افرایش قیمت دارو با مجوز
افزایش قیمت برخی از اقلام دارویی، با پیشنهاد شرکتهای تولیدی و موافقت سازمان غذا و دارو همراه شده است.
به گزارش مهر، با اجرای طرح دارویاری که از اواخر تیر ۱۴۰۱ در کشور کلید خورد، وزارت بهداشت تصمیم گرفت قیمت داروهای تولید داخل به سمت واقعی شدن پیش برود. در مقابل، ارز ترجیحی برای شرکتهای دارویی حذف شد.
اما، برای اینکه افزایش قیمت دارو برای مردم و بیماران مشکلساز نشود، یارانه دارو از طریق سازمان برنامه و بودجه در اختیار بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت تا مابهالتفاوت قیمت داروها را به حساب داروخانهها واریز کنند.
این در حالی است که بعد از گذشت قریب به ۵ ماه از اجرای طرح دارویاری در کشور، همچنان شاید افزایش قیمت دارو هستیم. به طوری که هر هفته، فهرستهایی از افزایش قیمت دارو، از سوی شرکتهای دارویی کشور، به سازمان غذا و دارو هستیم.
بر اساس آنچه که شرکتهای دارویی در فهرستهایی که به سازمان غذا و دارو ارسال کردهاند، کپسول آزیترومایسین، خودنمایی میکند.
سازمان غذا و دارو: مابهالتفاوت افزایش قیمت دارو از جیب بیماران پرداخت نمیشود
سجاد اسماعیلی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با فارس درباره افزایش قیمت دارو از سوی برخی شرکتهای دارویی، بیان داشت: سازمان غذا و دارو افزایش قیمتها و مدارک شرکتها را بررسی میکند و اگر حق با شرکت باشد، آن درصدی که مورد قبول است و به توافق میرسد را در کمیسیون قیمت به شرکتها میدهد.
وی ادامه داد: نکته مهمی که دارد این است که ما بهالتفاوت این افزایش قیمت از جیب بیمار پرداخت نمیشود بلکه ما به تفاوت به سیستم بیمهای میرود و از بیمه و یارانه دولت پرداخت میشود و افزایش هزینهای متحمل بیمار نخواهد شد.
اسماعیلی متذکر شد: بیمار اگر با نسخه پزشک مراجعه کند طبیعتا هیچ افزایشی بیمهای را متحمل نخواهد شد.