برنامه وزارت نیرو برای عبور از اوج بار مصرف تابستان ۱۴۰۴

وزیر نیرو با بیان اینکه این وزارتخانه برنامه ریزی گستردهای برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق تابستان سال ۱۴۰۴ انجام داده است، گفت که در سایه همکاری نزدیک وزارت نیرو و مجلس میتوان بر ناترازیهای آب و برق غلبه کرد.
عباس علی آبادی در جلسه شورای معاونین وزارت نیرو با تأکید بر رویکرد دولت چهاردهم در استفاده از تمامی ظرفیتهای کشور بدون نگاه جناحی، گفت: دولت چهاردهم، دولت وفاق است و رئیسجمهوری قصد دارد از همه توانمندیهای کشور، بدون در نظر گرفتن گرایشهای سیاسی، در مسیر پیشرفت ایران اسلامی و حل چالشهای کشور بهره ببرد.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت نیرو در این راستا افزود: در وزارت نیرو نیز انتصابات کاملاً بر اساس اصل شایستهگزینی انجام می شود و تمامی مدیران و کارکنان صنعت آب و برق مصمم هستند تا حداکثر تلاش خود را برای تأمین پایدار آب و برق به کار گیرند.
علیآبادی ضمن مرور عملکرد وزارت نیرو در فصل سرد سال جاری، خاطرنشان کرد: فصل سرد سال جاری از نظر تأمین پایدار برق سال دشواری بود، اما در سایه تلاشهای مستمر وزارت نیرو، همراهی مردم و حمایتهای دولت، خواهیم توانست با کمترین آسیب از این دوره عبور کنیم.
وی از برنامهریزی گسترده برای فصل گرم سال آینده خبر داد و اظهار کرد: مدیران و کارکنان صنعت برق، از مدتها پیش برنامههای متنوعی را در سه محور اساسی استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاهی موجود، افزایش تولید برق حرارتی و تجدیدپذیر و مدیریت مصرف طراحی و عملی کردهاند که امیدواریم به عبور موفق از اوج بار سال آینده کمک شایانی کند.
وزیر نیرو با اشاره به بررسیهای صورتگرفته درخصوص میزان مصرف برق در تابستان، گفت: پیشبینی میشود در فصل گرم سال آینده تقاضای مصرف برق ناشی از سامانههای سرمایشی به ۳۶ هزار مگاوات برسد. لذا، باید با اقداماتی مانند آگاهیبخشی، نصب کنتورهای هوشمند و بهینهسازی مصرف برق، حداقل یکسوم از این تقاضا را کاهش دهیم.
علیآبادی در بخش دیگری از سخنان خود، چالشهای آب را مهمتر از برق دانست و تصریح کرد: کاهش شدید بارندگیها در سال آبی جاری، ما را ملزم میکند تا اقدامات گستردهای برای تأمین پایدار آب در بخشهای مختلف در دستور کار قرار دهیم.
وی راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با این چالش را تکمیل پروژههای نیمهتمام آبی برای بهرهبرداری حداکثری از منابع آبهای سطحی، بازچرخانی آب با استفاده از فناوریهای نوین و تولید آب از منابع نامتعارف مانند شیرینسازی آب دریا توصیف کرد.