تولید مشترک خودرو با روسیه
معاون وزیر صمت از حذف عرضه خودرو در بورس خبر داد و اعلام کرد که سال آینده عرضه خودرو به صورت نوبت دهی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر منطقی دیروز در نشست خبری در مورد تولید مشترک خودرو با کشور روسیه، اظهار کرد: در نمایشگاهی که در روسیه برگزار شد ۷۰۰ میلیون دلار تفاهمنامه مربوط به قطعات امضا شد و ۵۰ میلیون دلار تبدیل به قطعات شد. البته کار در روسیه یک مقدار کند پیش میرود.
معاون صنایع حملونقل وزیر صمت افطود: در حوزه تولید مشترک هم مانند تولید خودروی تندر ۹۰ با طرف روسی صحبت شد که نمونه اولیه این خودرو نیز در شرکت پارس خودرو کامل شد و فروردین رونمایی میشود و همزمان در روسیه نیز تولید خواهد شد.
او ادامه داد: قوای محرکه این خودرو ایسیفایو است.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: مالکیت فکری خودروی تندر ۹۰ مربوط به شرکت سایپا است و با توجه به تغییرات انجام شده، تندر ۹۰ پیشرفته محسوب میشود.
منطقی با بیام اینکه صادرات یکی از ارکان برنامه ریزی صنعت خودرو در ۱۴۰۲ است، گفت: بحث تولید تارا هم در روسیه مطرح شده و در حال انجام مذاکرات هستیم تا سال آینده قطعی شود.
او در پاسخ به سوال مهر در مورد وضعیت عرضه خودرو در ۱۴۰۲ تصریح کرد: دو عامل داریم برای سال اینده که یکی واردات است و بحشی از نیاز از این طریق پاسخ خواهد داده شد که پیشبینی میشود ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو واردات خواهیم داشت.
معاون وزیر صمت افزود: بر اساس پیش بینیها، تولید خودرو از سوی تمام خودروسازان کشور نیز در سال آینده یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو خواهد بود. بنابراین عرضه خودرو (هم تولید داخل و هم واردات خودرو) یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه خواهد بود.
منطقی اضافه کرد: عرضه خودرو از طریق نوبتدهی خواهد بود و اگر ظرفیت در سال ۱۴۰۲ پر شد، به سال ۱۴۰۳ موکول میشود.
او در پاسخ به این سوال مهر که یعنی عرضه خودرو از طریق بورس منتفی شد؟ گفت: ابتدا عرضه خودرو در بورس از طریق مجلس منتفی شد و شورای رقابت هم حذف عرضه در بورس را اعلام کرد بنابراین فعلاً بحث عرضه خودرو در بورس مطرح نیست.
معاون وزیر صمت در مورد عرضه خارج از ضابطه خودرو توسط ایران خودرو اظهار کرد: ایران خودرو هر ۳ یا ۴ سال به پرسنل خود خودرو میدهد اما در وضعیت فعلی که همه در صف هستند بهتر بود این موضوع را به تعویق می انداخت.
منطقی افزود: با توجه گزاراشات رسیده، برخورد مناسب با این عرضههای خارجی از ضابطه انجام خواهد شد.
او در مورد حذف قرعه کشی خودرو اظهار کرد: در سیستم قرعه کشی این گونه بود که ۲۰ هزار خودرو عرضه میشد و باید به صورت قرعه کشی بین متقاضیان چند نفر منتخب میشدند.
این مسئول افزود: در شیوه نوبت دهی، سیاست این گونه است که همه متقاضیان با یک مبلغ پایه تقاضای خرید خودرو را ثبت میکنند و به صورت رندوم از طریق سیستم نوبت دهی انجام میشود.
به گفته منطقی، از طریق نوبت دهی به صورت رندوم زمان دریافت خودروی متقاضیان مشخص میشود.
او در مورد میزان تقاضای انباشته خودرو، گفت: سال قبل ۲ میلیون دستگاه خودرو بود که ۴۰ درصد امسال پاسخ داده شد و بخشی نیز سال آینده پاسخ داده خواهد شد.