کد خبر: 170204204646
استان هاالبرزاعضای شورای اسلامی شهر جدید مهستان تشریح کردند؛

اقدامات شورا برای احداث آرامستان،بهبود حمل و نقل عمومی و رفع مشکلات شهر مهستان

البرز – لیلا رضوانی- نشست خبری اعضای شورای اسلامی شهر جدید مهستان با خبرنگاران استان البرز پیرامون آخرین وضعیت خدمات رسانی مشکلات موجود و برنامه‌های شورا برای افزایش رفاه حال شهروندان برگزار شد و اعضای شورا به سوالات مطروحه توسط خبرنگاران پاسخ گفتند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر مهستان،گفت: با توجه به اینکه بنده ناظر رشته سازه هستم عنوان می کنم که در تمام استان و شهرستان‌های استان نظارت کافی بر سازه های ساختمانی انجام می‌شود در حوزه ساخت و ساز در شهر جدید مهستان نیز خوشبختانه از کیفیت مطلوب و بالایی برخوردار هستیم چرا که در این شهر بافت فرسوده وجود ندارد و بیشتر افرادی که برای ساخت و ساز مراجعه می‌کنند با ضوابط و مقررات ملی ساختمان آشنایی کامل داشته و رعایت می‌کنند.

میلاد ارمنده پور ادامه داد:اما با توجه به طرح تفصیلی که داریم در برخی مناطق هم مرز با روستاهای همجوار تخلفات ساختمانی به دلیل سوداگری و عدم نظارت نهادهای زیربط مانند جهاد کشاورزی و شهرداری، تخلفاتی انجام می‌شود که در حاشیه شهرهای بزرگ معمولاً این تخلفات وجود دارد اما عوامل پلیس ساختمان شهرداری با این موضوعات برخورد می‌کنند که چندان مطلوب نیست و انتظار می‌رود شهرداری در این زمینه در خصوص بافت‌های داخل حریم و جهاد کشاورزی در خصوص بافت‌های خارج حریم اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وی اظهار کرد:در داخل شهر عملاً تخلفات پرتکرار ساختمانی که در شهرهای دیگر مرسوم هست نیز در شهر جدید مهستان وجود دارد که این تخلفات به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع و در صورتی که سازه از نظر فنی و شهرسازی و بهداشتی مشکلی نداشته باشد و به تایید کارشناسان برسد مشمول جریمه و یا در صورت عدم دارا بودن شرایط مشمول تخریب خواهد شد.

این عضو شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت احداث آرامستان برای شهر مهستان گفت: متأسفانه از ابتدای طراحی شهر، هیچ پیش‌بینی‌ای برای آرامستان در طرح‌های جامع و تفصیلی شهر صورت نگرفته است. این در حالی ا‌ست که آرامستان از نیازهای اساسی و اولیه هر شهری به‌شمار می‌رود.

ارمنده پور افزود:شرکت عمران که طراح اولیه شهر بوده، در دهه ۷۰ جانمایی مناسبی برای آرامستان انجام نداده و ما امروز به‌عنوان شورای شهر، وارث این کم‌کاری هستیم. این مسئله نه‌تنها در مهستان بلکه در سایر شهرهای جدید مانند پرند، پردیس، اندیشه و هشتگرد نیز تکرار شده است.

وی با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته خاطرنشان کرد: دو قطعه زمین از سوی شرکت عمران برای آرامستان پیشنهاد شده بود؛ یکی در محدوده نظرآباد و دیگری زمینی در نزدیکی اتوبان. زمین دوم حتی تا مرحله خاک‌سپاری برخی متوفیان نیز پیش رفت، اما به‌دلیل مسائل مربوط به منابع طبیعی و آب منطقه‌ای، پروژه متوقف شد. زمین اول نیز از ابتدا مورد اقبال مردم و مدیران شهری قرار نگرفت.موضوع آرامستان، صرفاً با پیگیری شورای شهر به نتیجه نخواهد رسید. این موضوع نیازمند نگاه ملی و حکومتی است.

ارمنده پور همچنین با اشاره به برخی اقدامات شورای شهر در زمینه حفظ کاربری‌های خدماتی گفت: شورای شهر مهستان دو مصوبه مهم را در سال ۱۴۰۰ به تصویب رساند. طبق مصوبه نخست، تمام کاربری‌های خدماتی (اعم از آموزشی، ورزشی، بهداشتی و…) می‌توانند حداکثر تا ۱۰ درصد مساحت خود را به فعالیت‌های تجاری با سازه سبک اختصاص دهند، مشروط بر اینکه ابتدا کاربری اصلی اجرا و بهره‌برداری شود.

وی ادامه داد: در مصوبه دوم، شورای شهر تصمیم گرفت املاک شهرداری تنها به صنوف خدماتی واگذار شود بنابراین هیچ ملکی متعلق به شهرداری را نمی‌توان یافت که بدون مجوز و مصوبه به دفاتر مشاور املاک واگذار شده باشد. وی خاطرنشان کرد: «بحث تغییر کاربری نیز کاملاً خارج از حوزه اختیارات شورای شهر است و در سطوح بالادستی و در قالب فرآیندهای قانونی در استان بررسی و تصویب می‌شود. ما همواره در چارچوب قانون حرکت کرده‌ایم و وظیفه خود می‌دانیم که خواسته‌های به‌حق مردم را پیگیری کنیم.

ورودی جمعیت مهستان با خدمات رسانی و شهرسازی همخوانی ندارد

رئیس شورای اسلامی شهر جدید مهستان نیز گفت: شهر جدید مهستان با بقیه شهرهای استان و حتی کشور تفاوت دارد. بابک پور خداداد با بیان اینکه تا سال ۱۳۸۶ ورودی جمعیت با خدمات رسانی و شهرسازی شهر جدید مهستان تقریبا همخوانی داشت،افزود: اما از زمانی که استارت مسکن مهر برای خانه دار شدن شهروندان در این شهر زده شد،مشکلات عدیده ای دامن شهر را گرفت.البته هر چند طرح مسکن مهر طرح خوبی بود و وزارت راه و شهرسازی در زمینه ساخت و ساز عملکرد موفقی داشت،اما در بحث خدمات رسانی و شهرسازی اقدامات خوبی انجام نشد یعنی خدمات رسانی و شهرسازی به موازات هم جلو نرفت و هر سال هم با توجه به

موقعیت شهر مهستان با افزایش جمعیت روبرو شدیم که زمینه ساز مشکلات بسیار زیادی در خصوص خدمات رسانی در این شهر گردید.

وی ادامه داد: سیاست های غلط وزارت راه و شهرسازی برای این شهر باعث شد که شاهد رشد قارچ گونه ساخت و سازها در این شهر باشیم چرا که شهروندان در واحدهای ساخته شده ساکن شده اند اما خدمات رسانی به نحو شایسته انجام نمی شود.

پور خداداد با اشاره به اینکه در زمینه حمل و نقل عمومی چه در حمل و نقل درون شهری و چه در حمل و نقل برون شهری، ما خیلی تلاش کردیم که بتوانیم کمک حال شهروندان باشیم اما متاسفانه با شرایط موجود در کشور و موضوع تحریم ها ، گرفتن اتوبوس حتی تو کلان شهری مثل تهران هم با مشکل مواجه است چه رسد به شهرهای کوچک ولی علیرغم تمام این مشکلات، در بودجه امسال بابت حمل و نقل و ناوگان عمومی ،اعتبار خوبی در نظر گرفته شد و تلاش می کنیم با حمایت نماینده محترم مردم در محلس شورای اسلامی حداقل پنج «میدل باس» برای حمل و نقل عمومی مخصوصا برای فاز چهار و هفت در نظر بگیریم .البته دو دستگاه مینی بوس نیز توسط شهرداری در اختیار گذاشته شده تا با کرایه خیلی کم بتوانند مسافران را به سمت ایستگاه مترو جابحا کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر مهستان گفت:در فاز چهار و هفت برای ایستگاه های مترونامه نگاری کردیم ،ولی متاسفانه مترو هنوز به درستی به بهره برداری نرسیده و پیمانکار به دلیل طلبی که از شرکت عمران دارد،مشکل « سیگنالینگ» را حل نکرده و شورای شهر و شهرداری تهران باید در خصوص تحویل آن پیگیری کنند وشرکت متروی تهران باید شهرستان را تحویل بگیرد که هنوز تحویل نگرفته چون بار مالی به همراه دارد اما هم نماینده مردم و هم استاندار البرز و شرکت عمران پای کار هستند و فکر می کنم امسال مشکل مترو برطرف خواهد شد تا شهروندان بتوانند به بهترین نحو از مترو استفاده کنند . پور خداداد خاطرنشان کرد: در خصوص تاکسی هم ما تلاش می کنیم که به سمت نوسازی ناوگان تاکسیرانی برویم و با صحبت هایی که با مدیرعامل سازمان تاکسیرانی داشتیم قرار شد با پرداخت وام برای نوسازی تاکسی های فرسوده و خارح از رده ،به بهبود وضعیت تاکسیرانی مهستان کمک کنیم.

به‌دنبال شناسایی و اجرای شیوه‌های جدید درآمدزایی هستیم

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر جدید مهستان با بیان اینکه در راستای تحقق درآمدهای پایدار برای شهر و همگام با روندهای نوین اقتصادی، شهرداری به‌دنبال شناسایی و اجرای شیوه‌های جدید درآمدزایی است،گفت: در حالی‌که نمی‌خواهیم صرفاً کپی‌برداری از دیگر شهرها داشته باشیم، اما لازم است ما نیز درآمدهای خود را به‌روز کنیم؛ همان‌طور که مشاغل به‌روز در جامعه شکل می‌گیرند، ما نیز باید از این ظرفیت‌ها برای توسعه درآمد شهری بهره ببریم.

حامد بختیاری ادامه داد: یکی از اقدامات مؤثر در این حوزه، پیگیری سهم شهرداری از تاکسی‌های اینترنتی است. اکنون لایحه مربوط به این موضوع تهیه شده و در کمیسیون بودجه در حال بررسی است. هدف ما این است که شهرداری سهم مشخصی از فعالیت تاکسی‌های اینترنتی دریافت کند، همانند آنچه در شهرهای بزرگ در حال اجراست.

وی به چالش‌های موجود در دریافت برخی عوارض نیز اشاره کرد و گفت: «در خصوص اخذ عوارض آلایندگی از صنایع بزرگ نظیر کارخانه سیمان و نیروگاه‌ها، پیگیری‌های زیادی صورت گرفته اما برخی صنایع هنوز زیر بار این مسئولیت نمی‌روند. متأسفانه تفاوت نگاه بین استان‌ها و همکاری محدود برخی دستگاه‌ها باعث کندی در اجرای این برنامه‌ها شده است.

بختیاری اظهار کرد: در سال‌های گذشته، با دعوت از سرمایه‌گذاران، تلاش کردیم گردشگری شهر را فعال کنیم که در این مسیر، موضوع واگذاری زمین‌ها توسط شرکت عمران از اهمیت بالایی برخوردار است تا بتوانیم سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جذب کرده و زیرساخت‌های گردشگری را توسعه دهیم.

این عضو شورای اسلامی شهر با اشاره به اینکه بخشی از درآمدهای پایدار شهرداری طی سال‌های گذشته از محل فضای سبز و خدمات عمومی تأمین شده است،افزود:ما حتی بسیاری از مجموعه‌های ورزشی و خدماتی را با استفاده از همین فضاها احداث کرده‌ایم، اگرچه گاهی با چالش‌هایی از سوی نهادهای نظارتی نیز روبرو بودیم. هدف ما همیشه ارائه خدمات مؤثر به شهروندان بوده است.

بختیاری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهر ما در یکی از شاهراه‌های اصلی کشور قرار دارد، این یک فرصت بزرگ برای جذب سرمایه‌گذاری، گسترش بازارچه‌ها، و توسعه گردشگری است وتمام تلاش ما این است تا با مدیریت اصولی، درآمدهای پایدار و مناسبی برای آینده شهر کسب کنیم.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا