کد خبر: 130703174960
اخبار شرکت هااقتصادانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنمدیرعامل پتروشیمی بندر امام مطرح کرد؛

تکمیل زنجیره ارزش راه حل تبدیل نفت خام به درآمد

نسرین مالک پور

به گفته مدیرعامل پتروشیمی بندر امام، نفت خام یکی از فرصت هاست و برای تبدیل این منبع به درآمد باید از خام فروشی دوری کرد اما در این راه محدودیت هایی وجود دارد که راه حل آن تکمیل زنجیره ارزش است.

به گزارش عصراقتصاد، پنجمین میز گرد تخصصی همایش فرصت های راهبردی سرمایه گذاری در زنجیره پلیمرها با حضور بابالو دبیرکل انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، انصاری نیک مدیر عامل پتروشیمی بندر امام، محمدرضا کریمی مدیر عامل پترو شیمی اروند، برمک قنبرپور نائب رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران و دبیر کل همایش صنعت پلاستیک و تنی چندی از تحلیلگران حوزه اقتصاد در تاریخ ۹-۸ مهر ماه برگزار شد و مشکلات این صنعت و راهکارهای رفع آنها مورد بررسی قرار گرفت.

نسبت به نیاز بازار جهانی پی وی سی سهم تولید خود را افزایش دهیم

دراین نشست محمد رضا کریمی مدیرعامل پتروشیمی اروند، با اشاره به نیاز جهانی به پی وی سی گفت: امروزه بازار تقاضا پی وی سی در جهان افزایش یافته است در حالیکه ایران سهم ناچیزی از این بازار دارد به طوری که قادر به تامین نیاز منطقه در این مورد نیستیم بنابراین باید در این زمینه سرمایه گذاری شود و خوشبختانه اخیرا اتفاقات خوبی در هلدینگ خلیج فارس رخ داده است.

وی با تاکید بر این نکته که نباید در تولید پی وی سی بیش از این غفلت کرد گفت: به دنبال احداث کارخانه برای تولید این محصول هستیم و از شرکت هایی که برای همکاری راغب هستند استقبال می کنیم. ما امسال توانستیم چهارمین گرید تخصصی پی وی سی امولسیون را هم تولید کرده و کشور را از واردات آن بی نیاز کنیم. البته باید برای رفع چالش های موجود تلاش کرد تا نگرانی ها بابت توقف تولید بر طرف شود .

رعایت استانداردهای جهانی در صادرات الزامی است

انصاری نیک مدیرعامل پتروشیمی بندر امام نیز در این نشست عنوان کرد: زمانی عده ای معتقد بودند که پتروشیمی حاشیه سود ندارد و باید خام فروشی کرد ولی اکنون این اتفاق نظر وجود دارد که اولویت باید با محصولات پتروشیمی باشد و از خام فروشی دوری کنیم. زمانی ۶ هزار بشکه نفت صادر می کردیم و اکنون به ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است. نفت خام یکی از فرصت های ماست و برای تبدیل این منبع به درآمد با محدودیت هایی مواجه هستیم راه حل این است که زنجیره ارزش را تکمیل کنیم.

انصاری نیک در ادامه گفت: باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم ما تا مرحله تولید پلیمرها پیشرفت خوبی داشتیم اما از این اینجا به بعد باید برای تبدیل نفت خام به نفتا و پلی اتیلن تلاش کنیم و فرصت های بزرگ اقتصادی را ایجاد کنیم علت اینکه ترکیه از ما پلیمر می خرد و پس از تبدیل به محصول نهایی به اروپا می فروشد همین رعایت استاندارد جهانی است ما چرا نباید روی این موضوع دقت و اقدام نکنیم؟

ضعف در عرضه و فروش محصولات در صنایع پایین دستی

بابالو دبیر کل انجمن ملی پلیمر ایران خاطر نشان کرد: صنایع تکمیلی پتروشیمی دچار مشکلی بزرگ است و باید مشکلات آن را جدی گرفت ناترازی منحصر به برق و انرژی نیست بلکه مشکلات عدیده ای داریم مانند ضعف در عرضه و فروش که در صنایع پایین دستی به وفور مشاهده می شود .

وی گفت: امروزه صنعت پتروشیمی جذابیتی در دنیا ندارد و دلیل آن که ما خوب عمل می کنیم همین است که دیگر برای دنیا اهمیتی ندارد و بر عکس، گرایش به سمت مصرف پلاستیک رو به افزایش است، بخصوص در کشورهای در حال توسعه از این رو می توانیم به این تمایل و نیاز آنها پاسخ دهیم و از این موضوع به عنوان یک فرصت استفاده کنیم.

بابالو افزود: به دوره ای قدم گذاشتیم که نمی توانیم آینده آن را پیش بینی کنیم باید رویکرد و استراتژی خود را در استمرار تولید مشخص کنیم تا از رقابت باز نمانیم.

رشد ۳۰ درصدی درآمدزایی صنایع پلاستیک در سال گذشته

برمک قنبرپور نائب رییس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران و دبیر کل همایش صنعت پلاستیک ایران از دیگر حاضران در همایش هم با اشاره به کاهش خرید مواد اولیه پلیمری در بورس کالا گفت: در سال ۱۴۰۲ نقش درآمدزایی در صنایع پلاستیک ۳۰ درصد، سهم اشتغال نسبت به سال قبل ۱۴ درصد و صادرات صنایع پلاستیک ۲۰ درصد رشد داشته است.

دبیرکل همایش صنعت پلاستیک افزود : متاسفانه اخبار خوشبینانه در این بخش نداریم در حالی که به زمستان نزدیک می شویم و تابستان سختی را هم گذراندیم، ناچاریم در کوتاه مدت برای تامین انرژی به واردات روی آوریم. بسیاری از واحدهای تولیدی به سوخت فسیلی وابسته هستند از طرفی دستیابی به منابع انسانی کارآمد و پایدار با بحران مواجه شده است، تنها می‌توانیم امیدوار باشیم در سال آینده به مواد اولیه امن و پایدار دسترس پیدا کنیم و اخبار خوبی را داشته باشیم .

قنبرپور گفت: ناترازی انرژی آسیب های جدی را به واحدها و شهرک های صنعتی رسانده است و رکود سنگینی در ۶ ماهه ابتدای سال داشتیم فعالان این بخش از صنعت محصولات اولیه خود را با نرخ نیمایی ۵۵ هزار تومان خریداری کردند و بر همین اساس تقریبا همه موسسات نرخ تورم ۳۵ درصدی را پیش بینی می کنند .

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا