کد خبر: 110903182606
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیصنعت و معدن

تعامل مثبت هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی در مسیر تکمیلی زنجیره ارزش

بنابه گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با هلدینگ ها وشرکت های پتروشیمی تعامل مثبتی شکل گرفته است و همکاری های مستمری در ابعاد مختلف درمسیرتکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی انجام می شود.

به گزارش نیپنا، شرکت ملی صنایع پتروشیمی درنشستی که به ابتکارحسن عباس زاده ، معاون وزیر نفت و مدیرعامل این شرکت برگزار شد، میزبان مدیران عامل ادواراین شرکت بود تا ضمن هم اندیشی، دیدگاه های پیشکسوتان صنعت را برای توسعه صنعت در دوران جدید بررسی کند.

براساس این گزارش، سید مهدی حسینی، محمدرضا نعمت‌زاده ، غلامحسین نجابت، عبدالحسین بیات، عباس شعری مقدم، مرضیه شاهدایی، بهزاد محمدی و مرتضی شاهمیرزایی معاونان پیشین وزرای نفت در امور پتروشیمی دیدگاه ها و نظرهای خود را درباره روند فعالیت های جاری و راه های توسعه صنعت پتروشیمی ایران در نشستی دوستانه و محیطی صمیمی بیان کردند.

حسن عباس زاده در این دیدار با ارائه گزارشی ازروند فعالیت های صنعت و تشریح آخرین وضعیت تولید مجتمع ها و نیز روند پیشرفت طرح ها گزارشی تفصیلی را درباره برنامه هفتم توسعه ، چشم انداز صنعت و فرصت ها و چالش های موجود بیان کرد.

وی با تاکید بر لزوم همگرایی میان شرکت های تابعه وزارت نفت درمسیر رشد و توسعه صنعت پتروشیمی گفت: خوشبختانه همکاری بسیار خوب و مظلوبی با شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران و همچنین شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی وجود دارد و با حمایت مهندس پاک نژاد وزیر محترم نفت همکاری های بسیار خوبی نهادینه شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: با هلدینگ ها وشرکت های پتروشیمی نیزتعامل مثبتی شکل گرفته است و همکاری های مستمری را درابعاد مختلف درمسیرتکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی انجام می دهیم.

وی با اشاره به لزوم استفاده از تجربه ها و دیدگاه‌های پیشکسوتان برای توسعه صنعت از مدیران عامل ادوار درخواست کرد تا نظرهای خود را درباره مسائل مختلف صنعت ارزش آفرین پتروشیمی با مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی درمیان بگذارند.

عباس‌زاده تشکیل کارگروه‌ها و شوراهای مشورتی از جمله ایجاد شورای مشورتی حکمرانی صنعت پتروشمی را برای یکپارچگی بیشتر فعالان صنعت پتروشیمی یکی از اقدام‌های اثر بخش درصنعت برشمرد و افزود: با همکاری و همگرایی می توان بسیاری از مشکلات و چالش های صنعت را با اتخاذ راهکارهای مختلف پایان داد.

محمدرضا نعمت زاده در این نشست با تاکید بر ضرورت توسعه متوازن صنعت اظهار کرد: باید بخش‌های میانی صنعت را همسو با بالا دست توسعه داد تا زنجیره ای متنوع از خوراک برای صنایع تکمیلی تامین شود تا هم رشد تولید در تمام زنجیره محقق شود وهم رشد صادرات را رقم زد.

وی به نقش مهم شهرک های صنعتی اشاره کرد و گفت: ازظرفیت ها و زیر ساخت های این شهرک ها در نقاط مختلف کشور برای توسعه صنایع پایین دستی می توان استفاده کرد و با در نظر گرفتن مشوق‌های قانونی حضور سرمایه گذاران را تسهیل کرد.

تلاش برای استفاده از ظرفیت های خالی تولید در مجتمع های پتروشیمی

عباس شعری مقدم با تاکید بر لزوم تقویت نقش رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: باید با برنامه ریزی منسجم به سوی تولید حداکثری گام برداشت و ظرفیت های خالی موجود در صنعت را احیا کرد تا افزون بر تامین نیازهای داخلی شاهد رشد صادرات نیز باشیم.

وی افزود: باید صنعت پتروشیمی و اهمیت آن را بیش از پیش تبیین کرد تا مدیران در دیگر بخش های دولت نیز با رفع موانع مختلف موجود، فضا را برای رشد و توسعه این صنعت تسهیل کنند وبرخی مصوبه‌های مختلف که مانع تولید می شود را بازنگری کنند.

رفع موانع برای ساخت طرح های توسعه ای

غلامحسین نجابت نیز در این نشست از وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی درخواست کرد تا با اتخاذ تدابیر لازم و نیز مذاکره با ارکان مختلف دردولت زمینه را برای شتاب بخشی در ساخت طرح های توسعه ای فراهم کنند.

وی ادامه داد: رکود در ساخت طرح ها به هیچ عنوان مطلوب نیست وباید با استفاده از تمام ظرفیت های موجود برنامه های توسعه را محقق کرد.

دیپلماسی انرژی راهبردی برای توسعه صنعت پتروشیمی

سید مهدی حسینی نیز برضرورت تقویت دیپلماسی انرژی تاکید کرد و گفت: با وجود شرایط تحریم بسیاری از شرکای قدیمی صنعت پتروشیمی و کشورهای همسوعلاقه مند به حضور در صنعت پتروشیمی ایران هستند و در صورت مذاکره های مستمر می توان برای انتقال دانش و فناوری های روز جهان از ظرفیت این شرکت های معتبر بین المللی استفاده کرد.

وی اظهار کرد: سرمایه گذاری های جدید می تواند منجر به تحول در صنعت پتروشیمی شود و باید از بخش خصوصی توانمند ایرانی برای حضور در این صنعت بیش از پیش حمایت شود و در این راستا شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید تسهیل گری برای حضورسرمایه گذاران ایرانی و خارجی را مورد توجه قرار دهد.

تمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش راهبردی برای کاهش خام فروشی

عبدالحسین بیات نیز در این نشست با اشاره به وجود ناترازی انرژی در کشور خواستار حمایت وزارت نفت از توسعه متوازن صنعت پتروشیمی و گفت: تامین خوراک مورد نیاز صنعت با اتخاذ تصمیم گیری راهبردی و اجرایی می تواند منجر به رشد تولید صنعت پتروشمی شود.

وی تصریح کرد: NPC باید به رفع موانع کمک کند و با همکاری دیگر متولیان امر روند تکمیل زنجیره ارزش را به عنوان اولویت مورد توجه قرار دهد تا به سوی کاهش خام فروشی گام برداریم.

حمایت از شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان متولی صنعت

مرتضی شاهمیرزایی نیز به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش در مناطق مکران، لامرد، انرژی‌بر پارسیان، دیر و طرح توسعه ماهشهر اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت حمایت از شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی در مسیر رشد و توسعه متوازن قرار گرفته است.

وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشمیی متولی صنعت است و شاهد بودیم که افزون بر تلاش برای توسعه ، راهبرد عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی نیز به عنوان یک اقدام مهم در راستای توسعه صنایع تکمیلی مشکل نقدینگی صنایع پاین دستی را رفع کرد و سبب افزایش تولید و توسعه در صنایع تکمیلی پتروشیمی شد.

شاهمیرزایی به نقش صنعت پتروشیمی برای اجرای طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل در شرق و غرب کارون اشاره کرد و گفت: همه گازهای مشعل با همکاری هلدینگ های پتروشمیی بزودی جمع‌آوری شده و خوراک صنعت افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا