کد خبر: 310603173404
اقتصادراه و مسکنصنعت و معدن

افت ۲۴ درصدی سهم حمل‌ونقل ریلی در ایران

درحالی که طبق برنامه هفتم توسعه، ایران تا سال ۱۴۰۷ باید ۳۰ درصد از حمل‌ونقل زمینی خود را به حمل‌ونقل ریلی اختصاص و توسعه دهد که از سال ۷۶ تاکنون این سهم از ۳۳.۲ درصد به ۹.۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ بر اساس برنامه هفتم توسعه، ایران باید تا سال ۱۴۰۷، ۳۰ درصد از حمل‌ونقل زمینی خود را به حمل‌ونقل ریلی اختصاص و توسعه دهد درحالی که از سال ۷۶ تاکنون این سهم از ۳۳.۲ درصد به ۹.۵ درصد کاهش یافته است.

آمارها نشان می دهد که سهم بخش حمل و نقل ریلی در جابجایی بار در سال ۱۴۰۱ تنها ۸ درصد بوده، در حالی که حمل و نقل جاده‌ای سهم ۹۲ درصد را به خود اختصاص داده است.

کارشناسان می گویند: در بخش حمل و نقل جاده‌ای، تعداد تلفات حوادث رانندگی در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش یافته است. تعداد کشته‌شدگان حوادث رانندگی در این مدت به ۱۷ هزار و ۷۴۵ نفر رسید که نسبت به ۱۵ هزار و ۴۴۰ نفر در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

این آمار نشان می دهد که افزایش سهم حمل و نقل ریلی چه مزایایی برای حفظ جان و مال مردم دارد.

طبق سالنامه آماری راه آهن، کل بار حمل‌شده ریلی در سال ۹۹ با رقم ۳۶ میلیارد تن کیلومتر در پیک خود قرار گرفت و سپس تا سال ۱۴۰۲ در یک روند نزولی به میزان ۲۰ درصد کاهش یافت.

هدف‌گذاری جابجایی بار به وزن ۱۵ میلیون تن در پایان برنامه هفتم توسعه درحالیست که در سال گذشته تنها حدود یک‌دهم این رقم یعنی ۱.۶ میلیون تن بار از طریق راه‌آهن منتقل شده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button