تلاش ایران و روسیه برای ایجاد قطب گازی در خلیج فارس
وزیر نفت ضمن استقبال از سخنان رئیسجمهوری روسیه در مجمع بینالمللی هفته انرژی روسیه مبنی بر تقویت تبادلات انرژی تهران-مسکو، بر تلاش دو طرف در زمینه ایجاد قطب گازی در شمال خلیج فارس تأکید کرد.
به گزارش عصراقتصاد، جواد اوجی شامگاه چهارشنبه (۱۹ مهرماه) در دیدار با الکسی میلر، مدیرعامل شرکت گازپروم، چشمانداز تقویت تبادلات انرژی ایران و روسیه و ایجاد کریدور گازی دو طرف از طریق کشورهای همسایه را در چارچوب همکاریهای منطقهای را مثبت توصیف کرد.
وی همچنین با اشاره به دیدگاه مثبت رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه ایجاد قطب گازی در جنوب ایران، بر تلاش تهران و مسکو در این زمینه تأکید کرد.
وزیر نفت با اشاره به مذاکرات خود با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه، برداشتن گامهای عملی برای ایجاد قطب گازی ایران و روسیه در ساحل شمالی خلیج فارس را خواستار شد.
مدیرعامل شرکت گازپروم نیز در این دیدار با اشاره به روند رو به رشد مناسبات تهران – مسکو، از آمادگی این شرکت برای همکاریهای تازه با ایران خبر داد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز چهارشنبه در آیین گشایش رسمی مجمع بینالمللی هفته انرژی روسیه از گفتوگوی تهران و مسکو درباره تقویت تبادلات انرژی با ایران خبر داد.
اوجی هم که در سفری رسمی برای شرکت در مجمع بینالمللی هفته انرژی روسیه به مسکو سفر کرده است، از سخنان پوتین در این همایش مبنی بر تقویت تبادلات انرژی با ایران استقبال کرد.
ایران ۹ میلیون دلار کاتالیست به روسیه صادر کرد
همچنین معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت در حاشیه این مجمع، با اشاره به تحریمهای روسیه گفت: یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای تأمین صنایع نفت و گاز روسیه، در نیمه نخست ۱۴۰۲، حدود ۹ میلیون دلار انواع کاتالیست به این کشور صادر کرد.
احمد اسدزاده اعلام کرد: ارزش صادرات کاتالیستها به روسیه پارسال ۸ میلیون دلار بود که تبادلات امسال گویای روند رو به رشد صادرات این محصولات ایرانی به روسیه است.
روسیه در مطالعات توسعه ۳ میدان نفتی ایران مشارکت میکند
وی با اشاره به مذاکرات جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه مجمع بینالمللی «هفته انرژی روسیه» با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه و برخی مدیران ارشد صنایع نفت و گاز روسیه گفت: طرفها در این مذاکرات درباره مشارکت روسیه در مطالعات توسعه سه میدان نفتی ایران تبادلنظر کردند.
مذاکرات جدی درباره قطب گازی
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: وزیر نفت در سفر به مسکو مذاکرات جدی با موضوع تبدیل ایران به قطب گازی انجام داد، این مذاکرات در حالی انجام شد که تبادل هیئتهای کارشناسی دو کشور با هدف تحقق ایده ایجاد قطب گازی ادامه دارد.
روسها به دنبال سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران
اسدزاده یادآور شد: در سفر وزیر نفت به مسکو، درخواستهایی از شرکتهای روس برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران دریافت کردیم که در حال پیگیری هستند.
وی با اشاره به ملاقات وزیر نفت و معاون نخستوزیر روسیه بهعنوان رؤسای طرفهای ایرانی و روس کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور در مسکو، اظهار کرد: در این دیدار، طرفها درباره محورهای نشست آینده این کمیسیون که قرار است ماه آینده میلادی (آبان – آذر ۱۴۰۲) در تهران برگزار شود، تبادلنظر کردند.
بر اساس این گزارش، اوجی که روز چهارشنبه (۱۹ مهرماه) در رأس هیئتی و بنا به دعوت رسمی معاون نخستوزیر روسیه به مسکو سفر کرده بود، در نخستین روز سفر خود در آیین گشایش مجمع بینالمللی «هفته انرژی روسیه» که با حضور ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور برگزار شد، شرکت کرد.
وزیر نفت که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و روسیه را بهعهده دارد، در حاشیه این رویداد بینالمللی با معاون نخست وزیر و رئیس طرف روس این کمیسیون درباره توسعه مناسبات دوجانبه گفتوگو کرد.
دیدار با الکسی میلر، مدیرعامل شرکت گازپروم و بازدید از بعضی از مؤسسههای فعال در صنایع نفت و گاز روسیه از دیگر برنامههای وزیر نفت در نخستین روز سفر به مسکو بود.
کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو و دیگر اعضای هیئت ایرانی، وزیر نفت را در این سفر همراهی میکردند، مذاکره با فراس قدور، وزیر نفت سوریه و حضور در نشست تخصصی مجمع بینالمللی «هفته انرژی روسیه»، پایان بخش سفر دو روزه اوجی به مسکو بود.
تفاهم نامه ایران و روسیه برای همکاری مطالعاتی در حوزه نفت و گاز
از سوی دیگر تفاهمنامه همکاری مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی و بنیاد «روسکنگرس» روز پنجشنبه(۲۰ مهرماه) در حاشیه مجمع بینالمللی «هفته انرژی روسیه» به امضای محمدصادق جوکار، رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی و الکساندر استوگلف، مدیرعامل بنیاد «روسکنگرس» رسید.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی در حاشیه این مراسم اعلام کرد که بنا بر تفاهمنامه امضا شده با بنیاد روسکنگرس، این دو نهاد مطالعاتی و پژوهشی، طرحهای پیشنهادی برای همکاری ایران و روسیه در حوزه انرژی را در گام نخست، از نظر اجرایی و مفید بودن بررسی و اعلام نظر میکنند.
جوکار یادآور شد: شرایط بینالمللی و تحریمها، فرصت تاریخی را برای همکاری ایران و روسیه و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای یکدیگر با هدف تأمین نیازهای صنعت نفت و گاز فراهم کرده است.
وی گفت: با امضای تفاهمنامه این مؤسسه و بنیاد «روس کنگرس»، اتاق فکری برای همکاریها و نیز پیگیری زمینههای همکاری دوجانبه شکل خواهد گرفت.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی افزود: بنا بر مفاد این تفاهمنامه، این مؤسسه و بنیاد «روسکنگرس» با تعامل دو جانبه از روی کاغذ ماندن طرحهای مؤثر در راستای افزایش تبادلات انرژی ایران و روسیه جلوگیری و راهکارهای عملیاتی برای تحقق آنها را پیشنهاد خواهند داد.
بر پایه این گزارش، مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی به عنوان کانون پژوهشهای راهبردی وزارت نفت شناخته شده و وظیفه مدیریت و برونسپاری و تجمیع دانش پروژههای راهبردی را عهدهدار است.
مجمع بینالمللی «هفته انرژی روسیه» که روز چهارشنبه (۱۹ مهرماه) با سخنرانی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در مسکو گشایش یافت، روز پنجشنبه میزبان نشستی تخصصی با حضور جواد اوجی، وزیر نفت ایران و الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه و برخی مقامهای ارشد کشورهای صادرکننده نفت با موضوع آینده بازار انرژی نیز بود.