کد خبر: 201003188368
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدن

افزایش بهره‌وری تولید آهن اسفنجی با نرم‌افزار هوشمند D.I.R.I 

زینب غضنفری

در ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران، شرکت کاوشگران صنایع مدنی راشا، یکی از زیر مجموعه‌های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو،از نرم‌افزار هوشمند D.I.R.I رونمایی کرد.

مقداد ملکی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان راشا، در مراسم رونمایی این نرم افزار گفت :این شرکت با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و دانش‌بنیان کشور تأسیس شده و تاکنون پروژه‌های موفقی در زمینه هوشمندسازی، بهینه‌سازی فرآیندهای تولید، شبیه‌سازی فرآیندها و مدیریت پسماندهای زنجیره فولاد از جمله سرباره کوره قوس انجام داده است

وی افزود: یکی از دستاوردهای بزرگ ما، رونمایی از نرم‌افزار هوشمند فرآیند تولید آهن اسفنجی به روش میدرکس است. این نرم‌افزار به‌طور هوشمند ظرفیت تولید و کیفیت محصولات را مدیریت و بهبود می‌بخشد و می‌تواند به شکل قابل توجهی بهره‌وری تولید را افزایش دهد.

در ادامه حسیناحمدی، مدیر دپارتمان هوشمندسازی فرایندهای تولید شرکت کاوشگران صنایع مدنی راشا، در مراسم رونمایی از این نرم افزار گفت : این نرم‌افزار که به‌طور کامل در داخل کشور بومی‌سازی شده، به‌کارگیری هوش مصنوعی و فناوری‌های نسل چهارم صنعت را در فرایند تولید آهن اسفنجی ممکن می‌سازد.

به گزارش عصراقتصاد، نرم‌افزار D.I.R.I ، که حاصل دو سال تحقیق و توسعه و یک سال آزمایش عملیاتی در واحد احیا است، به چهار ویژگی کلیدی مجهز است. اولین ویژگی آن پیش‌بینی آنلاین کیفیت آهن اسفنجی، شامل تخمین درجه فلز شدگی و میزان کربن است. این قابلیت کمک می‌کند تا کیفیت تولید به‌طور مستمر و به موقع ارتقا یابد.

دومین ویژگی، کنترل دقیق‌تر فرایند تولید از طریق پیش‌بینی و تنظیم پارامترهای مهم مانند مشخصات گاز احیایی است.

ویژگی سوم، پیش‌بینی رخدادهای نامطلوب در فرایند تولید، از جمله توزیع نامناسب دما و کلاسترینگ، است که می‌تواند از کاهش ظرفیت تولید جلوگیری کند. همچنین، استفاده از بینایی ماشین برای پیش‌بینی ویژگی‌های ظاهری گندله و آهن اسفنجی از دیگر قابلیت‌های نرم‌افزار است که به اپراتورها امکان می‌دهد تا کیفیت محصولات را به‌طور دقیق کنترل کنند.

مدیر دپارتمان هوشمندسازی فرایندهای تولید شرکت کاوشگران صنایع مدنی راشا، در مراسم رونمایی تاکید کرد این نرم‌افزار، اولین نمونه بومی‌سازی شده در ایران است و هیچ نمونه خارجی ندارد.

وی همچنین افزود که استفاده از این فناوری می‌تواند موجب کاهش نوسانات تولید به میزان ۱۰ درصد، افزایش کیفیت آهن اسفنجی، و کاهش مصرف برق در کوره‌های قوس الکتریکی شود.

پیش‌بینی می‌شود که این فناوری در مجموع می‌تواند بهره‌وری را در واحد احیا و کوره‌های قوس الکتریکی تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

احمدی ادامه داد: این پروژه که با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ میلیارد تومان در مدت دو سال به نتیجه رسیده، کاملاً در داخل کشور توسعه یافته است.

مدیر دپارتمان هوشمندسازی شرکت راشا در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد، شرکت راشا علاوه بر این پروژه، در زمینه هوشمندسازی مدار آسیابانی و فرآوری نیز پروژه‌های موفقی را در دست دارد و به دنبال توسعه بیشتر فناوری‌های نوین در صنعت فولاد است.

این نرم‌افزار هوشمند می‌تواند الگویی برای سایر صنایع کشور باشد و به مزیت رقابتی ایران در بازارهای جهانی کمک کند.

شایان ذکر است شرکت راشا، یکی از زیرمجموعه‌های گروه چادرملو، این نوآوری را با هدف ارتقای بهره‌وری و رقابت‌پذیری صنعت فولاد ایران ارائه داده است

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا