کد خبر: 151003187561
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدن

اطلاع‌رسانی دستاوردهای گروه فولاد مبارکه در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق صبح روز پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه با حضور آیشانی مداگانگودا لَبه، نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، زینب قیصری نماینده مردم تهران در مجلس، معصومه آقاپور مشاور رئیس‌جمهوری در امور همکاری‌های اقتصادی، افشین نادری‌شریف معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع، محسن طرزطلب مدیرعامل جدید سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری ایران و مجتبی توانگر معاون مالی حقوقی و امور مجلس وزارت نیرو و گروه فولاد مبارکه در غرفه‌های این نمایشگاه آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار فولاد، در این نمایشگاه که به مدت چهار روز از ۱۳ تا ۱۶ دی‌ماه با حضور ۱۵۰ شرکت داخلی و ۱۹ شرکت خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شده است، گروه فولاد مبارکه متشکل از شرکت فولاد مبارکه، شرکت صنایع انرژی‌های پاک فولاد (صناپ) هلدینگ متیل و شرکت ایریسا در سالن ۴۱ آخرین دستاوردهای خود در این حوزه را اطلاع‌رسانی می‌کنند.

برگزاری دو  پنل تخصصی فولاد مبارکه در دومین روزچهاردهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق

به گزارش خبرنگار فولاد، دو پنل تخصصی «چالش‌های احداث نیروگاه تجدید پذیر در کشور» و «ضرورت اخلاقی استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در زندگی انسان» به همت فولاد مبارکه و با حضور حبیب پورحسینی مدیرعامل شرکت نام‌آوران مهر صنعت فولاد، علی شب‌نورد مدیرعامل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاه‌‌های ساتبا و مجید ادیبان مدیر فروش ایران‌ترانسفو  و همچنین پنل تخصصی ضرورت اخلاقی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در زندگی انسان با حضور وحید پوستین‌دوز مدرس فلسفه اخلاق دبیر کمیته فرهنگ و اخلاق سازمانی شرکت ایریسا در غرفه فولاد مبارکه در سالن ۴۱ نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد.

در پنل تخصصی «چالش‌های احداث نیروگاه تجدیدپذیر در کشور» مطرح شد؛

فولاد مبارکه پیشرو در تولید برق تجدیدپذیر در کشور است

معاون فنی و مهندسی ساتبا گفت: فولاد مبارکه در صنعت برق تجدیدپذیر در کشور پیشرو است و نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی برق خورشیدی که در دستور این شرکت قرار دارد می‌تواند بزرگ‌ترین نیروگاه کشور باشد.

به گزارش خبرنگار فولاد، علیرضا پرنده‌مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا، در پنل تخصصی «چالش‌های احداث نیروگاه تجدیدپذیر در کشور» که در چهاردهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق به همت فولاد مبارکه برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر مسیر توسعه تجدیدپذیرها در کشور سرعت گرفته، اما باید بدانیم کمبودهایی از گذشته تا امروز گریبانگیر صنعت برق بوده و تبعات آن به صنعت و مردم عادی منتقل شده است.

وی افزود: رشد مورد انتظار ما بیش از اعدادی است که در حال حاضر به آن دست پیدا می‌کنیم؛ بااین‌حال در ماه گذشته ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار کردیم؛ درحالی‌که در سال‌های گذشته این عدد در طول یک سال به دست می‌آمده است.

معاون فنی و مهندسی ساتبا تأکید کرد: توسعه تجدیدپذیرها رشد یافته، اما این سرعت برای رفع ناترازی‌ها و کمبودها مناسب نیست. باید راهکارهای موازی در کنار هم قرار گیرند تا بتوانیم به آینده کشور و آینده صنعت برق بیش از گذشته در رفع ناترازی‌ها کمک کنیم.

وی گفت: شرایط امروز حاصل تصمیمات دیروز است. ما نتوانستیم اقتصاد برق را درست تعریف کنیم و این اقتصاد نادرست ما را امروز به این شرایط رسانده است.

پرنده‌مطلق با بیان اینکه صنایع بیشترین انرژی را در کشور مصرف می‌کنند و ازاین‌رو بحث ناترازی‌ها بیشترین آسیب را به آن‌ها می‌زند، ادامه داد: باید بر اهرم‌های کمک به تجدیدپذیرها در صنایع کار کنیم و از مشوق‌ها در این زمینه استفاده کنیم.

معاون فنی و مهندسی ساتبا اضافه کرد: باید بدانیم اگر نتوانیم برق را در زمان‌های اوج مصرف تأمین کنیم، صنایع فرصت تولید را از دست می‌دهند. این فرصت تولید ازدست‌رفته می‌تواند دلیلی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع باشد. فولاد مبارکه در این زمینه موضوع را به‌خوبی احساس کرده و امیدواریم هرچه زودتر از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به‌طور کامل بهره‌برداری شود، بهره‌برداری کامل این پروژه محدودیت‌هایی دارد، اما تلاش می‌کنیم اگر محدودیتی در خصوص انتقال فوق‌توزیع و توزیع در صنعت برق وجود دارد، با راهکارهایی که در نظر داریم آن را برطرف کنیم تا به دنبال آن دیگر صنعتگران نیز در زمینه تولید انرژی برق تجدیدپذیر مشکلی نداشته باشند.

درخواست مجوز تولید ۴۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر از سوی صنایع

وی با بیان اینکه صنایع کشور تاکنون درخواست تولید ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را ارائه کرده‌اند، گفت: مجوز همه این نیروگاه‌ها صادر شده، بخشی از این ظرفیت وارد مدار شده و بخشی دیگر نیز تا پیک ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.

پرنده‌مطلق در خصوص خرید تضمینی برق تجدیدپذیر نیز ابراز کرد: در این زمینه نگرانی وجود ندارد، زیرا یا دولت این برق را می‌خرد  یا در تابلوی سبز بورس ارائه می‌شود.

تأمین مالی، زمین و تجهیزات چالش راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی در ایران

حبیب پورحسینی، مدیرعامل شرکت نام‌آوران مهر صنعت فولاد نیز در ادامه این پنل با اشاره به تأمین سازه‌های خورشیدی در این شرکت اظهار کرد: باید توجه داشت که برای راه‌اندازی نیروگاه برق تجدیدپذیر نیاز به زمین، اعتبار و تجهیزات خوب داریم. وزارت نیرو در زمینه تأمین تجهیزات همکاری خوبی داشته، اما در حوزه تأمین زمین، علی‌رغم بهبود شرایط در حال حاضر از سال گذشته، همچنان این چالش وجود دارد.

وی ادامه داد: با توجه به رویکرد دولت در زمینه تجدیدپذیرها، بازگشت سرمایه‌ ناشی از راه‌اندازی نیروگاه شرایط بهتری پیدا کرده و تمایل به سرمایه‌گذاری در این بخش افزایش یافته است.

قدردانی از فولاد مبارکه به دلیل راه‌اندازی نیروگاه تجدیدپذیر ۶۰۰ مگاواتی

مجید ادیبان، مدیر فروش ایران ترانسفو نیز در این پنل اظهار کرد: از شرکت فولاد مبارکه به دلیل انجام  این وظیفه اجتماعی‌ که بر خود فرض دانسته و نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی را راه‌اندازی کرده، قدردانی می‌کنم.

وی افزود: شرکت ایران ترانسفو بزرگ‌ترین تولیدکننده صنعت برق کشور است؛ ازاین‌رو ۲ ترانس ۸۰ را برای فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در موعد مقرر تأمین کردیم و آمادگی برای تأمین ترانسفورهای ۱۲۵ را برای فاز بعدی نیز داریم.

وی گفت: امروز در صنعت انرژی ناترازی‌های بزرگ داریم. صنعت برق از صنایع پیشرو در کشور است و هرچند این صنعت جزو صنایع رده اول محسوب می‌شود، عدم تعریف صحیح مبانی، این صنعت را در زمینه منابع مالی دچار مشکل کرده است.

ادیبان تأکید کرد: اگر بحث مالی با روش‌های مختلف حل شود، تولیدکنندگان داخل کشور توانایی این را دارند که نیاز کشور را به شکل مناسب رفع کنند. حتی ما در کشور قابلیت تولید پنل خورشیدی داخلی را داریم که اگر عزم جدی باشد، می‌توان خطوط جدید تولید را با هزینه‌های اندک راه‌اندازی کرد.

مدیر فروش ایران ترانسفو ادامه داد: از سویی انتظار ما از سیاست‌گذاران کشور این است که به توانمندی تولید داخلی اعتماد کنند و در صورت تولید باکیفیت و با راندمان بالا از تولیدات داخلی استفاده کنند.

صنایعی که از برق تجدیدپذیر استفاده کنند از قطعی برق معاف خواهند شد

علیرضا پرنده‌مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا در بازدید از غرفه فولاد مبارکه در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: ماده ۱۶ قانون مقرر می‌کند صنایع با ظرفیت بیش از یک مگاوات باید حداقل ۵ درصد از انرژی مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. این قانون صنایع را تشویق می‌کند تا برای تأمین این درصد از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر یا استفاده از تابلو سبز اقدام کنند. همچنین، در زمان پیک بار، صنایعی که از برق تجدیدپذیر استفاده کنند، از قطعی برق معاف خواهند شد که این موضوع انگیزه‌ای برای برنامه‌ریزی و احداث نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۴ ایجاد می‌کند.

مدیر محصول اسکادای نیروگاه خورشیدی شرکت ایریسا:

اسکادای خورشیدی ایریسا گواهی پژوهشگاه نیرو را دریافت کرد

مدیر پروژه اسکادای نیروگاه خورشیدی شرکت ایریسا از دریافت گواهی پژوهشگاه نیرو برای این نرم‌افزار پیشرفته خبر داد.

احسان عبدالله‌زاده، مدیر پروژه اسکادای نیروگاه خورشیدی شرکت ایریسا،  در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: نرم‌افزار ایریسا اسکادای خورشیدی در حال حاضر در آفتاب شرق فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات نصب شده است.

وی افزود: تاکنون ۴۰ مگاوات از این نیروگاه در مدار قرار گرفته و از نرم‌افزار ایریسا اسکادای خورشیدی به‌عنوان سیستم کنترل و مانیتورینگ این نیروگاه استفاده می‌شود.

مدیر پروژه اسکادای نیروگاه خورشیدی شرکت ایریسا تصریح کرد: یکی از مزیت‌های مهم استفاده از این نرم‌افزار این است که شرکت‌هایی که از این سیستم استفاده می‌کنند دیگر نیازی به استفاده از سیستم جداگانه برای اتوماسیون پست ندارند و می‌توانند از این نرم‌افزار برای پست و مانیتورینگ استفاده کنند.

وی تأکید کرد: نرم‌افزار پیشرفته اسکادای خورشیدی شرکت ایریسا کاملاً بومی و محصول متخصصان داخلی است. این نرم‌افزار گواهی پژوهشگاه نیرو را دریافت کرده و نامزد دیسپاچینگ ملی است تا جایگزین backup سیستم اسکادای ABB شود که در دیسپاچینگ ملی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عبدالله‌زاده گفت: همچنین نرم‌افزار اسکادای خورشیدی ایریسا قابلیت استفاده در نیروگاه‌های بیش از یک مگاواتی را دارد. این محصول کاملاً ماژولار است و بر اساس ماژول‌های موردنیاز مشتری می‌توان ماژول جدید را راه‌اندازی کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا