برآوردها و پیشبینی های سطح کلان اقتصادی نهادها و سازمان های اقتصادی، با توجه به فروض و سناریوهای متفاوتی در خصوص آینده اقتصادی صورت میپذیرد، لذا اعداد اعلامی با توجه به شرایط و پیش فرضهای مختلف است.
به گزارش عصر اقتصاد، مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب سوم آذرماه سال جاری روزنامه عصر اقتصاد با عنوان «عدد بازی برای محاسبه آرزوی رسیدن به رشد ۸ درصدی» توضیح داد: در ابتدا بایستی مطرح کرد که برآوردها و پیشبینیهای سطح کلان اقتصادی نهادها و سازمانهای اقتصادی، باتوجهبه فروض و سناریوهای متفاوتی در خصوص آینده اقتصادی صورت میپذیرد؛ لذا باتوجهبه شرایط و پیشفرضهای مختلف، اعداد متفاوتی برآورد میشود.
همانطور که اعداد پیشبینی سازمانهای بینالمللی نظیر صندوق پول و بانک جهانی با یکدیگر متفاوت است.
در بخش دیگری از جوابیه آمده است: ز طرفی، با مراجعه به فضای رسانهای، معاون سیاستگذاری پولی و بانکی بانک مرکزی، منابع مالی مورد نیاز را در خصوص تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی سال ۱۴۰۳ بیان کرده و مدیرکل وقت دفتر آیندهپژوهی، مدلسازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی این معاونت، منابع مالی مورد نیاز بهمنظور تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در طول سالهای برنامه هفتم را مطرح کرده است.
توضیح عصر اقتصاد
ضمن تقدیر و تشکر آن مرکز محترم در ارائه توضیحات بیشتر و تنویر افکار عمومی لازم به توضیح است که اتفاقا در گزارش مذکور به اظهار نظرههای متفاوت درباره تحقق رشد ۸ درصد اشاره شده و اعداد و ارقام در حقیقت نشان از فاصله واقعیت موجود فضای اقتصادی با طرح و برنامه ارائه شده است.
امید می رود که هم شرایط و فضای کسب و کار به گونه ای بهبود یابد که رشد اقتصادی بیشتری تحقق یابد و هم برنامه های تدوین شده آرزویی دست نیافتنی نباشد. زیرا فاصله رویا تا امید گاهی به کاهش حساسیت ها در اقدام می انجامد.