کد خبر: 1709997735
دولتشخصیت ها

جهانگیری: منابع مالی مسدود شده در کشورهای دیگر را باید آزاد کنیم

جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر گشایشی در ایام پیش‌رو حاصل شود باید منابع مالی مسدود شده در دیگر کشورها را آزاد کنیم تا این منابع به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، در سال‌های اخیر که تحریم‌ها بار دیگر بر اقتصاد ایران سایه افکنده است، فعالان اقتصادی و اعضای اتاق ایران در نشست‌هایی که با مسئولان و دولتمردان داشته‌اند، بارها اعلام کرده‌اند که بخش خصوصی به‌رغم محدودیت‌های ناشی از تحریم با توجه به مناسبات و روابط خود در بازارهای هدف می‌توانند در پیشبرد اهداف کشور نقش‌آفرین باشد.

در نشست مشترک اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور با فعالان اقتصادی که با حضور غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، محمدرضا انصاری نایب‌رئیس اتاق ایران، محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران، غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت و روسای اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و برخی از کشورها برگزار شد، بر این نقش‌آفرینی تأکید شد. اسحاق جهانگیری اعلام کرد که بدون حضور بخش خصوصی، اقتصاد کشور پیش نخواهد رفت.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این نشست ضمن برشمردن مهم‌ترین موانع توسعه تجارت با کشورها، خواستار توجه به نظرات بخش خصوصی در روند تصمیم‌گیری‌ها شد.

علاوه بر این، رئیس اتاق ایران ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک بازرگانی را در توسعه تجارت به‌خصوص تجارت با کشورهای اروپایی و منطقه‌ای موردتوجه قرار داد و بر ضرورت انتخاب رایزنان بازرگانی از میان فعالان بخش خصوصی تأکید کرد.

تسهیل مراودات تجاری با کشورهای اروپایی و منطقه‌ای از طریق حل مشکلات نظام بانکی و مالی از دیگر موضوعاتی بود که شافعی در این نشست موردتوجه قرار داد و تأکید کرد پیشنهادهای بخش خصوصی برای حل این مشکلات، بسیار راهگشا خواهد بود.

اقتصاد کشور بدون حضور بخش خصوصی پیش نمی‌رود

معاون اول رئیس‌جمهور در این نشست خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی مردانه پای‌کار آمدند و عملکرد خوبی داشتند و با تأسی از راهبرد مقاومت مورد تأکید مقام معظم رهبری توانستند سیاست فشار حداکثری آمریکا را با شکست مواجه کنند.

اسحاق جهانگیری با اشاره به اهمیت حمایت از بخش خصوصی از طریق سیاست‌های فرهنگی مناسب در کشور، یادآور شد: اقتصاد کشور بدون حضور بخش خصوصی پیش نخواهد رفت و برای این منظور لازم است سیاست فرهنگی مناسبی از بخش خصوص پشتیبانی کند زیرا اگر جامعه به لحاظ فرهنگی با بخش خصوصی همراهی نداشته باشد، امکان فعالیت و رشد آنها و به‌تبع آن توسعه اقتصادی محقق نخواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید با عقل و تدبیر و همراهی فعالان اقتصادی از فرصت‌های پیش رو در راستای منافع مردم و اقتصاد کشور استفاده کنیم، تصریح کرد: باید صدایی واحد از همه مسئولان قوای سه‌گانه و فعالان اقتصادی شنیده شود تا دنیا بداند که با کشوری یکپارچه و متحد روبه‌رو است.

وی با قدردانی از عملکرد و اقدامات مثبت اتاق ایران و بخش خصوصی در دوره فشار حداکثری آمریکا گفت: در دوره تحریم‌های ظالمانه بخش زیادی از درآمدهای نفتی کشور محقق نشد اما با این‌وجود جریان تولید در کشور ادامه پیدا کرد و خوشبختانه با کمبود کالا مواجه نبودیم که این دستاوردها نتیجه عملکرد فعالان اقتصادی و صادرکنندگان و واردکنندگان بوده است که اقتصاد کشور را سرپا نگه داشته است.

بخشنامه‌های دوران فشار، اصلاح خواهد شد

وی با بیان اینکه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نقش مؤثر و تعیین‌کننده‌ای در تعاملات اقتصادی با کشورهای دیگر دارند، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع ارزی کشور، اگر گشایشی در ایام پیش رو حاصل شود باید منابع مالی مسدود شده در کشورهای دیگر را آزاد کنیم تا این منابع به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

جهانگیری در ادامه کاهش سطح سرمایه‌گذاری در ایران طی سالیان اخیر را نگران‌کننده برای آینده کشور دانست و از اتاق ایران خواست، برنامه‌ریزی‌های لازم را برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خارجی انجام دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور درباره برخی گلایه‌های بخش خصوصی نسبت به ابلاغ مقررات و بخشنامه‌ها در دوران تحریم نیز گفت: بسیاری از این بخشنامه‌ها در دوره فشار حداکثری ابلاغ شد و هدف این بود که اقتصاد و زندگی مردم دچار فروپاشی نشود اما در صورتی‌که شرایط تغییر کند و گشایشی حاصل شود، بخشنامه‌ها و مقررات دست و پاگیر که مختص دوران فشار و تحریم بوده، اصلاح خواهد شد.

وی از اتاق ایران خواست فعالیت اتاق‌های مشترک ایران با کشورهای دیگر به‌خصوص کشورهای هدف صادراتی و همسایگان را جدی‌تر بگیرد و با توجه به صحبت‌های رئیس اتاق ایران، زمینه فعالیت رایزن‌های اقتصادی را در این کشورها فراهم کند.

جهانگیری با اشاره به شرایط پیش رو و چشم‌اندازها نسبت به آینده، گفت: باوجود احتمال تغییر در سیاست‌های دولت آینده آمریکا، همچنان باید برای شرایط سخت و ادامه تحریم‌ها آمادگی و برنامه داشته باشیم و امنیت غذایی مردم و تأمین کالاهای اساسی و دارو را در اولویت برنامه‌ها قرار دهیم. هرچند نباید نسبت به آینده مأیوس و ناامید بود و ضمن حفظ آمادگی برای مواجهه با بدترین شرایط، نسبت به تغییر شرایط نیز خوش‌بین باشیم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا