کد خبر: 200204204466
اقتصادبازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

بازار سرمایه چشم‌انتظار مذاکرات و تحولات اقتصادی

بازار سرمایه در نخستین روز هفته با فضایی پرتنش و نوسانی آغاز به کار کرد؛ بازاری که پس از روزهای امیدبخش انتهای هفته گذشته، تحت تأثیر اخبار منفی انتهای شب جمعه، با فشار فروش و فضایی منفی روبرو شد.

همه چیز از جمع شب و پس از اظهارات تند و قاطع ویتکاف آغاز شد، جایی که برخلاف انتظارات قبلی برای آغاز هفته‌ای مثبت، شرایط به‌طور کامل تغییر کرد و بازار روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ با نگرانی و احتیاط سهامداران همراه شد.

در حالی که تا قبل از این، اکثر تحلیلگران انتظار صفوف خرید و افزایش قیمت‌ها را داشتند، ناگهان اظهارات ویتکاف مبنی بر این‌که این آخرین دور مذاکرات است و محدودیت‌های جدیدی بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال خواهد شد، بازار را شوکه کرد. اگرچه حجم معاملات امروز بالا بود و جابه‌جایی سهام به شکلی پررونق انجام شد، اما جو کلی بازار منفی بود و بیشتر فعالان بازار تصمیم گرفتند با احتیاط عمل کرده و منتظر نتایج مذاکرات بمانند.

بازار این روزها بیش از هر زمان دیگری به اخبار سیاسی وابسته است و کوچک‌ترین تغییر در مواضع طرفین مذاکره‌کننده می‌تواند جهت‌گیری بازار را به‌طور کامل تغییر دهد. به نظر می‌رسد بازار فعلاً چاره‌ای جز دل سپردن به خبرها و صبر برای نتایج گفتگوها ندارد.

در کنار مسائل سیاسی، بازار این هفته با دو رویداد مهم اقتصادی نیز روبروست؛ معرفی وزیر جدید اقتصاد و انتشار گزارش‌های مالی دوماهه شرکت‌ها در سامانه کدال. معرفی وزیر اقتصاد جدید از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که سیاست‌ها و دیدگاه‌های او در خصوص مسائل کلیدی نظیر نرخ ارز، نرخ بهره، نحوه مواجهه با کسری بودجه و حل معضل ناترازی انرژی، تأثیرات مهمی بر فضای بازار خواهد داشت.

پیش‎بینی می‎شود اگر وزیر اقتصاد جدید همچنان بر سیاست‌های کنترل دستوری نرخ ارز و سرکوب بازار ادامه دهد، می‌تواند چالش‌های جدیدی برای بازار سرمایه ایجاد کند. علاوه بر این، سیاست‌های احتمالی در خصوص نرخ بهره، نحوه تأمین کسری بودجه و اصلاح ناترازی انرژی، از موضوعاتی است که سرمایه‌گذاران با دقت دنبال خواهند کرد.

از منظر مذاکرات نیز سه سناریو پیش روی بازار قرار دارد؛ نخست، شکست مذاکرات که در صورت وقوع می‌تواند شوک سنگینی به بازار و اقتصاد کشور وارد کند. دوم، توافق کامل یا توافق موقت که هرچند احتمال وقوع آن پایین‌تر از گذشته ارزیابی می‌شود، اما در صورت تحقق، بازار واکنشی مثبت و پرشتاب نشان خواهد داد. سوم، ادامه مذاکرات و توافق بر سر ادامه گفتگوها در روزهای آتی که محتمل‌ترین سناریو محسوب می‌شود و می‌تواند جو بازار را متعادل‌تر نگاه دارد.

بازار سرمایه که اخیراً رشد خوبی را تجربه کرده و بسیاری از سهامداران در سود هستند، اکنون با انگیزه‌های فروش و جابه‌جایی سرمایه بین نمادها مواجه شده است. این وضعیت باعث شده نمادهای دلاری و پالایشی مورد توجه بیشتری قرار گیرند، هرچند فضای کلی بازار همچنان محتاطانه باقی مانده است.

به هر حال، هفته پیش رو به‌واسطه تراکم اخبار سیاسی و اقتصادی، یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین هفته‌های اخیر بازار سرمایه خواهد بود. فعالان بازار باید بیش از هر زمان دیگری آماده نوسانات شدید و واکنش‌های سریع به اخبار باشند و تصمیم‌گیری‌های خود را با دقت و تحلیل صحیح اخبار پیش ببرند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا