به عنوان یک صنعت بزرگ به دنبال نقشآفرینی موثر در حوزه دانشبنیان هستیم
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان این که به عنوان یک صنعت بزرگ به دنبال نقشآفرینی موثر در حوزه دانشبنیان هستیم، گفت: در حالی که صنایع بزرگ در اقتصادهای بزرگ جهان همواره پیشران، لوکوموتیو و موتور محرکه اقتصاد هستند، فولاد مبارکه یکی از صنایعی است که به خوبی میتواند در پیشرانی توسعه و رشد اقتصادی کشور نقش ایفا کند و این حرکت رو به جلوی صنایع بزرگ، قطعاً منجر به حرکت صدها صنعت کوچک و بزرگ در کشور خواهد شد.
به گزارش ایراسین، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حاشیه بازدید از طرح ملی خودکفایی بذر کشور در گفتگو با خبرنگار صداوسیما اظهار کرد: مقام معظم رهبری همهساله بزرگترین دغدغهها و نیازهای روز کشور را بهطور هوشمندانهای در مرکز هدف قرار میدهند و توجهها را به سمت نیازهای کشور جلب میکنند که مسئولان و صنایع باید بر آنها تمرکز داشته باشند.
وی با بیان این که نقش صنایع بزرگ طی سالهای مغفول مانده است، افزود: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نیز همین موضوع حاکم است و صنایع بزرگ ما باید به این فرمایش مقام معظم رهبری لبیک بگویند.
طیبنیا بیان کرد: در حوزه تولید، مجموعههایی مثل فولاد مبارکه پیشران و پیشتاز بودهاند و اتفاقات خوبی رقم زدهاند و در حوزه بومیسازی نیز حمایتهای قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان صورت گرفته و اگر صنایع بزرگ به موتور محرکه این حرکت تبدیل شوند، به خودی خود صدها و هزاران صنعت کوچک و بزرگ دیگر حرکت میکنند.
وی افزود: این در حالی است که نهادهای حاکمیتی باید یکایک شرکتهای دانشبنیان را فعال کنند و این امر نقش زیربنایی صنایع بزرگ را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه این مجموعه در حوزههای نوآوری و فناوری فعالیتهای زیادی کرده است، گفت: از سال گذشته تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده و اکنون در لبیک به فرموده مقام معظم رهبری باید این اتفاق رشد و توسعه بیشتری پیدا کند و در حوزههای تولید محصولات کیفی، حمایت از بومیسازی و ساخت داخل و حتی کسب و کارهای جدید و حوزههای دانشبنیانی که نیاز به حمایت شرکتهای بزرگ دارند.
طیبنیا بیان کرد: به همت دانشگاههای استان و شهرکهای علمی و تحقیقاتی گامهای ارزشمندی در سنوات گذشته برداشته شده و بخشی از آنها با همکاری مجموعههای صنعتی بوده است و اکنون با محور قرار دادن شعار امسال و توجه به حوزه دانشبنیان توسط مقام معظم رهبری، درصدد این هستیم که با شناسایی بهتر این مجموعهها، همکاریها را رشد و توسعه دهیم و در حوزههایی که ما میتوانیم به شرکتهای دانشبنیان کمک کنیم یا آنها کمکحال صنایع باشند، با همافزایی بیشتر، حرکتهای بزرگی را آغاز کنیم.
وی اظهار کرد: بازدید امروز در همین راستا بود و اقداماتی که در تولید بذر و دیگر ظرفیتها اتفاق افتاده پیرو فرمایش مقام معظم رهبری میتوان به اهداف بلندی دست پیدا کرد.
ضرورت مشارکت صنایع بزرگ برای اجرای طرحهای دانشبنیان
پروین صالحی نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از طرح ملی خودکفایی بذر کشور اظهارکرد: متعاقب نقشه راهبردی مقام معظم رهبری با عنوان “تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین”، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر مجلسی طرح مهمی با عنوان طرح ملی خودکفایی بذر را آغاز کرده که مقام معظم رهبری به این مقوله توجه بسیار زیادی دارند.
وی افزود: اگر مشارکت صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه را برای اجرای طرحهای دانشبنیان جلب کنیم و واحدهای صنعتی دیگر نیز به این مقوله توجه کنند، طرحهای دانشبنیان در کشور به منصه ظهور خواهد رسید و این امر منجر به رضایت مقام معظم رهبری و مردم خواهد شد.
نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کارگاههای عملیاتی و مجهز دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر مجلسی خاطرنشان کرد: با توجه به بلااستفاده بودن برخی از این کارگاهها میتوان از آنها چه برای دانشآموزان هنرستانها و چه برای دیگر علاقهمندان به صنعت، استفاده کرد که این امر نیز با حمایت صنایع با شیوه بهتری انجام میشود.
وی در پایان اذعان داشت: مجلس شورای اسلامی در راستای ترغیب و تشویق صنایع به حمایت از شرکتهای دانشبنیان، نقشی نظارتی و حمایتی خواهد داشت و بازدید امروز از طرح ملی خودکفایی بذر کشور نیز در راستای حمایت از طرحهای دانشبنیان بسیار مفید واقع شد.
طرح ملی بذر یکی از طرحهای مهم دانشبنیان است
پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در حاشیه بازدید مدیرعامل، معاون تکنولوژی و برخی مدیران شرکت فولاد مبارکه و نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی از طرح ملی خودکفایی بذر کشور اظهار کرد: این طرح به عنوان یکی از طرحهای مهم دانشبنیان توسط دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجراست.
وی با بیان این که طرح مذکور در زمینه تولید بذر به ویژه با شیوه گلخانهای و هیبریدی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و نخستین کارخانه تولید بذر در قالب دانشبنیان احداث خواهد شد؛ امیدواریم طرح ملی خودکفایی بذر به وابستگی کشور به بذرهای خارجی پایان دهد چراکه دانش تولید بذرهای گلخانهای و هیبریدی به صورت انحصاری در اختیار چند شرکت خارجی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در پایان ضمن تقدیر از بازدید مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، هیأت همراه و نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی از محل اجرای طرح ملی خودکفایی بذر اضافه کرد: بازدید مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و هیأت همراه از این طرح دانشبنیان، نشاندهنده اهمیت طرحهای دانشبنیان برای شرکت فولاد مبارکه است و امیدواریم با مشارکت و حمایت صنایع بزرگ از فعالیتهای اینچنینی دانشبنیان شاهد توسعه اینگونه فعالیتها باشیم.
لزوم برنامهریزی دقیق برای ایجاد زیستبومهای فناوری
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: ایجاد زیستبوم دانشبنیان یک ضرورت است و فولاد مبارکه آماده است تا مثل همیشه از عرصههای دانشبنیان حمایت کند.
به گزارش خبرنگار ایراسین، محمدیاسر طیبنیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه در دیدار با رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و جمعی از مدیران شرکتهای دانشبنیان با تأکید بر ضرورت شناسایی توانمندی شرکتهای دانشبنیان برای ایجاد زیستبوم دانشبنیان اظهار کرد: حمایت فولاد مبارکه از شرکتهای دانشبنیان به عنوان پیشران صنعت منجر خواهد شد که دیگر صنایع کشور نیز در این مسیر قرار گیرند.
وی افزود: ایجاد مرکز نوآوری و فناوری و اهداف دیگر از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و با نامگذاری امسال این موضوع بسیار جدیتر پیگیری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: مجموعههای دانش بنیان مرکز تجمع نیروهای دانشبنیانی است که ارزش افزوده ایجاد میکنند. در بسیاری از کشورهای غربی درصد زیادی از ارزش افزوده خود را از فعالیتهای دانشبنیان ایجاد میکنند. این اتفاق وقتی می افتد که اکوسیستم نوآوری ایجاد شده و این موضوع با داشتن نقشه دانشبنیان و پیادهسازی درست آن انجام می شود.
ضرورت همافزایی برای طراحی زیستبومهایدانشبنیان
وی اذعان داشت: باید با همافزاییها در این اتفاق رقم بخورد و فولاد مبارکه در مجموع در این عرصه نقشی کلیدی دارد. بسیاری از مسائل در زمینه علمی و دانشبنیانی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم با صنعت ارتباط دارند که این مهم، ضرورت طراحی زیستبوم را نشان می دهد.
طیبنیا تصریح کرد: در این راستا باید نگاهی درست به مسائل داشت و به همین علت فولاد مبارکه در تلاش است تا وارد عرصههای جدید کسب و کار شده و به حل مشکلات کشور و استان در این عرصهها بپردازد.
وی عنوان داشت: خسارتی که فولاد مبارکه در محدودیتهای انرژی داشته خسارتی جبرانناپذیر بوده و همکاری در عرصه دانشبنیان میتواند بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش بهرهوری را به همراه داشته باشد و فولاد مبارکه آماده همکاری با شرکتهای دانشبنیان در این عرصه است.
آمادگی فولاد مبارکه برای حمایت از فعالیتهای دانشبنیان
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه متذکر شد: حضور مدیران فولاد مبارکه در چنین جلساتی نشاندهنده آمادگی این شرکت برای حمایت از فعالیتهای دانش بنیان بوده تا بتوانیم در این زمینه مسیر خوبی را طی نموده و اهداف بزرگی را دنبال کنیم.
وی بیان کرد: اصفهان یکی از قطب های مهم صنعت کشور است و باید علاوه بر این به قطب بزرگ دانشبنیان نیز تبدیل شود که این موضوع با توسعه صنایع در جهت دانشبنیان شدن انجام شود.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: اصفهان نیروی دانشی زیادی را پرورش داده و این موضوع امتیازی مهم برای استان است ولی از این پتانسیل باید بیشتر استفاده کنیم تا بتوانیم توسعه بیشتری را در زمینه دانش بنیان رقم بزنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه به همراه جمعی از معاونین و مدیران این شرکت، به منظور شناسایی توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، از تعدادی از این شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، بازدید به عمل آورد.
امیدآفرینی فولاد مبارکه در جامعه با افزایش فعالیتهای دانشبنیان
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: همکاری شرکت فولاد مبارکه برای افزایش فعالیتهای دانشبنیان منجر به امیدآفرینی در جامعه میشود.
به گزارش خبرنگار ایراسین، جعفر قیصری رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در جلسه مشترک با مدیرعامل فولاد مبارکه و جمعی از معاونین و مدیران این شرکت اظهار کرد: طرح جامع شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در زمینی به وسعت ۵۲۰ هکتار برنامهریزی شده و هماکنون ۶۱۲ هسته و شرکت فناور را تحت پوشش خود قرار داده که نرخ موفقیت این شرکتها تاکنون به حدود ۷۵درصد رسیده است.
وی در ادامه افزود: این شهرک از سالهای گذشته فعالیتی جدی را برای توسعه علم و فناوری در استان شروع کرده و تاکنون موفق شده ۳ پارک علم و فناوری و ۸مرکز رشد فناوری را در اصفهان تأسیس کند.
عضویت بیش از ۸۰۰ شرکت و هسته فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ موفق شدیم علاوه بر ۶۱۲ هسته و شرکت فناور، ۱۶۰ شرکت و هسته دیگر را نیز جذب کرده که این آمار باعث شده اصفهان در جایگاه دوم کشور در زمینه فعالیت هستهها و شرکتهای فناور رسیده است.
وی اذعان داشت: در برخی از زمینهها به صورت تخصصی وارد عرصههای حمایت از شرکتها و هستهها شدهایم که در زمینه ict و دارویی تمرکز خاصی داشتهایم. علاوه بر این موضوع صنعت نیز یکی از نقاط تمرکز ما بوده که این موضوع نیازمند حمایت صنایع از شرکتهای دانشبنیان است.
قیصری تصریح کرد: در حوزه کشاورزی نیز دغدغههای زیادی وجود داشته و شرکتها و هستههای مختلفی در حال فعالیت هستند و محصولاتی را نیز در این زمینه عرضه کردهاند که این عرصه نیز نیازمند حمایت و توجه است.
وی ادامه داد: دانشبنیانی یکی از پایههای اقتصادی است و بر پایه این موضوع، ما برای حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان و ارائه خدمات تلاش میکنیم.
تشریح چالشهای پیش روی شرکتها نوپا
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان متذکر شد: سهم کوچک شرکتهای فناور از بازار و اقتصاد کشور، کم تجربگی شرکتهای نوپا، عدم سازماندهی مناسب برای توسعه بازار داخلی و سرمایهگذار و… از جمله چالشهای اساسی شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است.
وی بیان کرد: برای ایجاد خلاقیت در دانش که دستور رهبر انقلاب است در تلاشیم تا مشکلات شرکتها را در این زمینه مطابق فرمایشات ایشان حل کنیم. یکی از روشهای حل این مشکلات ورود شرکتهای دانشبنیان به صنعت است که این موضوع نیازمند همکاری صنایع به ویژه صنایع بزرگ است.
قیصری یادآور شد: برای پیشرفت در عرصههای پیش رو اصلاحاتی در حوزه توسعه نوآوری و فناوری انجام شده که مهمترین آن ایجاد پارکهای تخصصی شامل شرکتهای رشد یافته هم بازار است. این پارکها شامل پارکهای نفت و گاز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، امنیت غذایی، آب و محیط زیست، فولاد و صنایع فلزی و سلامت و تجهیزات پزشکی است.
وی تأکید کرد: حدود ۸هزار نفر در این زمینه در استان اصفهان شاغل هستند که بسیاری از آنها دارای مدرک دکترای تخصصی هستند و این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و نشاندهنده حفظ نخبگان در استان و کشور است.
آمادگی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای همکاری با فولاد مبارکه
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به محورهای پیشنهادی برای گسترش همکاری با شرکت فولاد مبارکه اظهارداشت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آمادگی خود را برای مشارکت و همکاری در زمینه دانشبنیان صنعت فولاد اعلام میدارد.
وی در پایان با بیان این که ظرفیت استفاده از شرکتهای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در زنجیره تامین تجهیزات و خدمات فولاد وجود دارد، اضافه کرد: امیدواریم شرکت فولاد مبارکه در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای ایجاد شرکتهای نوپا، استارتاپی و رشدی، با ایجاد یک مجتمع شتابدهی و نوآوری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشارکت داشته باشد و در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی نیز همراهی کند.