کد خبر: 060304207381
انرژیصنعت و معدن

افزایش ۸ هزار مگاواتی تقاضای مصرف برق سال جاری به دلیل گرما

تأمین حداکثری برق صنایع انرژی بر با انتقال نوبت کاری به شبکارشناس انرژی با بیان اینکه افزایش دمای هوا در فصل گرم سال جاری ۸ هزار مگاوات به مصرف برق کشور افزوده است، ادامه داد که انتظار می‌رود صنایع انرژی‌بر با انتقال نوبت‌های کاری خود به ساعات کم‌باری شبکه یعنی بازه‌ ۰ تا ۸ صبح، نقش مهمی در کاهش فشار به شبکه ایفا کنند.

به گزارش وزارت نیرو، سعید میرشریفی، با اشاره به افزایش بی‌سابقه مصرف برق در اردیبهشت‌ماه سال جاری، از شرایط هشداردهنده در حوزه ناترازی تولید و مصرف برق خبر داد و گفت: در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، مصرف برق کشور با رشد خیره‌کننده‌ای به ۶۵۴۷۶ مگاوات رسید، در حالی که همین عدد در سال گذشته ۵۵۰۵۳ مگاوات بود. این یعنی رشد ۱۹ درصدی در بازه‌ای یک‌ساله که زنگ خطری جدی برای تابستان است.

وی با اشاره به دلایل این رشد بی‌سابقه، افزود: حدود ۲.۵ درصد از این افزایش به افزایش تعداد مشترکین بازمی‌گردد، اما بخش عمده آن یعنی حدود ۱۶.۵ درصد، ناشی از افزایش دمای کم‌سابقه در اردیبهشت امسال است.

این کارشناس انرژی در همین رابطه تصریح کرد: هر درجه افزایش دما معادل افزایشی ۱۸۰۰ مگاواتی در مصرف برق است، بنابراین با افزایش حدود ۴ درجه‌ای میانگین دما، نزدیک به ۸۰۰۰ مگاوات بار اضافی به شبکه تحمیل شده است.

میرشریفی با اشاره به دیگر چالش‌های بخش تولید برق در فصل گرم سال جاری ادامه داد: کاهش شدید منابع برق‌آبی یکی از چالش‌های جدی امسال است. ورودی سدهای نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال قبل ۴۲ درصد کاهش داشته و ذخایر نیز نزدیک به ۴۷ درصد افت کرده‌اند. در نتیجه از ظرفیت ۱۲ هزار مگاواتی این نیروگاه‌ها فعلاً تنها ۶۰۰۰ مگاوات قابل بهره‌برداری است.

او افزود: در بخش نیروگاه‌های حرارتی نیز اگرچه تولید نسبت به سال گذشته حدود ۷ درصد رشد داشته و به طور متوسط ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید افزوده شده، اما با در نظر گرفتن عدم فعالیت نیروگاه اتمی با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات، همچنان با کمبود حدود ۴۰۰۰ مگاواتی نسبت به سال گذشته مواجه هستیم.

این کارشناس انرژی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش صنایع در مدیریت بار اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی انتظار می‌رود صنایع انرژی‌بر با انتقال نوبت‌های کاری خود به ساعات کم‌باری شبکه یعنی بازه‌ی ۰ تا ۸ صبح، نقش مهمی در کاهش فشار به شبکه ایفا کنند. این راهکار ساده ولی اثربخش، می‌تواند جلوی اعمال محدودیت‌های گسترده را بگیرد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا