کد خبر: 261101120992
اخبار شرکت ها

امضا قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان در چهارمین رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی

رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی که رویدادی مهم در عرصه داخلی‌سازی و استفاده از توانمندی‌های داخلی محسوب می شود، با حمایت گروه بزرگ پتروشیمی و با اجرای شرکت بهاران تدبیر کیش و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۲۴ تا ۲۶ بهمن در جزیره کیش برگزار شد و پتروشیمی‌های کشور با شرکت‌های دانش‌بنیان قرارداد امضا کردند.

به گزارش عصر اقتصاد، پتروشیمی اروند ۱۳ تفاهم نامه و قرارداد با شرکت‌های داخلی و دانش بنیان جمعا به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان امضا کرد.

این تفاهم‌نامه و قراردادها به امضای محمدرضا کریمی، مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی اروند با مدیران عامل ۱۳ شرکت امضا شد.

نوین کامپوزیت، سینا پردازان آپادانا، پیشگام کار، رشد صنعت نیرو، انرژی سمنان، تهران دلیک، تجهیز گستران فلات آریایی نیکا کمپرسور، آرمان پارس، پترو پوشش البرز، صنایع وکیوم پارس، کنترل فرآیند رادمان و شرکت کاوش صنعت طوس شرکت‌هایی هستند که در مسیر ارتقای داخلی سازی با این تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها در کنار پتروشیمی اروند خواهند بود.

پتروشیمی دهدشت یکی دیگر از شرکت هایی بود که موافقت نامه تامین دکانتر سانتریفیوژر به همراه لوازم یدکی مورد نیاز را با شرکت همگام صنعت امضا کرد.

گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سه دوره اخیر نمایشگاه، بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان و داخلی منعقد کرده است؛ مجموعه ای با مدیران و نیروهای نخبه ، جهادی و متعهد که اهمیت و تأثیرگذاری محسوسی در ارزآوری و تولید در کشور دارد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در این رویداد آخرین گزارش‌ها و دستاوردهای شرکت‌های تابعه هلدینگ در خصوص ساخت داخل و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را بررسی کرد.

علی عسکری در حاشیه روز دوم برگزاری این رویداد همچنین از کانترهای شرکت‌های تابعه هلدینگ بازدید کرد و به گفت‌وگو با مدیران عامل این شرکت‌ها پرداخت.

ارائه گزارش دستاوردهای شرکت‌های تابعه به مدیرعامل هلدینگ در خصوص ساخت داخل و برنامه‌های پیش رو برای افزایش تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان و داخلی، اقدامات انجام شده حمایتی در حوزه مالی و بازار سرمایه از مواردی بود که در گزارش‌های از سوی مدیران عامل این شرکت‌ها به دکتر علی عسکری ارائه شد.

در این بازدید بیژن چگنی، رئیس هیأت مدیره، حسین پناهیان معاون مالی، سرمایه‌گذاری و امور سهام، حسن نشان زاده مقدم، معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار و مهرداد عظیمی، مدیر برند، مسئولیت اجتماعی و روابط عمومی گروه و همچنین مدیران ارشد تولید و مالی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس حضور داشتند.

همچنین توانایی شرکت‌های داخلی در چهارمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش در زمینه ساخت ریفورمر (Reformer)، کلدباکس (Coldbox) و اکسترودر (Extroder) مورد بررسی قرار گرفت.

از سوی دیگر نشست تخصصی روش‌های نوین مدیریت خوردگی سه‌شنبه (۲۵  بهمن) با حضور نمایندگان شرکت‌های شرکت بازرسی فنی ایرانیان (ایریکو)، شرکت همگام صنعت، پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت پتروپوشش صنعتی البرز و شرکت تکین‌کو و به ریاست محمدرضا تبریزی، رئیس امور هماهنگی تولید هلدینگ خلیج‌فارس برگزار شد.

راضیه کوکبی، مدیر بازرگانی شرکت بازرسی فنی ایرانیان در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه این شرکت در سال ۱۳۷۹ تأسیس شد و ارائه خدمات بازرسی فنی به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را محور اصلی کسب و کار خود قرار داده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه در فرآیندهای نفت، گاز و پتروشیمی ۸۰ درصد خطرات و ۲۰ درصد تجهیزات نهفته است با استفاده از روش بازرسی بر مبنای ریسک می‌توان منابع و امکانات بازرسی را برای تجهیزات دارای بیشترین خطر و بالاترین ریسک متمرکز کرد.

او به استاندارد(RBI  : بازرسی بر مبنای ریسک) اشاره کرد و با بیان اینکه مقدار ریسک هر تجهیز در این روش محاسبه می‌شود، افزود: مقدار ریسک از حاصل‌ضرب احتمال وقوع خرابی در نتیجه تخریب به دست می‌آید.

مدیر بازرگانی شرکت بازرسی فنی ایرانیان از شناسایی تجهیزات پرخطر و اولویت‌بندی آن‌ها، شناسایی پارامترهای مربوط به فرآیندهای مؤثر بر مقدار خوردگی، تجزیه و تحلیل و اثرات ناشی از آن، کاهش آسیب‌پذیری نیروی انسانی و کاهش و مدیریت ریسک ناشی از خرابی‌ها به‌عنوان برخی از مزایای بازرسی بر مبنای ریسک نام برد و گفت: انتظار از پیمانکاران این است اقبال بیشتری به این مهم نشان دهند و آن را در شرکت‌های تحت مدیریت خود پیاده‌سازی‌کنند.

همچنین رئیس پردیس و توسعه انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت هم در این نشست تخصصی به تبیین مهم‌ترین کارهای پژوهشی این پردیس پرداخت و گفت: استقرار نظام مدیریت خوردگی، استقرار بازرسی بر مبنای ریسک، طراحی سیستم‌های پایش خوردگی، تخمین هزینه‌های خوردگی و… برخی از کارهای پژوهشی این پردیس است.

جابر نشاطی مدیریت خوردگی را مجموعه‌ای از خط مشی‌ها، فرآیندها و برنامه‌ریزی برای اجرا و بهبود مستمر توانایی یک سازمان برای مقابله با تهدیدهای خوردگی کنونی و آینده دانست و افزود: سالانه حداقل ۱۰ میلیارد دلار هزینه‌خوردگی صنعت نفت است. رئیس پردیس و توسعه انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت

او با بیان اینکه اگر مدیریت خوردگی در صنعت نفت انجام شود ۳۰ تا ۳۵ درصد هزینه‌ها کاهش می‌یابد، تصریح کرد: شرکت‌های مختلفی در دنیا همانند شل، بی‌پی، آرامکو، پتروناس و… مدل‌هایی برای مدیریت خوردگی ارائه دادند و پژوهشگاه صنعت نفت با بررسی این مدل‌ها، یک مدل جدید را طراحی و تدوین کرد.

رئیس پردیس و توسعه انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه مدل تدوین شده این پردیس در شرکت‌هایی مانند شرکت ملی گاز ایران و شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیح فارس اجرا شده است، تأکید کرد: اجرای مدیریت خوردگی بدون فرهنگ‌سازی و حمایت مدیران امکانپذیر نیست.

گرافیت مقاوم‌ترین متریال‌ها در برابر خوردگی

شرفی، یکی از مدیران شرکت پتروپوشش صنعتی البرز هم در این نشست تخصصی با اشاره به ساخت تجهیزات گرافیتی در این شرکت اظهار کرد: گرافیت یکی از مقاوم‌ترین متریال‌ها در برابر خوردگی است و حدود ۴سال است که شرکت پتروپوشش صنعتی البرز اقدام به تولید گرافیت تقویت شده می‌کند.

او، مقاومت در برابر شکست (در راه‌اندازی) عدم رسوب‌گیری، عدم نشتی در انبساط و انقلاب پروسسی و… را برخی مزایای گرافیت تقویت شده بیان کرد.

نمایندگان شرکت‌های همگام صنعت و تکین‌کو نیز در این نشست به تبیین مهم‌ترین فعالیت‌های شرکت خود در زمینه خوردگی پرداختند.

بیش از ۹۰ درصد کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی پتروشیمی بوعلی سینا داخلی‌سازی شد

رئیس کمیته خودکفایی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از داخلی‌سازی بیش از ۹۰ درصد کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی این مجتمع پتروشیمی خبر داد و گفت: داخلی‌سازی کاتالیست‌ها منجر به صرفه‌جویی ارزی ۵۰ میلیون یورویی شده است.

منصور حمید با اشاره به داخلی‌سازی بیش از ۹۰ درصد کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی این مجتمع، اظهار کرد: داخلی‌سازی کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا منجر به صرفه‌جویی بیش از ۵۰ میلیون یورو شده که سود آن مستقیما به جیب سهامداران خواهد رفت.

او همچنین به افزایش ۱۰ برابری صرفه‌جویی ارزی از داخلی‌سازی‌های انجام شده این مجتمع تنها طی ۳ سال خبر داد و تصریح کرد: صرفه‌جویی صورت گرفته طی ۳ سال گذشته با رشد قابل توجهی همراه بوده و از ۵ میلیون یورو در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۵۰میلیون یورو در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

به گفته‌ رئیس کمیته‌ خودکفایی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، سومین طرح آروماتیک ایران؛ تیم تحقیقاتی این مجتمع از سال ۱۳۹۴ باتکیه بر توان فنی و عملیاتی شرکت‌های دانش بنیان و تخصص کارشناسان و مهندسان توانمند داخلی ایجاد شده است که نتیجه آن داخلی‌سازی ده‌ها کاتالیست و مواد شیمیایی انحصاری این مجتمع پتروشیمی بوده است

سومین آروماتیک ایران در منطقه ویژه‌ اقتصادی ماهشهر واقع شده است و محصولات باارزشی چون پارازایلین، ارتوزایلین، بنزن، برش سنگین نفت، رافینت و گاز مایع را تولید می‌کند.

از حواشی دیگر این نمایشگاه ساخت لنز عینک طبی با پلی‌کربنات پتروشیمی خوزستان است که به شرکت داخلی –ایرانی پرتو گستر آسمان توس سپرده شد.

 قرارداد ساخت لنز عینک طبی شامگاه سه‌شنبه (۲۵ بهمن‌) با حضور علی‌عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس میان رضا صالح‌احمدی، مدیرعامل پتروشیمی خوزستان و رضوی، مدیرعامل شرکت پرتو گستران آسمان امضا شد.

صالح احمدی در آیین امضای این قرارداد اظهار کرد: تلاش ما استفاده از گریدهای متنوعی است و ما در این مسیر از ظرفیت شرکت‌های داخلی استفاده می‌کنیم، این شرکت‌ها نشان دادند که به اعتماد ما پاسخ خواهند داد.

او یادآور شد: پیشنهاد ساخت لنز عینک طبی و عینک تمام ایرانی سال گذشته در جریان سفر مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به پتروشیمی خوزستان ارائه شد، بنابراین تلاش کردیم بر اساس توانایی ساخت داخلی آن را بومی کنیم.

این موافقت‌نامه  نیزشامگاه دوشنبه (۲۴ بهمن‌) در حاشیه نخستین روز از چهارمین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش با حضور علی‌عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس امضا شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا