کد خبر: 300204206156
روزنامهفناوری اطلاعات و ارتباطاتوقتی تخفیف، کام مخاطب را تلخ می‌کند؛

تپسی در دوراهی تعهد و تبلیغات!

در دنیای پررقابت تاکسی‌های اینترنتی، شرکت‌ها برای جذب مشتریان بیشتر، دست به تبلیغات گسترده و ارائه تخفیف‌های متنوع می‌زنند.

اما گاهی اوقات، وعده‌های تبلیغاتی با واقعیت عملکرد شرکت‌ها فاصله زیادی دارد و این مسئله، حقوق مصرف‌کنندگان را به خطر می‌اندازد.

در این گزارش، به بررسی یکی از این موارد، یعنی تخفیف سرویس رفت و برگشت اپلیکیشن تپسی می‌پردازیم و با نگاهی انتقادی، عملکرد این شرکت را در این زمینه مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

پیشتر نیز این اپلیکیشن و خدمات دهنده  تاکسی های اینترنتی  از سوی رقبا متهم به دمپینگ در نرخ های تاکسی شده بود  اما به نظر می رسد باید برای  حفظ مشتریان و تثبیت سهم خود در بازار ۷ درصدی  حمل و نقل شهر  به ثبات در خدمات و عمل به وعده ها پایبند باشد.

ماجرا از چه قرار است؟

یکی از کاربران تپسی، که خود را خبرنگار معرفی می‌کند، در تماس با ما از تجربه‌ی ناخوشایند خود در استفاده از سرویس رفت و برگشت این اپلیکیشن خبر داد. تپسی با تبلیغات گسترده، وعده تخفیف ۳۰ درصدی برای کاربرانی را می‌دهد که از یک مبدأ به مقصد مشخصی رفته و در همان روز (با محدودیت ۲۴ ساعته) به مبدأ اولیه بازگردند. این کاربر مدعی است که پس از انجام سفر رفت و برگشت، به دلیل فراموشی در ثبت کرایه در زمان مقرر، تخفیف مورد نظر برای وی اعمال نشده است.

پاسخ تپسی؛ فرار از مسئولیت یا نقص فنی؟

پیگیری این موضوع از طریق پشتیبانی تپسی، با پاسخ قانع‌کننده‌ای همراه نبوده است. پشتیبانی تپسی اعلام کرده که به دلیل اتمام سفر و ثبت آن توسط راننده، امکان اعمال تخفیف وجود ندارد. این در حالی است که کاربر مدعی است که شرایط استفاده از تخفیف را رعایت کرده و تبلیغات تپسی نیز به صراحت بر این موضوع دلالت دارد.

پس از پیگیری‌های بیشتر و معرفی خود به عنوان خبرنگار، تپسی تخفیف مورد نظر را برای این کاربر اعمال کرده است. اما سوال اینجاست که اگر این کاربر یک شهروند عادی بود، آیا باز هم تپسی حاضر به پذیرش مسئولیت و جبران خسارت می‌شد؟

تخفیف برای همه یا فقط برای خبرنگاران؟

این موضوع، ابعاد گسترده‌تری را پیش روی ما قرار می‌دهد. آیا مشکل عدم اعمال تخفیف، یک نقص فنی در اپلیکیشن تپسی است یا ناشی از تفسیر نادرست شرایط تخفیف توسط پشتیبانی یا راننده؟ در هر صورت، این مسئله نشان می‌دهد که تپسی در عمل به وعده‌های تبلیغاتی خود با مشکلاتی مواجه است و این امر، اعتماد مشتریان را خدشه‌دار می‌کند.

نگاهی به حقوق مصرف‌کنندگان

بر اساس قوانین حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، شرکت‌ها موظف هستند به تعهدات خود در قبال مشتریان عمل کرده و از ارائه اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده خودداری کنند. در صورتی که تپسی در عمل به وعده‌های تبلیغاتی خود کوتاهی کند، مرتکب نقض قانون شده است و مشتریان می‌توانند از طریق مراجع قانونی، حقوق خود را پیگیری کنند.

در حال حاضر، اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی متعددی در حال فعالیت هستند و هر کدام، استراتژی‌های مختلفی را برای جذب مشتریان به کار می‌گیرند. بررسی عملکرد سایر اپلیکیشن‌ها در زمینه ارائه تخفیف و پاسخگویی به مشتریان، می‌تواند به ما در ارزیابی عملکرد تپسی کمک کند.

نتیجه‌گیری

به نظر می‌رسد تپسی در عمل به وعده‌های تبلیغاتی خود با مشکلاتی مواجه است و این امر، حقوق مصرف‌کنندگان را به خطر می‌اندازد. انتظار می‌رود تپسی با شفافیت و مسئولیت‌پذیری بیشتری به این موضوع رسیدگی کرده و با رفع نقص فنی احتمالی و آموزش صحیح به کارکنان خود، از تکرار این مشکل در آینده جلوگیری کند و یا توضیحات  درباره بند و تبصره هایی که  خدمات ویژه را محدود می کند به صورت شفاف  اطلاع رسانی شود.

همچنین، نهادهای نظارتی نیز باید با جدیت بیشتری بر عملکرد شرکت‌های تاکسی اینترنتی نظارت کرده و از حقوق مصرف‌کنندگان دفاع کنند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا