برگزاری نشست تخصصی تحولات دیجیتال و تأثیرات آن بر بهرهوری و پایداری در صنعت نفت و گاز
در چهارمین روز نمایشگاه نفت، نشست تخصصی تحولات دیجیتال و تأثیرات آن بر بهرهوری و پایداری در صنعت نفت و گاز از سوی شرکت پترو ایران برگزار شد.
به گزارش عصراقتصاد، شرکت پترو ایران در حاشیه روز پایانی بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نشست تخصصی تحولات دیجیتال و آثار آن بر بهرهوری و پایداری در صنعت نفت و گاز را با حضور استادان و پژوهشگران حوزه دیجیتال در صنعت نفت برگزار کرد.
در این نشست علی فهیم، عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران، گزارشی درباره کاربردهای هوش مصنوعی در افزایش عملکرد صنعت نفت ارائه کرد.
وی با بیان اینکه صنعت نفت یکی از تأثیرگذارترین صنایع کشور است، گفت: این صنعت از نظر مالی و قدرت بینالمللی در جهان حرف اول را میزند و شریانهای انرژی وابسته به این صنعت قدرت صنعت نفت را دوچندان کرده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه کشور قطب انرژی نفت است و باید ایمنی داشته باشد، بیان کرد: صنعت نفت باید روزآمد شود تا از بازارهای جهانی عقب نماند.
فهیم تصریح کرد: هوش مصنوعی جامع و بزرگ است و از چند زیرمجموعه تشکیل میشود و افزایش ایمنی، کاهش هزینه و بهبود عملکرد از آثار استفاده از این فناوری است.
وی با بیان اینکه با استفاده از این فناوری تولید نفت ۳۰درصد افزایش مییابد، افزود: با استفاده از هوش مصنوعی میتوانیم ۹۷درصد خطرهای موجود در صنعت نفت را شناسایی و از آنها پیشگیری کنیم.
در ادامه شمسالدین اسماعیلی، عضو هیئتعلمی دانشگاه رازی کرمانشاه به معرفی محصول دانشبنیان ژئوفن اپتیکال و مشخصات فنی آن پرداخت و افزود: هرچه ژئوفن دقیقتر و کار با آن از نظر عملیات اجرایی راحتتر باشد، اطلاعات دقیقتر و ارزانتر خواهد بود.
وی افزود: نتیجه پردازش دقیق تصویر صحیح و دقیق زیر زمین و درنتیجه توسعه صحیحتر، سریعتر و کمهزینهتر میدانهای هیدروکربوری و صنایع پاییندستی آنها مثل پالایشگاهها و پتروشیمیهاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه ژئوفن از ابزارهای اصلی یک پروژه لرزهنگاری است، گفت: کاربرد اصلی لرزهنگاری در صنعت نفت است، اما بهتازگی در اکتشاف آبهای ژرف و ذخیرهسازی گاز در نزدیک مراکز جمعیتی بزرگ و ذخیرهسازی کربن برای اهداف زیستمحیطی کاربرد زیادی یافته است.
اسماعیلی دقت و حساسیت بالا، عدم تأثیرپذیری از نوفههای الکترومغناطیسی، اندازهگیری دقیق جابهجایی و هزینه ساخت پایینتر را از مزایای این محصول دانشبنیان دانست.
در پایان این نشست تخصصی حسن قاسمزاده، رئیس انجمن ژئومکانیک نفت ایران، درباره مهندسی ژئوانرژی و شکست هیدرولیکی گزارشی ارائه کرد.
وی با بیان اینکه انرژی صعودی است و نیاز به تولید آن بالا میرود، افزود: ژئو انرژی شامل نفت، گاز، انرژی هستهای و… است و شرکتهای مختلف تا سال ۲۰۵۰ به ژئو انرژی نیاز دارند.
رئیس انجمن ژئومکانیک نفت ایران با اشاره به کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیم در سازمان ملل که به توافق پاریس منجر شد، بیان کرد: طبق این توافق تا سال ۲۰۵۰ میزان انتشار دیاکسید کربن به صفر میرسد.
قاسمزاده ادامه داد: اگر تا سال ۲۰۵۰ در کشور دیاکسید کربن را به صفر نرسانیم، مالیات سنگین بسته میشود و در سالهای آینده به مشکل میخوریم.
وی با اشاره به اینکه ۹۵درصد برق با فرآوردههای نفتی تولید میشود، گفت: در بحث انرژی باید تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و این امکان با خصوصیشدن انرژی از سوی دولت محقق میشود.