ثبت رکورد طلایی در بازار سرمایه
بازار طلای بورس کالای ایران در مهرماه رکورد تاریخی را ثبت کرد به طوری که آمارها گویای سرازیر شدن ۱۱۶ همت نقدینگی به سمت صندوق های طلا و معاملات گواهی سپرده شمش طلا بوده اند.
به گزارش عصراقتصاد، بازار طلا از گذشته تا امروز یکی از محبوبترین بازارها برای سرمایهگذاری بوده است، روند صعودی طلا و سکه به ویژه در بلندمدت یکی از مهمترین دلایل توجه سرمایهگذاران به این بازار محسوب میشود.
امروز صندوق طلا در بورس یکی از روشهای محبوب برای سرمایهگذاری در طلا است که به دلیل سهولت سرمایهگذارای و مزایایی که نسبت به سرمایهگذاری سنتی در طلا ایجاد کرده است، مخاطبان زیادی دارد و این بازار صعود خوبی را ثبت کرده است.
جذب ۱۱۶همت نقدینگی
دادههای منتشر شده نشان میدهد، با معامله بیش از ۱.۷ تن شمش طلا به ارزش ۹.۸ همت در بازار گواهی سپرده بورس کالا در مهر ماه ۱۴۰۳، رکورد تاریخی ماهانه این معاملات شکسته شد؛ پیش از این بیشترین حجم معاملات ماهانه به مردادماه امسال اختصاص داشت.
همچنین آمارهای ثبت شده از معاملات بازار طلای بورس کالای ایران نشان میدهد ۱۱۶ همت نقدینگی به سمت صندوق های طلا و معاملات گواهی سپرده شمش طلا هدایت شده است.
نگاهی به رکوردهای تاریخی بازار طلای بورس کالای ایران نشان می دهد که در حال حاضر ارزش بازار صندوق های طلا از ۷۱ همت عبور کرده و ارزش معاملات گواهی سپرده شمش طلا نیز به ۴۵ همت رسیده است.
در این میان به دلیل استقبال گسترده سرمایه گذاران از ابزار مالی مبتنی بر طلا، حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راه اندازی تا کنون از ۱۰.۳ تن عبور کرده و ارزش معاملات نیز به حدود ۴۵ همت نزدیک شده است. اقبال سرمایه گذاران باعث شده تا رکورد حجم و ارزش ماهانه گواهی شمش طلا در بورس کالا نیز در مهر ماه امسال جابه جا شود؛ به گونه ای که در اولین ماه پاییز در آماری قابل تامل بیش از ۱.۸ تن شمش طلا به ارزش ۹.۸ همت معامله شد؛ پیش از این، بیشترین حجم معاملات ماهانه به مردادماه امسال با دادوستد حدود یک تن طلا اختصاص داشت.
اما اگر سری به آمارهای بازار جذاب این روزهای کشور بزنیم با اعداد و ارقام جدیدی مواجه می شویم؛ صندوق های طلا که عامه مردم از آن ها استقبال ویژه ای داشته اند با ارزش بازار ۷۱ همتی روبه رو هستند که یک رکورد تاریخی در بورس کالا به شمار می رود. همچنین ارزش معاملات ماهانه صندوق های طلا از ۳۳ همت در مهر ماه عبور کرده و ارزش معاملات روزانه صندوق های طلا در ۲۹ مهر ماه نیز به رکورد تاریخی ۳ همت رسید.
از سوی دیگر در بازار مشتقه بورس کالا نیز رکوردها یکی پس از دیگری جابه جا می شود؛ به گونه ای که تنها در یک مورد خاص، تعداد موقعیت های باز تعهدی روزانه قراردادهای اختیار معامله از ۱۰ میلیون موقعیت در ۲۹ مهرماه عبور کرد.
به اعتقاد کارشناسان، دلیل استقبال معامله گران از این بازار به دلیل وجود مزایای متعدد همچون سهولت در معاملات، نداشتن ریسک های سنتی بازار فیزیکی طلا و امکان ورود به بازار طلا با مبالغ پایین است.
لازم به ذکر است که تاکنون بیش از ۱۰ تن شمش طلا در خزانه سپرده گذاری شده و هم اکنون ۶۰۰ هزار مشتری به طور مستقیم و یا غیرمستقیم از طریق ۱۳ صندوق طلا در معاملات گواهی سپرده شمش طلا فعال هستند.
صندوق طلا چیست؟
به گزارش عصراقتصاد، صندوق طلا نوعی از صندوق های سرمایه گذاری کالایی قابل معامله در بورس است که سرمایههای سرمایهگذارانش را در گواهی سپرده سکه طلا و شمش طلا (حداقل ۷۰ درصد) و اوراق مبتنی بر سکه طلا و شمش طلا (حداکثر ۲۰٪) سرمایهگذاری میکند.
صندوقهای طلا ابزار نسبتا جدیدی هستند که امکان سرمایهگذاری در طلا را بدون خرید فیزیکی آن به سرمایهگذار میدهند. سرمایه گذاری در طلا در گذشته تنها با خرید فیزیکی طلا امکانپذیر بود، اما با پیدایش صندوقهای سرمایهگذاری طلا، راهی مطمئن با بازدهی نزدیک به طلا برای سرمایهگذاری در این فلز گرانبها ایجاد شد.
سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، ریسکهای معمول خرید و نگهداری فیزیکی سکه طلا نظیر تقلبی بودن و سرقت را ندارد. در عین حال، بازدهی این صندوقها نزدیک به بازدهی سکه طلاست. علاوه بر این، امکان سرمایهگذاری در این صندوقها با مبلغی بسیار کمتر از ارزش یک سکه طلا نیز امکانپذیر است.
ضمن اینکه با توجه به ذات صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، این سرمایهگذاری بهصورت غیرمستقیم و از طریق یک سبدگردان حرفهای انجام میشود تا حتیالمقدور از نوسانات ناگهانی سرمایهگذاری در امان باشد و این موجب میشود بازدهی در این صندوقها عینا برابر با بازدهی سکه طلا و شمش طلا نباشد ولی متناسب با آن است.
مدیران این صندوقها با پشتوانه پولی که در اختیارشان قرار میگیرد، میکوشند بازدهی مناسبی را از سرمایهگذاری در بازار سکه و شمش طلا توسط ابزارهای بازار سرمایه کسب کنند. افرادی که در صندوق طلا سرمایهگذاری میکنند، بهدنبال این هستند که از طریق مدیریت حرفهای صندوق، بازدهی بهتری از بازار پرتلاطم سکه طلا و شمش طلا بدست آورده و کمتر با مشکلات خرید و فروش فیزیکی این فلز گرانبها سروکار داشته باشند.
مشخصات گواهی سپرده شمش طلا
دارایی پایه در این معاملات، شمش طلا با عیار حداقل ۹۹۵ بوده و اندازه هر گواهی سپرده ۰.۱ گرم معادل ۱۰۰ سوت است. همچنین روزهای معاملاتی این بازار، شنبه تا چهارشنبه ۱۷-۱۲ و پنجشنبهها ۱۵-۱۲ است.