بانک صنعت و معدن

Snat-o-madan

معرفی تصویری

اطلاعات تماس

آدرس :
کد پستی :
تلفن :
پست الکترونیک :
وب سایت : bim.ir

Snat-o-madan

درباره بانک صنعت و معدن

از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، چهار بانک توسعه ای در زمینه سرمایه گذاریهای صنعتی مشغول بودند

۱. بانک اعتبارات صنعتی که اولین بانک توسعه صنعتی در ایران است به موجب قانون برنامه عمرانی هفت ساله دوم کشور در سال ۱۳۳۵ باسرمایه اولیه ۶۰۰ میلیون ریال و به منظور ایجاد و تقویت کارآفرینان بخش خصوصی تأسیس گردید . سهام اولیه این بانک تماماً به دولت تعلق داشت لیکن پس از حدود ۲۰ سال فعالیت، تصمیم گرفته شد که با فروش تدریجی سهام به بخش خصوصی موجبات غیردولتی شدن بانک مزبور فراهم گردد . در اواخر سال ۱۳۵۶ با فروش تدریجی حدود پنج درصد سهام به بخش خصوصی ، زمینه غیردولتی شدن بانک آغازگردید . این بانک در مدت ۲۲ سال فعالیت خود ۱۱۰۷ فقره تسهیلات به مبلغ کل ۷/۸۶ میلیارد ریال به واحدهای تولیدی و خدماتی پرداخت نموده و در سرمایه گذاری ۷۰ واحد تولیدی و خدماتی نیز به مبلغ ۱۱ میلیارد ریال مشارکت حقوقی داشته است.

۲. بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران ، دومین بانک توسعه صنعتی در سال ۱۳۳۸ که ضمناً اولین بانک توسعه ای خصوصی در کشور به شمار می آمد ، با سرمایه ۴۰۰ میلیون ریال به صورت شرکت سهامی عام تأسیس گردید . این بانک متعلق به بخش خصوصی بود و حدود ۸۷ درصد سهام این بانک به افراد و مؤسسات ایرانی و۱۳ درصد بقیه متعلق به ۱۹ بانک و مؤسسه خارجی بود . از ۱۹ بانک خارجی ، ۶ بانک انگلیسی – ۲ بانک فرانسوی – ۴ بانک ژاپنی – ۲ بانک آمریکایی – ۲ بانک آلمانی – ۱ بانک ایتالیایی و ۲ بانک هلندی بودند . این بانک تا پایان سال ۱۳۵۶ قریب به ۲۲۲ میلیارد ریال وام صنعتی و سرمایه در گردش برای ایجاد و توسعه صنایع ایران پرداخت کرده بود و در سرمایه ۱۴۸ واحد تولیدی و خدماتی به مبلغ ۲/۴۹ میلیارد ریال مشارکت داشت.

۳. بانک توسعه و سرمایه گذاری ایران ، سومین بانک توسعه ای در سال ۱۳۵۲ با سرمایه ۰۵۰ر۱ میلیون ریال که پنجاه درصد آن پرداخت گردیده بود ، به صورت شرکت سهامی عام تأسیس گردید. حدود ۸۲ درصد سهام این بانک به ۳۳۳۳ فرد و مؤسسه ایرانی و حدود ۱۸ درصد باقی نیز به افراد و مؤسسات خارجی تعلق داشت . این بانک تا پایان سال ۱۳۵۶ جمعاً ۱۶۵ فقره تسهیلات به مبلغ تقریبی ۵/۱۹ میلیارد ریال به صنایع کشور پرداخت کرد و در سرمایه سهامی ۱۴ طرح تولیدی و خدماتی جمعاً به مبلغ ۵۸۰ میلیون ریال مشارکت داشت .

۴. شرکت سرمایه گذاری بانکهای ایران در سال ۱۳۵۵ با سرمایه اولیه ۱۵ میلیارد ریال به صورت شرکت سهامی عام آغاز به فعالیت نمود . سهامداران این شرکت را ۱۵ بانک ایرانی و ۱۶۰۰ سهامدار از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل می دادند .

علاوه بر بانکهای توسعه ای فوق که برای کمک به صنایع بزرگ و متوسط تشکیل شده بود ، کمکهای مالی برای ایجاد و توسعه واحدهای کوچک صنعتی از طریق صندوق ضمانت صنعتی پرداخت می گردید . این صندوق در سال ۱۳۳۹ با سرمایه انتقالی از صندوق مشترک ایران و آمریکا به مبلغ ۱۳۸ میلیون ریال به صورت مؤسسه غیرتجاری عام المنفعه برای کمک به صنایع کوچک ایجاد شده بود و سرمایه آن به تدریج به مبلغ ۷۷۰ میلیون ریال افزایش یافته بود و کلا متعلق به دولت بود .

این شرکت تا پایان سال ۱۳۵۷ در ۲۲ مؤسسه تولیدی و خدماتی ، مبلغی در حدود ۵/۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری نمود و سهام ۲۲ مؤسسه تولیدی و خدماتی را به مبلغ یک میلیارد ریال خریداری نمود.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران بانک صنعت ومعدن به موجب مصوبه مورخ۱۳۵۸/۰۷/۰۲ مجمع عمومی بانکها ، با اجازه حاصل از ماده ۱۷ لایحه قانونی اداره امور بانکها و از ادغام بانکهای اعتبارات صنعتی – توسعه صنعتی و معدنی ایران – توسعه و سرمایه گذاری ایران و شرکت سرمایه گذاری بانکهای ایرانی – صندوق ضمانت صنعتی و صندوق معادن تشکیل گردید . به استناد صورتجلسه مورخ ۱۳۶۲/۰۳/۳۱ مجمع عمومی بانکها ، موضوع ادغام صندوق ضمانت صنعتی و شرکت صندوق معادن در بانک صنعت ومعدن منتفی اعلام و اساسنامه بانک باتوجه به سرمایه واحدهای فوق الذکر اصلاح گردید . به موجب بند یک مصوبه مجمع عمومی فوق العاده بانک مورخ ۱۳۶۷/۰۱/۲۱ ، صندوق ضمانت صنعتی از تاریخ مصوبه، با کلیه اموال و دارائیها در بانک صنعت ومعدن ادغام گردید.

اخبار بانک صنعت و معدن

بانک صنعت و معدن

حکم انتصاب مدیرعامل بانک صنعت و معدن از سوی وزیر اقتصاد اهدا شد

در جلسه شورای هماهنگی بانک ها، حکم انتصاب دکتر شایان مدیرعامل بانک صنعت و معدن توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی اهدا شد. عصراقتصاد: به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن به نقل از شادا، این جلسه که مدیران عامل بانک‌های تحت مدیریت وزارت امور اقتصادی و دارایی در آن حضور داشتند در محل …

دکتر محمود شایان

خروج از بنگاه‌داری و حرکت به سوی بنگاه‌سازی در نظام بانکی چگونه شکل می‌گیرد؟

دکتر محمود شایان؛ مدیرعامل بانک صنعت و معدن در دنیای پیچیده و متغیر اقتصادی امروز، نظام بانکی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی، در حال تجربه تغییرات بنیادین است. یکی از این تغییرات مهم، «خروج از بنگاه‌داری» و حرکت به سوی «بنگاه‌سازی» است. این دو مفهوم، نه‌ تنها بر عملکرد بانک‌ها تاثیر می‌گذارد …

بانک صنعت و معدن

محمود شایان به عنوان مدیرعامل بانک صنعت و معدن منصوب شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی، طی حکمی محمود شایان را به سمت ” مدیرعامل بانک صنعت و معدن” منصوب کرد. عصراقتصاد: به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن، در حکم انتصاب وی آمده است: “نظر به تعهد، سوابق و تجربیات جنابعالی و پیرو حکم شماره ۶۰/۱۴۸۷۱۷ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶ و به استناد ماده (۳۵) دستورالعمل …

بانک صنعت و معدن

بازدید عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن از پروژه ۱۵ میلیون یورویی این بانک

ملکی توتونچی عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن از واحد کلر آلکالی پتروشیمی شوشتر که با سرمایه گذاری ۱۵ میلیون یورویی این بانک به بهره برداری رسیده، بازدید کرد. عصراقتصاد: سعید ملکی توتونچی عضو هیات مدیره در رأس هیاتی به همراه عباس شوقانی معاون راهبری شعب و توسعه کسب و کار و عباس خبازی …

بانک صنعت و معدن

افزایش ۸۲ درصدی وصول مطالبات ارزی در بانک صنعت و معدن

میزان وصول مطالبات ارزی در بانک صنعت و معدن ۸۲ درصد و میزان پرداخت های ارزی ۵۰ درصد در ۶ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. عصراقتصاد: به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن، مانده کل سپرده ها نیز در این مدت به میزان ۴۸ درصد افزایش داشته …

دکمه بازگشت به بالا