افتخارآفرینی فولاد مبارکه در سیوششمین جشنواره امتنان

در آستانه روز جهانی کار و کارگر، سیوششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، استاندار اصفهان و جمعی از مدیران و جامعه کار و کارگر استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فولاد، در این مراسم فولاد مبارکه بهعنوان «گروه کار نمونه بخش خدمات» با عنوان پروژه «ارکونومیکا» انتخاب شد و از حسین مدرسیفر، سرپرست معاونت سرمایه انسانی فولاد مبارکه، بهعنوان سرگروه این تیم تقدیر به عمل آمد.
کاهش ابتلا به بیماریهای اسکلتی عضلانی در فولاد مبارکه با استفاده از هوش مصنوعی
معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه در حاشیه برگزاری این آیین، از کاهش ابتلا به بیماریهای اسکلتی عضلانی کارکنان فولاد مبارکه با استفاده از هوش مصنوعی خبر داد.
حسین مدرسیفر گفت: فولاد مبارکه با همکاری کارشناسان مهندسی بهداشت حرفهای خود و برنامهنویسان شرکتهای نرمافزاری داخل کشور، با هدف شناسایی و اصلاح بیماریهای اسکلتی و عضلانی احتمالی محیط کار، اقدام به طراحی نرمافزار شناسایی و ارزیابی ریسک بیماریهای اسکلتی و عضلانی به کمک هوش مصنوعی کرد تا با این نرمافزار ارگونومیِ بومیسازیشده در فولاد مبارکه، بتوان خطرات بیماریهای اسکلتی و عضلانی را در کلیه پستهای سازمانی ارزیابی نمود.
وی با بیان اینکه در بخش طرحهای نوآورانه، فولاد مبارکه برای نخستین بار در کشور از هوش مصنوعی برای ارزیابی ارگونومی در بررسی پوسچر کاری استفاده کرده است، اظهار داشت: درحالیکه ارزیابی ارگونومی به روشهای سنتی برای پوسچرهای کاری سازمانی در مقیاس فولاد مبارکه به حدود ۱۵ سال زمان نیاز دارد، با بهرهگیری از هوش مصنوعی، تمامی پستهای کاری این شرکت در کمتر از یک هفته ارزیابی و اقدامات اصلاحی برای آنها برنامهریزی میشود.
وی با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی و اقدامات فولاد مبارکه در این حوزه گفت: فولاد مبارکه با بیش از ۱۲ هزار نیروی امانی و ۱۸ هزار نیروی پیمانکار، همواره تلاش کرده تا با ارزیابی دقیق پوسچرهای کاری، محیطی ایمن و سالم برای کارکنان خود فراهم کند تا آنها بتوانند بدون ابتلا به بیماریهای اسکلتی-عضلانی فعالیت کنند و پس از بازنشستگی نیز از زندگی باکیفیتی برخوردار باشند.
مدرسیفر با اشاره به نقش کلیدی نیروی انسانی در بهرهوری سازمانها خاطرنشان کرد: بسیاری از سازمانها توجه کافی به توسعه و حفاظت از نیروی کار ندارند و به همین دلیل، حداقل ۵ درصد از بهرهوری خود را از دست میدهند؛ درحالیکه با اجرای برنامههای صحیح، میتوان بهرهوری را بهصورت چشمگیری افزایش داد.
معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه درباره برنامههای آتی این شرکت در حوزه نیروی انسانی گفت: این شرکت برای ارتقای بهرهوری و بهبود شرایط کاری، برنامههای مدونی در دست اجرا دارد. اقدامات و برنامههایی که همگی در راستای بهبود دو شاخص کلیدی بهرهوری و رضایت شغلی کارکنان طراحی شده و تأثیر مثبتی بر عملکرد سازمان خواهد داشت.
گفتنی است یکی از مهمترین آسیبهای شغلی در محیطهای کاری آسیبهای اسکلتی عضلانی است و در همین راستا نرمافزار ارگونومی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی در فولاد مبارکه بومیسازی شده است.
برنامه این نرمافزار را متخصصان یک شرکت داخلی، کارشناسان بهداشت حرفهای شرکت و استادان دانشگاه طراحی کردهاند. این نرمافزار به کاهش ۹۰ درصدی آسیبهای شغلی بهویژه بیماریهای اسکلتی عضلانی کمک میکند.
کاهش زمان ارزیابی کارکنان مجتمع به مدت کمتر از یک سال، دقت در اندازهگیری و گزارشدهی و ارائه اقدامات اصلاحی از مهمترین ویژگیهای این نرمافزار بومی است.
گفتنی است در جشنواره امتنان از ۱۹ گروه از کارگران، گروههای کار و واحدهای کار نمونه استان طبق ماده ۱۹۵ قانون کار و با رویکرد ترویج و تقویت فرهنگ کار و بهمنظور تشویق نیروی کاری متخصص و مبتکر تجلیل میشود.