بهبود زخمهای ناشی از خرید خودرو با گفتگو درمانی

راضیه حسینی
تعزیرات: اگر خودروساز پول اضافهتر خواست، شکایت کنید.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی: «در چند روز اخیر ما شاهد این بودیم که عدهای در مقابل تعزیرات تجمع کرده بودند که این امر موجهی نیست و کار باید بر اساس مقررات و قانون باشد.
اگر مردم، خودرو را تحویل گرفتند و بیش از آنچه که در قراردادشان مشخص شده بود پرداخت کرده باشند، مصداق گرانفروش است. تحت عنوان گرانفروشی میتوانید شکایت کنید نه اینکه تجمع کنید.»
اینکه بعد از شکایت چه اتفاقی میافتد اهمیت چندانی ندارد. ممکن است شرکت خودروسازی بگوید:
«یا پول بده یا پولت رو بگیر و دیگه خودرو بی خودرو.»
در این حالت متقاضی میماند و پولی که دیگر با آن نمیتواند هیچ خودرویی بخرد. پس نتیجه میگیرد بیخیال اعتراض و قانون و هرآنچه مربوط به حق خریدار است شود و فقط خودروی موردنظر را بگیرد. در نهایت میتواند با چند تا استوری انتقادی، بدوبیراه گفتن در تنهایی، و غیبتهای دورهمی خودش را خالی کند.
از آنجایی که این اتفاق درد مشترک بین افراد زیادی است میشود یک سری جلسات گفتگو درمانی با موضوع «بهبود زخمهای ناشی از خرید خودرو» تشکیل شود و در آن همگی از تجربههای غمانگیزشان بگویند. در انتهای جلسه هم شاید کسی برای احساسیشدن جو بپرسد:
«پس زخمهایمان چه میشود؟»
و یکی دیگر جواب دهد:
«خودروها با چهارچرخ از رویشان رد خواهند شد!»
در حالتی دیگر، ممکن است شرکت خودروسازی بگوید:
«چشم مشتری گرامی! در اولین فرصت به شکایت شما رسیدگی، و نتیجه متعاقباً اعلام خواهد شد.»
این پیام یعنی خودروی موردنظر به خاطرهها خواهد پیوست. شاید صدسال بعد یکی از نوادگان خریدار، فاکتوری رنگورورفته پیدا کند که نشان میدهد صد و اندی سال پیش قرار بوده جد بزرگشان ماشینی بخرد، ولی چون شکایت کرده، نتوانسته تهیه کند، و از آن روز به بعد دیگر کل خانواده رنگ خودروی شخصی را به خود ندیدند. نوادۀ موردنظر تا مدتها برای آرامش روح جد بزرگ خود صلوات و فاتحه میفرستند!
البته هیچکدام از این حالات دلیل نمیشود که شما بروید تجمع کنید، باز هم باید شکایت کنید. حتی اگر مجبور شدید تا آخر عمر منتظر جواب شکایت بمانید!