وحید حاج سعیدی
جنگل، دریا، رود، کویر، دریاچه، جزیره، آبشار و … مواهب طبیعی هستند که در همه جای دنیا وجود دارند و برای استفاده بهینه از آنها در بهبود کیفیت زندگی ساکنان برنامه ریزی های متعددی صورت می گیرد.
البته بسیاری از از کشور ها از داشتن این جاذبه های طبیعی محروم هستند و با هزینه بسیار سعی در شبیه سازی یا احداث جنگل و دریاچه مصنوعی می کنند.
چرا که از اهمیت و منافع بیشمار اقتصادی، اجتماعی، تفریحی و حتی سیاسی توجه به منابع طبیعی و محیط زیست مطلع هستند.
کسانی که آشنایی مختصری با طبیعت و اکوسیستم استان گلستان دارند، نیک می دانند که چرا این استان را کشور کوچک می نامند.
وجود جنگل، کوه ، دریا، کویر و به طور کلی آب و هوای متنوع و وجود انواع جاذبه های طبیعی این استان را به یک پایگاه و قطب منابع گوناگون زیست محیطی بدل نموده است. اما متاسفانه با وجود منابع و پتانسیل های فراوان در این استان سهم استان از گردشگری بسیار ناچیز است و دردمندانه اینکه همین جاذبه های گردشگری مانعی برای توسعه استان شده اند! هر چند یکی از عمده دلایل این امر عدم معرفی استان به نحو شایسته به هموطنان داخلی و گردشگران خارجی می باشد، ولی این نکته را باید بپذیریم که یکی از دلایل عمده عدم توسعه استان «دلسوزی های بی اعتبار» و «ژست های روشنفکرانه ی» عده ای در داخل و خارج استان در قبال محیط زیست این استان می باشد.
گواه این مدعا نیز وجود بی شمار تخلف زیست محیطی در سراسر کشور و سکوت این دوستان می باشد. ساخت و ساز های وسیع در دشت ها و مناطق ییلاقی ، کشتار دسته جمعی حیوانات و پرندگان، برج سازی در ارتفاعات و … در مازندران و سایر استان های کشور که هر از گاهی از رسانه ملی پخش می شود بخشی از این هزاران است. البته در این مقال قصد بررسی تخلفات زیست محیطی گسترده و سکوت دوستداران را محیط زیست را در این خصوص نداریم.
صرف نظر از هیاهوی سیاسی راه افتاده در چند سال اخیر مبنی بر شکننده بودن محیط زیست استان و برخی کارشکنی های مغرضانه و اظهارات غیر علمی و غیر مستند، ذکر این نکته ضروری است که مسئولان استان در یک همدلی و وفاق امیدوار کننده در صدد توسعه گردشگری استان از طریق چشم انداز های طبیعی این استان علی الخصوص آشوراده در سایه حفاظت و مراقبت جدی از محیط زیست هستند.
با این وجود علت مخالف با توسعه و پیشرفت این استان از سوی عده ای در سطح کلان بر نگارنده پوشیده است، ولی ذکر این نکته ضروری است پاک کردن صورت مسئله به هیچ عنوان چاره کار نیست و اگر این عده حقیقتاً نگران طبیعت این استان هستند اولاً جا دارد نسبت به سایر اتفاقات و فجایع زیست محیطی سایر استان ها از خود عکس العمل نشان دهند؛ در ثانی برای استفاده از طبیعت این استان راهکار و برنامه ارائه دهند و به فقط به سنگ اندازی و مخالف با طرح هایی نظیر احداث جاده و تاسیسات گردشگری و تفریحی و ….بسنده نکنند.
در خاتمه خاطرنشان می سازد تکمیل پروژه آشوراده خواسته مردمی است که سال ها در سایه سرسبزی این استان، شاهد فقر توسعه ای بودند. امید است مسئولان استان با همدلی و وفاق یکپارچه راه را برای توسعه استان هموار کنند و تکمیل این طرح باعث رونق و توسعه گردشگری در استان شده و علاوه بر ایجاد اشتغال و توسعه گردشگری باعث افزایش رفاه اجتماعی و تفریحی، در خور شان مردم این استان نیز شود.