کد خبر: 090603171275
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامهمعاون مسکن وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد؛

تحقق ۲ درصد از رشد اقتصادی ۸ درصدی در بخش مسکن

بنا به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، به پشتوانه بخش ساختمان و مسکن می توان ۲ درصد از هدف‌گذاری رشد اقتصادی ۸ درصدی را محقق کرد.

به گزارش عصراقتصاد، هادی عباسی،معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی،گفت: در اقتصاد کشور بخش هایی داریم که پیشران اقتصاد محسوب می شوند و ارتباطات پسین و پیشین در اقتصاد دارند.

وی افزود: بخش ساختمان و مسکن دومین پیشران اقتصاد کشور است و این بخش علاوه بر رشد اقتصادی، اشتغال هم فراهم می کند. به طوری‌که در بحث ایجاد اشتغال، تمام شهرها و روستا را دربر می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: رشد تولید مسکن در مهار تورم این حوزه نقش موثری دارد و در برنامه هفتم توسعه کشور نیز به صنعتی سازی ساختمان تاکید شده است که مورد تاکید وزارت راه و شهرسازی نیز قرار دارد.

عباسی یادآور شد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قدم‌های بزرگی در این زمینه برداشته است اما باید تامین مالی در دستور کار قرار گیرد. همچنین سازمان ملی زمین و مسکن نیز برای تامین زمین همت و تلاش بی وقفه ای داشته است که نتایج این زحمات منجر به تامین بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین و زمین با هزینه صفر شده است.

وی با تاکید بر اینکه بانک ها باید به سهم ۲۰ درصدی خود در تسهیلات عمل کنند، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی خط اعتباری ریالی به صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ارائه کند تا بتوانیم تقاضا برای تولید کنندگان داخلی ایجاد کنیم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: به پشتوانه بخش ساختمان و مسکن می توان ۲ درصد از هدفگذاری رشد اقتصادی ۸ درصدی را محقق کرد و وزارت راه و شهرسازی با توان خود و هماهنگی سایر دستگاه ها می‌تواند این هدف را به نتیجه برساند.

نگاه خُرده مالکی مانع صنعتی‌شدن ساختمان است

محمدمهدی برادران،،معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: نگاه خرده مالکی و سلیقه‌ای در ساخت مسکن وجود دارد که مشکلاتی برای کشور به وجود آورده و مانع بزرگ صنعتی سازی ساختمان است.

وی افزود: ساختمان‌سازی باید به سمت صنعتی‌شدن و استفاده از فناوری‌های نوین حرکت کند.برای بهره وری بالاتر در صنعت ساختمان به افزایش بازده در کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن نیاز داریم.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه نیازمند بهره‌وری در فضا و انرژی ساختمان‌سازی هستیم، گفت: در سالهای گذشته شهرداری‌ها نتوانستند استانداردهای ساختمان را اجرایی کنند ما نسبت به برخی کشورها چالش‌های جدی داریم.

وی بیان کرد: صنعت ساختمان و صنایع وابسته مانند لوازم آشپزخانه و سایر وسایل در حوزه شیرآلات مهم‌ترین دغدغه ماست که توجه به ساخت شیرآلات با سرب بالاست که در کشور موردتوجه قرار نگرفته و حتی در ساختمان‌های اداری و استانداردها رعایت نشده است.

برادران با اشاره به اینکه امروز در فضاها با طراحی‌های جدید شاهد کاهش استفاده از اجناس هستیم، گفت: در ساختمان‌سازی نیازمند استفاده از تجارب جهانی هستیم، توانمندی صادرات به کشورهای همسایه داریم که در سطح منطقه نیز اقداماتی صورت‌گرفته است.

وی عنوان کرد: باید با پیمان‌های منطقه‌ای در قالب تهاتر بتوانیم در صادرات خدمات و کالای ساختمانی، محصولات نهایی را ارائه کنیم.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور سیدمحمد اتابک در وزارتخانه گفت: او از پیشگامان صنعت ساختمان بود که طرح اجرایی اکباتان را برعهده داشت که طرح‌های ناتمام را به اتمام رساند باید از ظرفیت تجربه اتابک در صنعت ساختمان بهره ببریم ضمن اینکه او اشراف به صنعت سیمان و فولاد نیز دارد.

وی عنوان کرد: میثاق دولت پیگیری برنامه هفتم است که رشد اقتصادی هشت‌درصدی است که صنعت ساختمان باید به این سمت حرکت کند تا سایر صنایع نیز رونق پیدا کنند؛ چراکه بیش از ۱۲۰ صنعت وابسته به ساختمان هستند که با رونق ساختمان‌سازی این صنایع نیز مورد بهره‌وری قرار می‌گیرند.

برادران با اشاره به شهرسازی در شهرهای جدید گفت: باید در این صنعت به بخش خصوصی و نگاه تعاونی توجه شود اگر به رشد بالا در صنعت ساختمان دست پیدا کنیم شاهد اشتغال‌زایی خواهیم بود.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: ساخت یک میلیون مسکن در سال در دستور کار است که باید به تجهیزات ساختمان و لوازم داخلی نیز با راندمان بالا مصرف پایین توجه شود، اکنون ۷۰۰ هزار کلر را با مصرف پایین دنبال کردیم در بخاری‌ها و دیگر حوزه‌ها اقداماتی باید صورت گیرد همچنین بیش از ۲۰ میلیون بخاری داریم که به سمت کم‌مصرف باید حرکت کرد.

وی بیان کرد: حمایت از صنایع تکمیلی در حوزه صنعت منجر به تولید در تیراژ بالا می‌شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button