کد خبر: 0310999289
بازارروزنامه

تاکید بر هوشمندسازی نظارت در بازارها از طریق اصلاح قانون نظام صنفی

ابراهیم درستی نماینده وزیر صمت در اصناف کشور و عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و تهران ‌دوشنبه شب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص دلایل گرانی ادامه‌دار کالاها اعلام کرد گرانی با گران فروشی فرق می‌کند، اصناف اجناس را گران می‌خرند، البته بعضا گران فروشی هم داریم.

به گزارش اتاق اصناف تهران، ابراهیم درستی نماینده وزیر صمت در اصناف کشور، گفت: بخش عظیمی از بار اقتصاد و مشکلات را اصناف به دوش می‌کشند و نمی‌شود فقط اصناف را مقصر گرانی‌ها دانست.

این مقام مسئول افزود: قیمت کالا بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. خرده فروشی‌ها توان احتکار ندارند و بیشتر احتکارها در سطح عمده صورت می‌گیرد.

ابراهیم درستی بیان کرد: ارز تک نرخی به اقتصاد کمک می‌کند و خیلی از رانت ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد.

او تاکید کرد: اگر عرضه و تقاضا متناسب باشد قیمت به درستی تامین می‌شود و نظارت دولتی نیازی نیست و خود بازار باید قیمت را تعیین کند.

ابراهیم درستی در خصوص حراج با قیمت غیر واقعی در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: حراج‌ها و تخفیف‌های غیر واقعی تخلف است و هم تقلب و ما آنها را شناسایی و معرفی می‌کنیم اگر با متخلفان برخورد قاطع و بازدارنده شود قطعا موثر خواهد بود.

نائب رئیس اتاق اصناف افزود: قانون نظام صنفی نیاز به اصلاح دارد چراکه جرائم بازدارنده نیست. هر چه زودتر اصلاح شود بهتر است و می‌تواند تا ۹۰ درصد تخلف‌ها را برطرف کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: نحوه نظارت بر قیمت‌ها باید اصلاح شود

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در ادامه گفت: بازرسی سنتی از واحدهای صنفی اثری در بازار ندارد، نظارت ها باید به شیوه جدید باشد و هوشمند شود.

پورابراهیمی تصریح کرد: در فضای اقتصادی کشور انتظار تورمی شکل گرفته که ریشه آن به متغیر‌های دیگری برمی‌گردد.

او افزود: متوسط نرخ تورم در دهه گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد در سال بوده و باید در این بخش به متغیرهای اساسی اقتصادی در کشور نگاه کارشناسی تری شود.

پورابراهیمی گفت: تحریم‌ها در گرانی نقش دارد اما عوامل درونی تاثیرگذارتر بوده اند. دو عامل تاثیرگذار عمده در گرانی و تورم وجود دارد یک عامل بحث‌های نظارتی و عامل دوم تصمیمات ساختاری در اقتصاد است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم کالایی همچون فولاد ارزان به دست مصرف کننده برسد، روش دستوری هیچ وقت جواب نداده است باید نحوه نظارت بر قیمت ها اصلاح شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه عامل ارز از متغیرهایی است که نمی‌توان آن را در اقتصاد کشور نادیده گرفت افزود: اصلاح علمی و تخصصی فرآیند عرضه و توزیع کالا مانع از به وجود آمدن دلال یا واسطه‌گری مخرب می‌شود.

او ادامه داد: مواد اولیه تولید فولاد یعنی سنگ آهن را در کشور داریم. قیمت سنگ آهن در کشور ۵۰ درصد قیمت صادراتی آن است و نرخ محصولی که در بورس عرضه می شود ۲۰ درصد بالاتر است. در این بخش نحوه فرآیند عرضه به مصرف‌کننده نهایی هم مهم است.

پورابراهیمی تاکید کرد: نظارت و بازرسی سنتی از واحدهای صنفی اثری در بازار و قیمت ها ندارد، نظارت‌ها باید به شیوه جدید باشد و الکترونیکی و هوشمند شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین در خصوص اصلاح قانون نظام صنفی گفت: ما اصلاح قانون نظام صنفی را متناسب با شرایط امروز کشور در دستور کار قرار داده‌ایم و طرح اصلاحی پیشنهادی ارائه شده به مجلس باید کامل و شامل اصلاح تمامی بخش‌های قانون گردد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا