به دنبال اخبار منتشر شده از اقدامات صورت گرفته برای حمایت از بازار سرمایه، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از برنامهریزی این سازمان، برای پذیرش و عرضه صنایع بزرگ فعال در اقتصاد ایران در بازارسرمایه خبر داد.
به گزارش عصراقتصاد، حجتاله صیدی در نشست هماندیشی با ناشران بزرگ بازار سرمایه، با اشاره به اثر محدود ریسکهای سیستماتیک بر بازار سرمایه توضیح داد: در دوره مختلف دیدهایم که حتی در بدترین شرایط هم بنگاهها و صنایع تولیدی و خدماتی فعال بودهاند، بنابراین ضمن مراقبت و صیانت از بازار نباید به نگرانیها دامن بزنیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای صیانت از بازار سرمایه، توضیح داد: از هفته گذشته جلساتی را به این منظور برگزار کردهایم تا با آرامش درباره نحوه حفظ ثبات بازار تصمیم بگیریم.
رئیس سازمان بورس افزود: بازار سرمایه و حتی کسب و کارها نباید با یک غوره سردیشان شود و با یک مویز گرمی، مخصوصا در بازار اوراق بهادار که اطلاعات کاملا شفاف و دسترس است، نباید با بیشواکنشی نسبت به مسائل مواجه باشیم.
صیدی با اشاره به محتوای نشستهای برگزار شده در روزهای گذشته اعلام کرد: پنجشنبه در جلسهای مسائل بنیادین بازار را بررسی و راهکارهایی را در قالب چند بند طراحی کردیم. پیرو آن، در نشست شنبه صبح با ناشران بزرگ هم موضوعات را مطرح کردیم.
وی در ادامه از همکاری و موافقت مدیران ارشد دولت با توسعه بازار سرمایه خبر داد و تاکید کرد: روز یکشنبه هفته گذشته جلسهای با حضور رییسجمهور برگزار شد که در آن نشست، هم وزیر اقتصاد و هم دکتر طیبنیا مشاور عالی رییس جمهوری، مصادیق دقیقی از مسائل بازار و صنایع بیان کردند و آقای رئیس جمهور دستورات خوبی برای رفع مسائل بیان کرد.
رئیس سازمان بورس با اشاره به جلسه مشترک با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در عصر روز گذشته اعلام کرد: در حال پیگیری مسائل بودجهای در قالب نشستهای مشترک با کمیسیونهای ذیربط مجلس شورای اسلامی هستیم. نمایندگان مجلس هم در این حوزه بسیار همراه هستند.
صیدی به لزوم رفع موانع توسعه فعالیت صنایع و بازار سرمایه در حوزه ناترازی انرژی، به ویژه کمبود گاز در زمستان اشاره کرد و گفت: قرار شده بحث قطعی گاز صنایع در زمستان را از همین حالا پیگیر شویم. به همین منظور مذاکراتی را با دستگاههای مسئول برگزار کردهایم. همچنین مقرر است از صنایعی که به دلیل ناترازی انرژی با مشکل مواجهاند، بازدید کنیم و در مذاکره با وزارت صمت و نفت مشکلاتشان را پیگیری و در حد امکان رفع کنیم.
وی در پایان از فعالان بازار سرمایه و ناشران بزرگ خواست برای توسعه فعالیتهایشان بیشتر وارد عمل شوند، چنانکه سازمان بورس هم در حال برنامهریزی برای پذیرش و عرضه صنایع بزرگ فعال در اقتصاد ایران در بازار است.
جزییات تازه از بسته حمایتی بورس
رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نیز درباره بسته حمایتی اخیر سازمان بورس برای بهبود بازار سرمایه گفت: هفته گذشته شاهد انتشار صورتهای مالی ۶ ماه نخست ابتدای سال ۱۴۰۳ شرکتهای مختلف بودیم. برخی شرکتها گزارشهای خوبی ارائه ندادند که علت آن هم مربوط به خود ناشران و هم مربوط به سیاستگذاران بود. لذا جلسهای با حضور ریاست سازمان بورس برگزار شد و بخش اول بسته بهبود بازار سرمایه به تصویب رسید.
وی با اشاره به اینکه سازمان بورس به عنوان متولی امر و حسب وظیفه ذاتی خود برای حمایت از بازار، در اجرای این بسته حمایتی همراه و همسو خواهد شد، ادامه داد: در این جلسه تاکید شد که ناشران از کانالهای مختلف مانند: سیاست گذاران و نهادهای تنظیمگر، پیگیر بهبود اوضاع مالی خود در حوزههای تولید و فروش و افزایش هزینههای شرکتها باشند.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر تاثیرپذیری بازار سرمایه از این بسته اعلام کرد: از زمان اجرا درآمدن این بسته حمایتی، ناشران و سهامداران عمده باید از سهام شرکتهای خود حمایت کنند. بخش عمدهای از رشد بازار در ابتدای هفته، مربوط به اتخاذ این تصمیمات و اقدامات است.
عیوضلو با اشاره به اینکه بازار سرمایه محل تلاقی سرمایهگذاران و سرمایه پذیران است، گفت: بیشک بازار سرمایه محل تشکیل سرمایه است و ورود به این بازار در بلندمدت به نفع اقتصاد است. ما برای رشد و توسعه بازار تلاش خواهیم کرد و امیدواریم تاثیر بسته حمایتی بازار سرمایه چشم انداز ۶ ماه آینده بازار را مثبت پیش ببرد.
وی با بیان اینکه سازمان بورس به عنوان نهاد تنظیمگر با جدیت بحث افزایش اعتماد عمومی به بورس را دنبال می کند، تاکید کرد: تمام تلاش ما برای افزایش اعتماد سهامداران هست و این موضوع نیازمند کمک همه ذینفعان بازار سرمایه است. این بسته حمایتی، نویدبخش روزهای خوب برای بازار سرمایه خواهد بود که امیدواریم با پیگیریهای مستمر ناشران در قالب جلسات متعددی که در سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس تشکیل می شود، مداوم باشد تا اصلیترین ماموریت بازار سرمایه که افزایش اعتماد عمومی است، محقق شود.
عیوضلو در پایان با یک پیشنهاد به سرمایه گذاران، تاکید کرد: از همه سرمایهگذاران و نهادهای متولی میخواهیم بیش از پیش به عوامل بنیادی بازار توجه کنند، هم اکنون سهام ارزنده در بازار کم نیست و ما به دنبال این هستیم که با حضور موثر شرکتها این ارزندگی را بیش از پیش افزایش دهیم.