کد خبر: 090302128861
آموزشدولتروزنامهسیاستمجلس

بهارستان نشینان به صحرایی اعتماد کردند

رضا مراد صحرایی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش موفق شد رای اعتماد  اکثر بهارستان نشینان را به دست بیاورد و به این ترتیب بر کرسی وزارت آموزش و پرورش تکیه بزند.

به گزارش عصراقتصاد، رضا مراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با ۱۶۷ رای موافق و ۸۶ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع و آرای باطله ۲ رای موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شد.

قرار بود حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی برای دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن مجلس حضور یابد اما معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری درباره دلیل عدم حضور رئیس جمهور در مجلس را اینگونه شرح داد: قرار بود رئیس جمهوری برای تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس حضور پیدا کند و در پایان هم از وزیر پیشنهادی خود دفاع کند. به دلیل آنکه تدوین برنامه هفتم توسعه نهایی نشده و به همین دلیل تقدیم آن به مجلس نیز به تاخیر افتاده است، برنامه حضور رئیس جمهوری در مجلس لغو شد.

به همین دلیل محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش حضور پیدا کرد.

در ابتدا رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گزارش این کمیسیون را قرائت کرد و بر اساس گزارش این کمیسیون صلاحیت صحرایی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش تایید شد.

رضا حاجی پور در نشست علنی روزگذشته (سه شنبه ۹ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه و صلاحیت رضا مراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گزارش کمیسیون متبوعش را در رابطه با وزیر پیشنهادی مربوطه به شرح زیر قرائت کرد.

مقدمه:

وزارت آموزش و پرورش بزرگترین، مهمترین و حساس ترین وزارتخانه کشور محسوب می شود. پرواضح است مدیریت نظام تعلیم و تربیت با مجموعه ای که در آن بیش از یک میلیون نیروی انستانی فرهیخته به تعلیم و تربیت فرزندان جامعه مشغول می باشند، امری بسیار مهم و حساس است.

خوشبختانه با تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، لزوم اولویت بخشی به آموزش و پرورش و پرهیز از کوچک انگاری آن، بر همگان تکلیف و معین شده است، بطوری که کوچکترین سهل انگاری و بی دقتی در انتخاب مدیریت آن، خسارات جران ناپذیر بر کشور خواهد داشت. مدیریت آموزش و پرورش کشور باید موقعیت بسیار حساس فعلی این وزارتخانه را درک نموده و هماهنگ با سایر بخش ها و دستگاههای نظام، تحول گرایی و اصلاح بهینه را متناسب با شرایط جدید اجرایی نماید.

در همین راستا، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری برحسب وظیه، با دقت و جدیت، صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش را بررسی نمود که نتیجه این بررسی، به شرح زیر تقدیم می گردد.

بخش اول: شرح استعلامات وزیر پیشنهادی

پیرو استعلام به عمل آمده از سوی این کمیسیون، معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی نامه شماره ۳۸۱۸۲ مورخ ۰۳/۰۳/۱۴۰۲ ، مدرک کارشناسی جناب آقای دکتر صحرایی در مقطع کارشناسی دبیری زبان انگلیسی از دانشگاه رازی کرمانشاه با معدل ۷۴/۱۸و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری ایشان در رشته زبان‌شناسی همگانی با معدل ۱۰/۱۹ و ۴۸/۱۹ از دانشگاه علامه طباطبایی را تأیید نمود.

بخش دوم: شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون

در جلسه کمیسیون، انتقادات ایشان از وضعیت موجود در قالب ۵ چالش مهم بیان شد:

۱ – فقدان عزم ملی برای تحول در نظام حکمرانی آموزش و پرورش و ناکارآمدی آن

۲ – کمی توجهی به ارتقای کمی و کیفی سرمایه انسانی آموزش و پرورش

۳ – ضعف در بهره وری زیرساخت های فیزیکی و تجهیزات آموزشی

۴ – ضعف در کیفیت و ناکارآمدی برنامه های آموزشی و تربیتی

۵ – نابرابر بودن فرصت های آموزشی

با توجه به اینکه خود ایشان چالش اول آموزش و پرورش کشور را در ناکارآمدی نظام حکمرانی آموزش و پرورش برشمردند، اعضای کمیسیون از ایشان ارائه راهکارهای واقعی برای اصلاح و تحول این و ضعیت و نحوه جلب همکاری و هماهنگ نمودن دیگر بخش ها و دستگاه های کشور با وزارت آموزش و پرورش را خواستند، چرا که بدون هماهنگی سایر دستگاهها از جمله سازمان اداری و ا ستخدامی و سازمان برنامه و بودجه، اجرایی شدن برنامه های تحولی وزارت آموزش و پرورش محتمل نخواهد بود.

برنامه صحرایی برای تربیت ۴۰ هزار معلم

رضامراد صحرایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در ادامه جلسه علنی مجلس به دفاع از برنام های خود پرداخت و با اشاره به کیفیت آموزشی و تربیتی مدارس دولتی اظهار کرد: برنامه‌ای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کردم که در آن تحول در آموزش و پرورش را حول ۹ محور ترسیم کردم؛ یکی از کلیدی‌ترین این موارد، مدرسه است.

معتقدم باید با ایده به مدرسه بازگردیم که ان شالله این تحول را کلید خواهیم زد. کانون تحول، مدرسه؛ محل تحول، کلاس و عامل تحول نیز معلم است. باید مدارس دولتی به گونه‌ای اداره شوند که اولین گزینه انتخابی مردم برای تحصیل فرزندان خود، مدرسه دولتی باشد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: باید بر روی مدارس دولتی کار کنیم، یکی از برنامه‌های محوری ما در مدیریت جدید آموزش و پرورش این امر خواهد بود. اگر مدارس دولتی رتبه بندی شوند که در سند تحول بنیادین هم تاکید شده است، تمرکز بر آموزش و پرورش شکل می‌گیرد، همه کشورهایی که پیشرفت کردند بر روی آموزش و پرورش کار کردند و در آن کشورها مبنای تحول در جامعه، آموزش و پرورش است.

وی با اشاره به بودجه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: موضوع بودجه موضوع مهمی است و نارضایتی زیادی در این باره وجود دارد؛ این امر چالش اصلی آموزش و پرورش است زیرا اکنون ۹۷.۵ درصد بودجه صرف امور پرسنلی می‌شود؛ برای کار فرهنگی باید به اندازه سایر کارها هزینه کنیم لذا نیاز به وفاق ملی برای تقویت آموزش و پرورش داریم.

آموزش و پرورش نسبت به سال‌های پیشین و قبل انقلاب پیشرفت کرده است و بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش در خود آن قابل حل است.

باید تقویم آموزشی، منابع، کلاس درس و معلم را تقویت کنیم. اصلاح نظام تعلیم و تربیت از آموزش تا سنجش، مولد سازی و منابع آموزش و پرورش، دست خود این وزارت خانه است. آموزش و پرورش اگر بخواهد از درون خود را تقویت کند، کارهای خیلی زیادی می‌تواند انجام دهد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: ساختار امروز آموزش و پرورش نسبت به گذشته فرقی نکرده، اما دنیای پیرامون آن تغییر داشته است. بزرگترین نهاد دولتی، آموزش و پرورش است اگر ظرفیت این وزارت‌خانه به مثابه یک دستگاه و سازمان عمل کند در درون خود خلق ثروت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه تحول از درون آموزش و پرورش آغاز می‌شود، اشاره کرد: مولد سازی ظرفیت فوق العاده‌ای برای آموزش و پرورش است. سال‌ها از کمبود بودجه می‌گوئیم اما راهکار نمی‌دهیم خلاقیت در مدیریت امر مهمی است در برون آموزش و پرورش نیز اصلاح نگاه مدیران به این وزارت مهم است.

توصیه‌های رئیس مجلس به وزیر جدید برای تحول در آموزش و پرورش

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدوارم علاوه بر توجه به رتبه بندی معلمان، ارتقای آموزشی و علمی معلمان نیز در دستور کار قرار گیرد، گفت: آقای صحرایی، مجلس را برای تحول جدی و اساسی در مهمترین وزارتخانه کشور برای امروز و آینده کشور در کنار خود بداند.

دکتر محمدباقر قالیباف در جریان بررسی برنامه و صلاحیت رضامراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، بعد از رأی اعتماد مجلس به وی ضمن تبریک به وزیر جدید آموزش و پرورش گفت: لازم می دانم چند نکته را خدمت ایشان یادآوری کنم تا به توقع مجلس در این نکات توجه شود؛ هم در صحبت های ایشان در اینجا و هم در کمیسیون ها شنیدیم ایشان خودشان نوع مدیریت و حکمرانی بر آموزش و پرورش را بزرگترین، مهمترین و اساسی ترین مشکل و چالش تشخیص داده اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما می بینیم این مشکل به دلایل مختلف در قریب ۲ دهه گذشته در آموزش و پرورش به دلیل تغییراتی که در مدیریت و رأس این وزارتخانه اتفاق افتاده است، وجود داشته و اینگونه بوده است و این باعث شده است چالش های بزرگی برای ما ایجاد کند. یعنی اگر ما امروز اشکالاتی را در حوزه مسائل دینی، فرهنگی، علمی به ویژه در حوادثی که می بینیم، ریشه در این موضوع دارد.

وی اضافه کرد: حتی ما امروز در حوزه رشد و پیشرفت، در حوزه اقتصادی اگر دچار مشکل هستیم، به همین وزارتخانه مهم آموزش و پرورش باز می‌گردد، لذا ما از ایشان توقع‌مان این است که حتما به موضوع آموزش و پرورش به معنای معلم، مدرسه و دانشگاه فرهنگیان به عنوان رکن رکین آموزش در این حوزه توجه شود.

دکتر قالیباف ادامه داد: ما در مجلس آماده هر کمکی به ایشان هستیم، مجلس نشان داده که هم در رتبه بندی معلمان و هم در حمایت های پشتیبانی مالی، این مسائل  در اولویتش بوده است.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه امیدوارم علاوه بر توجه به رتبه بندی معلمان، ارتقای آموزشی و علمی معلمان نیز در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: آقای صحرایی، مجلس را برای تحول جدی و اساسی در مهمترین وزارتخانه کشور برای امروز و آینده کشور در کنار خود بداند، مخصوصاً اینکه انشاالله شاهد تأکید بر عرصه پرورش در آموزش و پرورش باشیم. برای ایشان در این مسئولیت سنگین ولی بسیار تاثیرگذار آرزوی موفقیت می کنم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا