نیز افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این مجموعه هم اکنون برای حفظ منابع آبی در منطقه در حال استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب همدان برای عملیات خنک‌سازی در نیروگاه است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا