کد خبر: 29080056277
بازارها و خدمات مالیجهان

تثبیت قیمت‌ها پس از سقوط ۱۰ درصدی بیت کوین

در هفته‌ای که گذشت، بازار بیت کوین و ارزهای دیجیتال شاهد اصلاح قیمت‌ها بود. برخی از کارشناسان معتقدند اصلاح‌های این‌چنینی در جریان چرخه‌های صعودی طبیعی است و آسیبی به روند کلی بازار نمی‌زند.

با این حال عده‌ای تصور می‌کنند که این اصلاح جزئی می‌تواند در ادامه نشانه‌ای برای اصلاح عمیق‌تر قیمت‌ها باشد.

به گزارش کوین دسک، بازار بیت کوین در طول هفته گذشته سقوطی ۱۰ درصدی را تجربه کرد، با این حال روز جمعه قیمت توانست موقعیت خود را در محدوده ۵۷,۰۰۰ دلار حفظ کند.

مطالب پیشنهادی

قیمت این ارز دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته نوسان قابل‌توجهی نداشته است، با این حال اتریوم و سولانا هرکدام به ترتیب جهشی ۶ و ۹ درصدی را تجربه کرده‌اند.

کی یانگ جو (Ki Young Ju)، مدیرعامل وب‌سایت تحلیلی کریپتو کوانت (CryptoQuant)، روز گذشته در مطلبی نوشت:

احساسات بازار در کوتاه‌مدت نشان از نوسان محدود و نزولی قیمت دارد. معامله‌گران در بازار قراردادهای آتی دائمی بیت کوین، وارد موقعیت‌های شورت (فروش) می‌شوند.

تحلیل‌گران معتقدند که استفاده از اهرم‌های معاملاتی بیشتر می‌تواند نشانه‌ای برای رسیدن بازار به کف‌های قیمتی باشد؛ اتفاقی که هفته گذشته حجم قابل‌توجهی از موقعیت‌های معاملاتی لانگ (خرید) معامله‌گران را لیکویید کرد.

شاخص‌ها تکنیکال هم نشان می‌دهند تا زمانی که قیمت بالای حمایت ۵۳,۰۰۰ دلاری باشد، چشم‌انداز صعودی بلندمدت دست‌نخورده باقی می‌ماند.

سقوط از اوج‌ ۶۹ هزار دلاری تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟

نمودار زیر سقوط‌های بیت کوین از اوج‌‌‌های تاریخی تا کف‌های قیمتی را نشان می‌دهد. این ارز دیجیتال اخیراً سقوطی ۱۳ درصدی را از اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری تجربه کرده است.

پس از رسیدن به اوج‌های تاریخی، کاهش جزئی قیمت امری طبیعی است و این احتمال وجود دارد که در جریان چرخه‌های صعودی هم، قیمت در مقطعی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از اوج تاریخی فاصله بگیرد.

اصلاح عمیق قیمت در جریان روند صعودی گسترده بازار، می‌تواند در بلندمدت به بیت کوین آسیب بزند. آن‌طور که از نمودار زیر پیداست، میزان سقوط از اوج‌های تاریخی پیش از بازیابی قیمت، بین ۵۰ تا ۶۰ درصد بوده است.

نمودار درصد سقوط قیمت از اوج‌های تاریخی

برخی از تحلیل‌گران معتقدند که سقوط اخیر قیمت از اوج ۶۹,۰۰۰ هزار دلاری می‌تواند نشانه‌ای برای ریزش‌های بیشتر در بازار بیت کوین باشد.

الکس کوپتسیکویچ (Alex Kuptsikevich)، تحلیل‌گر اف‌ایکس پرو (FxPro)، گفته است:

سقوط دوباره و ۵ درصدی ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال، نشانه‌ای برای آغاز یک روند نزولی است، البته با فرض اینکه ارزهای دیجیتال با همان قواعد روان‌شناختی‌ای پیش می‌روند که پایه و اساس تحلیل تکنیکال است.
او افزود:

فشار فروش بازار ارزهای دیجیتال پس از رسیدن به اوج‌های قیمتی در ماه مه (اردیبهشت)، تنها زمانی به پایان رسید که ارزهای بازار بیشتر از نصف قیمت خود را از دست داده بودند.

این احتمال هم افزایش یافته است که فروشندگان تا رسیدن قیمت به ۴۸,۰۰۰ دلار فعال باشند؛ هرچند که هنوز چند مانع قابل‌توجه در مسیر قیمت وجود دارد.

هولدرهای بیت کوین بی‌حرکت مانده‌اند

در حال حاضر داده‌های درون‌زنجیره‌ای نشان می‌دهد که تقاضا برای خرید بیت کوین ثبات مانده است.

حتی پس از سقوط ۲۰ درصدی قیمت از اوج تاریخی اخیر هم به نظر نمی‌رسد که هولدرهای بلندمدت بیت کوین به خاطر ترس از سقوط بیشتر بازار، تمایلی به فروش سرمایه خود داشته باشند.

وب‌سایت تحلیلی گلاسنود (Glassnode) روز گذشته در توییتی نوشت: پس از آنکه [حجم بیت کوین‌های نگهداری‌شده توسط هولدرهای بلندمدت] به اوج ۱۳.۵ میلیون واحدی رسید،

این سرمایه‌گذاران بلند‌مدت در طول یک ماه گذشته تنها ۱۰۰,۰۰۰ بیت کوین از موجود خود را خرج کرده‌اند که معادل ۰.۷ درصد از کل سرمایه آنهاست.
گلاسنود گفته است همچنان این احتمال وجود دارد که هولدرهای بلندمدت در ادامه به سقوط اخیر قیمت بیت کوین واکنش نشان دهند.

وضعیت بازار آلت کوین‌ها

عملکرد بهتر توکن شبکه‌های لایه اول در مقایسه با اتریوم: شرکت تحقیقاتی دِلفی دیجیتال (Delphi Digital) گفته رشد اکوسیستم‌های جایگزین اتریوم یکی از جریان‌های اصلی امسال است و شبکه‌های مختلفی از جمله ترا (Terra)، اولنچ و سولانا با افزایش توجه به شبکه‌های چندزنجیره‌ای، در این مدت به‌شدت مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

ارزهای دیجیتال لونا، اولنچ و سولانا، به‌ویژه در نیمه دوم سال جاری میلادی، در مقایسه با اتریوم با اختلاف عملکرد بهتری داشته‌اند.

اضافه‌شدن راهکار لایه دوم آربیتروم به شبکه‌های تحت پوشش صرافی بایننس: بایننس به‌تازگی پشتیبانی از شبکه اصلی آربیتروم وان (Arbitrum One) را آغاز کرده است.

این اتفاق به استفاده بیشتر از اتریوم کمک می‌کند و به کاربران صرافی این امکان را می‌دهد تا اتریوم و دیگر توکن‌های مبتنی بر استاندارد «ERC-20» را از طریق این راهکار لایه دوم و با کارمزدی کمتر انتقال دهند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا