تورم ترکیه ۲ برابر تورم ایران است!
طبق اعلام اتاق بازرگانی، تورم کشورهایی مانند ترکیه و آرژانتین، به ترتیب دو و ۱.۵ برابر تورم ایران است.
بر اساس آمار منتشر شده از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، تورم نقطه به نقطه خرداد ۱۴۰۱ (رشد شاخص کل قیمت نسبت به خرداد پارسال) حدود ۵۲.۵ درصد و در دوازده ماه منتهی به خرداد نیز ۳۹.۴ درصد اعلام شده؛ در خرداد امسال، نرخ تغییرات ماهانه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور به ۱۲.۲ رسید که تقریبا سه برابر رقم مشابه ماه قبل، است.
در میان اقلام خوراکی و آشامیدنی ۵ گروه کالایی شامل گروه نان و غلات، گروه روغنها و چربی ها، گروه شیر، پنیر و تخم مرغ، گروه گوشت قرمز و ماکیان و گروه میوهها و سبزیجات، در مجموع حدود ۸۰ درصد از مشارکت ۲۸.۱۳ واحد درصدی گروه خوراکی و آشامیدنیها را در تورم نقطه به نقطه خرداد تشکیل داده اند. میزان مشارکت یا تاثیر افزایش قیمت نان، شیر، تخم مرغ، گوشت مرغ و روغنها در این ماه بر افزایش تورم نقطه به نقطه حدود ۱۹ واحد درصد بوده است.
مقایسه تورم کشورهای جهان نشان میدهد که تورم کشورهایی مانند ترکیه و آرژانتین، به ترتیب دو و ۱.۵ برابر تورم ایران است.
همچنین، تورم ایران ۱۸ برابر تورم عربستان سعودی، ۷ برابر تورم عراق و ۳ برابر تورم پاکستان است.
تغییرات شاخص بهای مصرف کننده (CPI) در ماه می ۲۰۲۲ میلادی (اردیبهشت) نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۲۱ میلادی
روند نزولی نرخ رشد نقدینگی در خرداد ۱۴۰۱
بر اساس آمار اتاق بازرگانی در دو ماه نخست امسال، نقدینگی افزایش ۱۱۱ هزار میلیارد تومانی معادل ۲.۳ درصد داشت، همچنین پایه پولی نیز افزایش ۴۰ هزار میلیارد تومانی معادل ۶.۷ درصدی پایه پولی را در این دو ماه تجربه کرد.
حجم نقدینگی و پایه پولی – هزار میلیارد تومان
شاخص قیمت کالاهای اساسی
انرژی در گروه کالاهای اساسی با تغییر ۶.۴ درصدی بیشترین تغییر و مواد معدنی و فلزات با منفی ۵.۵ بیشترین میران تغییر منفی را نسبت به ماه قبل داشت.
شاخص قیمت واقعی مواد غذایی
به دلیل ریزش شاخص بهای روغنهای خام و غلات شاخص کل بهای مواد غذایی در فصل اول ۱۴۰۱ اُفت ۲.۳ درصدی داشت، اما این شاخص در خرداد امسال نسبت به پارسال افزایش ۱.۲۳ را تجربه کرد. از دلایل افزایش قیمت انواع گوشت مرغ میتوان به جنگ اوکراین و روسیه و شیوع آنفولانزای مرغی در نیمکره شمالی اشاره کرد.
افزایش قیمت گوشت گاو نیز به علت رفع ممنوعیت واردات گوشت از برزیل توسط چین و افزایش بهای گوشت گوسفند به دلیل کاهش صادرات نیوزلند است.
شاخص قیمت واقعی مواد غذایی