کد خبر: 300203160167
اقتصادبازارها و خدمات مالیبانک و بیمهتولید و بازرگانیروزنامه

تامین ۷۸.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات از سوی بانک مرکزی طی ۱۴ ماه

طبق اعلام بانک مرکزی طی سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد و ۴۰۷ میلیون دلار و از ابتدای فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه امسال، ۸ میلیارد و ۷۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. به این ترتیب در مجموع ۷۸.۲ میلیارد دلار ارز طی ۱۴ ماه برای واردات تامین شده است.

به گزارش عصراقتصاد، بانک مرکزی فهرست اقلام کالایی دریافت کننده ارز در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد؛ بر این اساس، طی سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد و ۴۰۷ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای کشاورزی، صنعتی، دارو و تجهیزات پزشکی و تامین نیاز خدمات اختصاص یافته است.

بانک مرکزی، با انتشار لیست کالاهایی که ارز مورد نیاز آنها در سال ۱۴۰۲ تامین شده است، اعلام کرد: در سال گذشته در مجموع ۱۸ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار ارز ترجیحی، ۳۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار ارز با نرخ نیمایی و ۱۴ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلار ارز از محل ارز اشخاص برای واردات کالا تامین شده و مبلغ ۳ میلیارد و ۸۰۶ میلیون دلار نیز بابت اقساط بدهی تسهیلات ارزی و خدمات با نرخ تالار دوم تامین ارز شده است.

بر اساس این گزارش در مجموع برای کالا و خدمات، طی سال گذشته سهم ارز ترجیحی‌ ۲۶.۸ درصد، سهم ارز نیمایی و اشخاص به ترتیب ۵۰.۴ درصد و ۲۲.۸ درصد بوده است.

طی سال گذشته ۱۶ میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار برای واردات کالاهای کشاورزی تامین ارز شده که حدوداً ۸۴ درصد از این ارز با نرخ ارز ترجیحی تامین ارز گردیده، سهم ارز نیمایی و ارز اشخاص در ارز تامین شده برای کالاهای حوزه کشاورزی حدوداً به ترتیب ۱۱ و ۵ درصد بوده است.

همچنین ۴۴ میلیارد و ۶۴۳ میلیون دلار ارز برای پاسخگویی به نیاز بخش صنعت اختصاص یافته که ۶۷ درصد از این میزان ارز تامین شده با نرخ نیمایی و ۳۱ درصد از محل ارز اشخاص تامین ارز شده است. معادل دو درصد از کل ارز تامین شده برای بخش صنعت از محل ارز ترجیحی تامین شد.

۴ میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار ارز برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک

این گزارش می‌افزاید سال گذشته مبلغ ۴ میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار ارز برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک، ماده اولیه دارو و ملزومات دارویی تامین شد که از این میزان ۳ میلیارد و ۷۵۱ میلیون دلار با نرخ ترجیحی تامین شد که مبلغ یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار از این مبلغ با نرخ یارانه‌ای ۴۲۰۰ تومان پرداخت شد.

طی این مدت ۶۲۳ میلیون دلار از ارز تامین شده در حوزه بهداشت درمان و آموزش پزشکی با نرخ ارز نیمایی و ۲۲ میلیون دلار نیز از محل ارز اشخاص تامین شد.

بنا بر این گزارش، تخصیص و تامین ارز بر اساس ثبت سفارش‌های انجام شده توسط وزارتخانه متولی صورت پذیرفته و بانک مرکزی دخل و تصرفی در انتخاب نوع کالا، مقدار کالا و شخص واردکننده کالا و خدمات ندارد؛ همچنین دسته‌بندی کالاها در لیست منتشر شده بر اساس کد دو رقمی تعرفه مندرج در ثبت سفارش انجام شده است.

اختصاص ۲.۳میلیارد دلار به کالاهای اساسی

همچنین سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلام کرد: از ابتدای فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه امسال، ۸ میلیارد و ۷۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

اصغر بالسینی اظهار کرد: برای کالاهای اساسی ۲میلیارد و ۳۶۲ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۴ میلیارد و ۶۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۹۹ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۴۹۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

وی افزود: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۲ میلیارد و ۳۶ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۳۲۶ میلیون دلار و در مجموع ۲ میلیارد و ۳۶۲ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۷۶۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۵۸۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۳۸۰ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۳۲۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۷۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۳۹۸، ۸۷، ۳۰۹، ۲۱۵ و ۱۳ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز بیست و هشتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده‌اند.

بالسینی با بیان اینکه نرخ تامین ارز در سامانه نیما ۴۱ هزار تومان و در سرفصل واردات در مقابل صادرات نرخ به صورت توافقی است، بیان کرد: ۲ میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۴۷۷ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

بر اساس این گزارش در روز ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۸۶۸ تومان، یورو با نرخ ۴۸ هزار و ۷۶۴ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۲۱۷ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۸۹۴ تومان، یورو با نرخ ۴۵ هزار و ۵۳۲ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۴۰۷ تومان بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا