اندازهگیری اثرات هوش مصنوعی در بازار کار به کمک یک آزمایشگاه دولتی
جمعه ۱۹ نوامبر(۲۸آبان) وزارت کار فرانسه اعلام کرد به منظور انجام تحقیقاتی در زمینه اندازهگیری تأثیر هوش مصنوعی برمشاغل و شرایط کار؛ آزمایشگاهی را راهاندازی کرده است.
آیا این امر خودکارسازی مشاغل را نابود میکند؟ آیا الگوریتمها جایگزین نیروی انسانی میشوند؟ چگونه میتوان از هوش مصنوعی بدون حذف نیروی انسانی بهره برد؟
الیزابت بُرن، وزیر کار فرانسه معتقد است چگونگی فرآیند پردازش خودکارحجم عظیمی از دادهها به وسیله ماشینهای فراگیر که جایگزین عملکرد نیروی انسانی شده است؛ انبوهی از پرسشهای گیج کننده را به ذهن انسان متبادر میسازد.
او هنگام افتتاح آزمایشگاه «اندازهگیری اثرات هوش مصنوعی بر مشاغل و بازار کار» در جمعه ۱۹ نوامبر(۲۸آبان) از عواقب محاسبه نشده و نامطلوب این خودکارسازی بر نیروی کار ابراز نگرانی کرد.
بر اساس آمار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی ۳۲ درصد مشاغل در معرض خودکارسازی قرار دارند. این تحقیقات با همکاری انستیتو ملی پژوهشهای علوم و فناوریهای دیجیتالی انجام میشود.
بنابر اعلام وزیر کار هدف آنست تا در آینده از عواقب این انقلاب صنعتی غافلگیر نشوند. مجری این برنامه تحقیقاتی انستیتو«ماتریس»، قطب و مرکز آموزش فناوریهای نوین طی پنج سال آینده خواهد بود.
تعداد زیادی از پژوهشگران مدعو به جلسه افتتاحیه در مورد تأثیرات شگرف استفاده از هوش مصنوعی در بازار کار و مشاغل به سخنرانی پرداختند.
پییِر سَحب، یکی از بنیانگذاران شرکت دادهپردازی UNiFAiدرعین حال بر این نکته تأکید کرد که هوش مصنوعی خود در اشتغالزایی بسیار نقشآفرین است.
به تعبیر او«با خودکارسازی، ۹۰درصد مشاغل در معرض این پدیده قرار خواهند گرفت اما با رشد روزافزون دادهها، به موازات مشاغل جدید به وجود خواهد آمد.»
از سوی دیگرسالیما بِن هامو، اقتصاددان مرکز راهبردی فرانسه معتقد است: «باید صاحبان مشاغل به موضوع داده و دادهپردازی حساس شوند و بتوانند تشخیص دهند یک داده چیست. چگونه به وجود میآید و پردازش میشود. اگر این آگاهی وجود نداشته باشد این روند هیچ سودی نخواهد داشت.»
در چارچوب این برنامه دولت متعهد شده است تا سال ۲۰۲۵(۱۴۰۴) حداقل ۳۷۰۰ دانشجوی هوش مصنوعی تربیت کند. علاوه بر تأثیرات هوش مصنوعی بر نیازهای نیروی کار برخی دیگر از سخنرانان در موضوع موارد استفاده از آن در به کارگیری نیروسخنرانی کردند.
دومینیک مورس، یکی دیگر از اقتصاددانان این جلسه ضمن مثبت خواندن تجربه قطب کاریابی « بُن بوات» به استفاده درست از دادهها در به کارگیری نیروی کار جدید اشاره کرد و گفت:«از این طریق میتوان شرکتهایی را که ظرف شش ماه پیش رویشان احتمال به کارگیری نیرو خواهند داشت؛ شناسایی کرد. این خود ابزار مهم و کارآمد برای مبارزه با بیکاری و حمایت از گروههای محروم از کار است.»
منبع: لوموند