کد خبر: 270803180528
روزنامهصنعت و معدنفولاد مبارکه الگویی برای ادغام‌های استراتژیک؛

بزرگترین مشارکت معدنی به دست فولاد مبارکه رقم خورد

زینب غضنفری

چندی پیش یکی از بزرگ‌ترین معاملات سهام در کشور رقم خورد و شرکت فولاد مبارکه اصفهان با مشارکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس ۱۰ میلیون سهم معادل ۹۰.۷۲ درصد شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا را به ارزشی بالغ بر ۶۶ هزار میلیارد تومان خریدار کرد.

این معامله از این جهت حائز اهمیت است که شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا مالک و سهامدار اصلی شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) است و بدین ترتیب، شرکت فولاد مبارکه در اقدامی‌استراتژیک، با تکمیل زنجیره خود، خیال خود را از بابت تامین مواد اولیه راحت کرد.

به گزارش عصراقتصاد، با انجام این معامله که نقطه عطفی در شکل‌گیری حرکت‌های معدنی معرفی می‌شود و با در اختیار گرفتن یکی از بزرگ‌ترین شرکت معدنی کشور، تولید در فولاد مبارکه را باید تضمین شده دانست.

بزرگترین معامله بورسی و بزرگترین مشارکت معدنی سال با این هدف صورت گرفت که تامین گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه اصفهان به صورت پایدار انجام شود و بدین شکل، یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین چالش‌های صنعت فولاد یعنی تامین مواد اولیه برای این شرکت مرتفع شد.

لازم به ذکر است که ذخایر قطعی سنگ آهن کشور حدود ۳.۳ میلیارد تن برآورد شده و اگر برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ محقق شود، این ذخیره فقط تا ۲۰ سال نیاز صنعت را برطرف خواهد کرد و در حال حاضر شرکت اپال با ذخیره بیش از یک میلیارد تن، ۱۳ درصد مواد اولیه زنجیره فولاد را تامین می‌کند و به ‌روزترین ماشین‌آلات اکتشافی را در اختیار دارد که نشان از جایگاه بلند آن در صنعت دارد.

یکی از چالش‌های اصلی بزرگترین تولیدکننده فولاد در کشور و منطقه در بخش تامین پایدار مواد اولیه است و با وجود سرمایه‌گذاری‌های سنگین ریالی و ارزی در زنجیره فولاد در راستای تحقق توسعه متوازن، در حوزه تامین مواد اولیه خلاهای بسیاری وجود دارد که با خرید بیش از ۹۰ درصد سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا، تولید آتی فولاد مبارکه تضمین شده باید دانست.

بیش از ۳۰ درصد از کسری نیاز گروه فولاد مبارکه در افق ۱۴۱۰ در زمینه تامین سنگ ‌آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی با تحصیل سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا پوشش داده می‌شود و قرارداد بلندمدت تامین سنگ‌آهن و دسترسی به ذخایر معدنییکی از مزیت‌های مهم این خرید برشمرده می‌شود و ریسک زنجیره تامین شرکت فولاد مبارکه در آینده کاهش خواهد یافت.

از آن جایی که بیش از ۳۰ درصد از فولاد کشور در مجموعه فولاد مبارکه تولید می‌شود و تولیدکننده اصلی ورق‌های فولادی کشور است و سال گذشته عنوان صادرکننده اول غیر نفتی کشور را از آن خود کرد؛ ایجاد توازن در گروه ضرورت دارد و این خرید گام بلندی در جهت ایجاد توازن است.

شرکت معدنی کانی‌سازان کیمیا تاکنون در تولید و سودآوری عملکرد مناسبی داشته و با اضافه شدن فولاد مبارکه در جمع سهامداران آن، ارتقای سودآوری این شرکت و شرکت اپال چندان دور از ذهن نیست و نتیجه آن در ارتقای سودآوری گروه فولاد مبارکه نمایش داده خواهد شد.

به جهت همسایگی شرکت صنایع فولاد سنگان با اپال، هم‌افزایی با این شرکت به‌عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی شرق کشور، از دیگر اهداف فولاد مبارکه در خرید اپال بوده است.

بنابراین، با اتصال فولاد مبارکه به مجموعه بزرگ معدنی کشور می‌توان چنین گفت نگاه مدیران فولاد مبارکه در خرید سهام شرکت مادر اپال، نگاهی بلندمدت و در راستای توسعه پایدار است و در نهایت به نفع سهامداران و سرمایه‌گذاران تمام خواهد شد و می‌تواند الگویی برای سایر شرکت‌ها در سایر صنایع برای ادغام‌های استراتژیک در جهت تقویت صنعت و اقتصادر کشور باشد چرا که در دنیای امروز شرکت‌ها با ادغام‌های هدفمند، مشارکت‌های هوشمند و اتحادهای استراتژیک مسیر دستیابی به اهداف خود را هموار می‌کنند.

نکته مهم دیگری که در این خصوص می‌توان عنوان کرد این است که با حرکت شرکت فولاد مبارکه به سمت هلدینگ شدن، سهامداران این مجموعه و حتی سهامداران اپال نیز از آن منتفع خواهد شد و هر چه یک مجموعه بزرگتر، سودآوری و بازدهی آن نیز برای سرمایه گذاران و سهامداران بیشتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button