ترازکردن ناترازی های آب و برق با قیمت
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، معتقد است که ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد.
به گزارش عصراقتصاد، سید حمید پورمحمدی، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، در نشست وزیر نیرو با مدیران ارشد صنعت آب و برق و همکاران حوزه ستادی که روزگذشته سه شنبه در سالن آمفی تئاتر وزارت نیرو برگزار شد، گفت: صنعت آب و برق دو صنعت مهم و حساس کشور است که خدمترسانی در این حوزه به مردم عزیز ایران اسلامی توسط بازوان توانمند وزارت نیرو در جریان است.
وی ادامه داد: آب و برق کشور در حال حاضر به واسطه افزایش تقاضا و کاهش عرضه که تحت تأثیر عوامل مختلف شکل گرفته است با ناترازی شدیدی رو به رو است که لازم است با برنامهریزی و تغییر نگرشها به ساز و کار تأمین این دو کالای حیاتی نسبت به رفع و مدیریت این ناترازی اقدام شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به عواملی مانند تغییر اقلیم، افزایش تبخیر آب به واسطه گرما، تغییر کیفیت بارشها از برف به باران در ایجاد ناترازی در تأمین آب و محدودیتهای ایجاد شده در تأمین سوخت کافی برای نیروگاه در ایجاد ناترازی در حوزه تأمین برق افزود: در طول تاریخ حیات بشر به صورت پیوسته انسانها با محدودیتهایی در تأمین منابع حیاتی رو به رو شدهاند، اما با تمسک به دانش و تکنولوژی بر مشکلات فائق آمدهاند و ما نیز با اتکا به توانمندی و پشتیبانی از طرح وایدههای نو با موفقیت از چالشهای موجود در حوزه ناترازی آب و برق عبور خواهیم کرد.
پورمحمدی با تأکید بر اینکه سازمان برنامه و بودجه به صورت تمام قد پشتیبان طرح و برنامههای وزارت نیرو خواهد بود، اضافه کرد: ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد و سازمان برنامه و بودجه در تعامل با وزارت نیرو در تلاش است تا با استفاده از این ساز و کار به افزایش ظرفیت تولید آب و برق و مدیریت مصرف اقدام کند.
معاون رئیس جمهوری از افزایش ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر و افزایش ظرفیت تولید پساب به عنوان دو راهکار اصلی برای جبران کمبود در حوزه تولید برق و آب یاد کرد و اظهار داشت: با اصلاح ساختار اقتصادی صنعت آب و برق میتوان امکان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و ظرفیت تولید پساب را فراهم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات دولت در جذاب کردن سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و در این خصوص گفت: فراهمسازی امکان صادرات برق تجدیدپذیر در ایام غیرپیک، تخصیص زمین و تسهیلات به سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، جذب سرمایهگذار خارجی و استفاده از ظرفیت شبکه انتقال برق و ایجاد امکان عرضه آزاد برق سبز در بورس از جمله اقداماتی است که دولت برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و جذب سرمایهگذار بخش خصوصی در این حوزه اجرایی کرده است.
پورمحمدی در پایان با تأکید بر ضرورت تدوین برنامه جامع حمایتی در حوزه آب خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه تلاش میکند با کمک وزارت نیرو و متخصصان حوزه آب نسبت به تدوین برنامه جامع حمایتی در حوزه آب اقدام کند.
همکاری وزارت نیرو با سازمان برنامه و بودجه برای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم
یزدان رضایی، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو نیز در این نشست، گفت: از ۳۱ مرداد ماه سال جاری و با حضور دکتر علی آبادی در وزارت نیرو فصل جدیدی از فعالیتهای این وزارتخانه در راستای خدمترسانی به مردم عزیز ایران در حوزه آب و برق آغاز شده است.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو در راستای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم توسعه و حل مشکل ناترازی در صنعت آب و برق در تعامل کامل با سازمان برنامه و بودجه اقدامات مؤثری را برای اصلاح اقتصادی در دستور کار قرار داده است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو با تأکید بر ضرورت اصلاح اقتصادی صنعت آب و برق اضافه کرد: در پی آن هستیم تا با ایجاد جذابیت در حوزه سرمایهگذاری در صنعت آب و برق فضای مناسبی را برای حضور فعال بخش خصوصی در صنعت آب و برق فراهم کنیم.
رضایی تصریح کرد: برنامه مشترک وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه با هدف ایجاد جذابیت درصنعت آب و برق نهایی و به رئیس جمهور ارائه شده است.
وی ضمن اشاره به نگاه ویژه رئیس جمهوری و سایر اعضای هیئت دولت به لزوم توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ادامه داد: وزارت نیرو با برنامهریزی دقیق و منسجم همسو با برنامه هفتم توسعه در سطوح مختلف و به تفکیک استانی در تلاش است تا پروژههای آب و برق را به سرانجام برساند و این برنامهها با حساسیت ویژه در حال پیگیری است.
رضایی یادآور شد: از زمان حضور وزیر نیرو تاکنون هزار و ۴۵۱ مگاوات به ظرفیت تولید برق و ۱۷ هزار متر مکعب در شبانه روز به ظرفیت تولید تصفیه خانههای آب کشور افزوده شده است و ۷ واحد تصفیه فاضلاب به ظرفیت ۳۴۸ هزار متر مکعب در شبانه روز و ۳ واحد نمک زدایی و آب شیرین کن به ظرفیت ۲۵ هزار مترمکعب در شبانه روز نیز احداث شده است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به آبرسانی به هزار و ۲۴۰ روستا در سه ماه گذشته اضافه کرد: با توجه به اهمیت تکمیل پروژههای آبرسانی و حل کامل مشکل تأمین آب شهرهای دارای تنش آبی نیاز است تا منابع مالی جدیدی از سوی دولت به این پروژهها تزریق شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی از حمایتهای ویژه سازمان برنامه و بودجه از برنامههای وزارت نیرو ادامه داد: وزارت نیرو در فصل سرد سال جاری ۱۲۳ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی با هدف عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴را در برنامه دارد و همچنین در تلاش است تا از طریق منابع مختلف با حمایت دولت نسبت به پرداخت مطالبات نیروگاهی و بخش خصوصی اقدام کند.